|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Pratim malo trziste harmonika pa me zanima koji brendovi bi bili najbolji po vama, neka kronologija ako moze, zanimaju me 2+2 Cassotto. Prije su bile legende a jos i danas dakle stare poznate Scandalli, Dallape, Guerrini, Bugari itd, dali mogu danasnje nove harmonike npr Beltuna, Borsini, Pigini i slicne parirati onim starijim navedenima 70tih 80tih? Tonovi, tipke, mehanika? Ili je to sve ista dobra talijanska tehnika?
Dali biste mi mogli malo nesto vise o tome kazati? Meni bi najvise odgovaralo da ima dobar clarinet, basoon, organ, violin i ako je moguce da ima dobar Musette Tirolsku glazbu, jeli to uopce moguce? Hvala
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 13.12.2017
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Na to pitanje ne postoji odgovor i nemoguće (glupo) je posložiti najbolju marku harmonike uz pojedinu godinu. Radije se upitaj da li želiš potrošiti 6000e na novu harmoniku za koju ne znaš kako će raditi ili prevaliti stotine kilometara da nađeš jednu iz tih godina koja je ono za što se izdaje u svirljivom stanju.
Generalno, sve nove harmonike iz Italije su skoro pa iste - iste kutije, materijali i tonovi, a svaka će drugačije svirati. Plaća se ime. Isto vrijedi i za stare, ali tu vrijedi ona da su se tad koristili kvalitetniji materijali i sklapali su ih drugi majstori. Baš po tome su legendarke cijenjene. Violin i mussete registar ovise o količini tremola između soprana i clarineta, a to je najmanji problem u cijeloj priči jer se prilagode prema ukusu kod majstora. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Cadhruthe za ovaj koristan post: | b.o.Y.c.h. ČK (12.10.2022) |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Dali svi ti bolji modeli imaju istu "dubini tipki" (standard?) ili se i tu razlikuju? Cujem npr. da su ljudi nezadovoljni novom Beltunom, a recimo Dallape slicne serije malo starija bi bila dosta bolja.
Znam da su pitanja takva kakva jesu, nisam profi, a htio bih malo vise znati pa odabrati nesto po svom. Meni su recimo lijepe takodjer Sedefaste tipke, a koji je uopce njihov posao, koja je razlika te i obicne osim sto su sedefaste malo neobicnije, ljepse?
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 13.12.2017
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Mene su osobno tipke više Guerrini Presidenta razočarale. Bile su nešto dublje od standarda - 4mm (neka me netko ispravi) i tromije od onih na kakve sam naučen. Sa druge strane jedan Goldencup me oduševio, imao je duboke tipke, a brzo i lako ih vraćao. Istina je da su bile bez osovine i imale velik luft sa strane, ali nisam to očekivao od kineza.
Uglavnom sve talijanske harmonike imaju isti plitki hod. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Cadhruthe za ovaj koristan post: | b.o.Y.c.h. ČK (12.10.2022) |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
A sedefaste ili obicne? Gdje je caka
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Sedefaste ili obicne, to je cista estetika. bitan je kvalitet izrade i karakteristike, brzina, dubina dirke. Kako kome vise odgovara i koju vrste muzike svira.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.09.2007
Downloads: 746
Uploads: 16
Rekao HVALA: 88
Zahvalili mu 61 puta u 58 Postova
Instrumenti: Genos
![]() |
![]()
Dubinu i vrstu dirke mozes da trazis od vecine proizvodjaca po svojoj volji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 31.01.2012
Mjesto: Split - Zagreb
Downloads: 505
Uploads: 1
Rekao HVALA: 38
Zahvalili mu 21 puta u 18 Postova
Instrumenti: Yamaha 9000pro, Motif es6
Interesi: Glazba, glazba , glazba...
![]() |
![]()
I beltuna, borsini, luccini, pigini, excelsior i sl mogu itekako parirati, mogu cak rec da su i bolje od određenih marki, ali je problem u balkanskoj glavi koja ako ne pise guerrini ili dalape odma ne valja to nista... npr jedan excelsior AC ili luccini imaju tako perfektan zvuk, kabina zvuci savrseno,osovina i tipka su odlicne, bass mehanizam je cvrst i jako zahvalan, jeftinije su u startu 50%, ali ne pise GUERRINI... zato, vjeruj mi, ne sekiraj se markama, isprobaj i poslusaj vise njih i tako ces najbolje odabrat. Sritno
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|