|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Duvački instrumenti Trube, tube, tromboni, horne, klarineti, saxofoni, flaute... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#21 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Nista dok nedim ne kaze on ipak je duvac
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 27.10.2008
Mjesto: Francuska
Downloads: 446
Uploads: 11
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Klavijature
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
Dobar si ...........
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.05.2008
Mjesto: Loznica, Srbija
Downloads: 1186
Uploads: 1
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 9 puta u 9 Postova
Instrumenti: Korg PA 800
Interesi: Muzika, kompjuteri, radio, zene...
![]() |
![]()
Prijatelju, kad to snimis okaci semplove na download, za site chlanovi od forum....HVALA
![]() |
#24 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Pozdrav. Evo jos jednog saxofoniste
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Odomaćeni član
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio mirandess za ovaj koristan post: | jasko2406 (31.07.2016) |
![]() |
#26 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 09.03.2015
Downloads: 0
Uploads: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Počeo sam da sviram Alt Saksofon i dobro mi je krenulo (bar mislim). Nema klipa koji nisam pogledao na youtube. E sad me zanima jedno.
Svi koji sviraju sax na youtube (recimo osnovna C dur lestvica) nota D je pritisnuto svih 6 osnovnih tastera (krećem od leve gornje ruke, pa do desne ruke, prstored 1,2,3 - 4,5,6), nota E je pritisnuto 5 tastera (1,2,3 - 4,5), nota F je pritisnuto 4 tastera (prstored 1,2,3 - 4) i td. Nota C je pritisnut 2 taster ili drugi prst leve ruke. I ja sam tako počeo da učim razne skale. Muzičar kod koga sam otišao da mi pokaže neke stvari u vezi saksofona (vrsni muzičar koji je obrazovan i svira sa orkestrom) mi je pokazao C dur lestvicu i to tako što se nota C dobija kada se pritisnu 1. i 2. taster leve ruke (kod mene je to bila nota A), nota D samo prvi prst leve ruke, nota E bez prirsnutih tastera i td. Ispada da sam sve pogrešno učio. Napominjem da on isto svira Alt saksofon Eb. Da li neko može da mi objasni u čemu je razlika, jer njegovo C (prvi i drugi prst leve ruke) zvuči isto kao C i na klaviru, dok kod moje lestvice to nije slučaj. Pogledajte C dur lestvicu na bilo kojem video klipu na youtube. Šta je od ova dva ispravno, odnosno verujem da mi je dobro pokazao, ali ja sam zbunjen? Hvala unapred na pomoći i savetu. Promijenjeno od OrtodoxSRB (10.03.2015 u 00:20 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Ne razumem se u sax, sli ako je C, onda je C na svakom instrumentu, razumes?
Ne moze kod tebe da bude jeno o na klaviru drugo C. Taj muzicar ti je izgleda dobro pokazao. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio sale_band za ovaj koristan post: | OrtodoxSRB (10.03.2015) |
![]() |
#28 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 09.03.2015
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Jasno je meni to, ali sam odgledao preko 300 klipova (škola alt saksofona i razna uputstva i tutorijali i svi su svirali onako kako sam ja prvobitno vežbao). Prilikom tih vežbi sam upoređivao zvukove njihovih saksofona sa zvukom mog saksofona i potpuno isti ton sam dobijao.
Možda je moje pitanje notorna glupost, ali i dalje mi nije jasno. ![]() Dodato: Jel ima neki saksofonista da mi razreši prethodnu dilemu? ![]() Dodato: Jel ima neki saksofonista da mi razreši prethodnu dilemu? ![]() Promijenjeno od OrtodoxSRB (10.03.2015 u 16:06 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.06.2015
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 20 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Ne razumem se u sax, sli ako je C, onda je C na svakom instrumentu, razumes?
Ne moze kod tebe da bude jeno o na klaviru drugo C. Sale bre saxofon nije češalj. Ako je na tenor saxofonu C na klaviru je Bb. ![]() Eb saxofon ako je njemu C na klaviru je A. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Ja kad sviram sa saksofonistom ne primecujem da on svira C dok ja sviram Bb... Znaci, ako mu kazem C onda je C i meni i njemu, sta on stisce na saxu, nemam pojma... To je poenta mog posta
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
and, klarinet, saksofon |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|