Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 13.03.2025, 12:07   #1
tonijo
Odomaćeni član

tonijo's Avatar

Registrovan/a dana: 17.04.2008
Mjesto: Slavonija-Hrvatska
Downloads: 1605
Uploads: 65
Rekao HVALA: 414
Zahvalili mu 28 puta u 24 Postova
Instrumenti: Genos2, Yamaha Tyros 5,Korg Krome,Honda TRX 400 4x4, RCF 735 MK IV, RCF 710 MK IV,RCF 905 ASII,KYMCO
Interesi: ATV DRIVE
tonijo befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
tonijo pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard Koju Yamahu za BACKUP?

Savjet molim tko ih posjeduje, trebam uz Genos 2 zamjensku klavijaturu na kojoj mi bude 20 univerzalnih ritmova, vokalist na njoj nepotreban jer koristim svakako vanjski, znači najjeftinija polovna opcija jer će mi klavijaturu služiti isključivo za zamjenu Genosu možda nekad a možda nikada?

Sx700 ????

I uvijet je jedini da čita stylove sa T5.

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk

Promijenjeno od tonijo (13.03.2025 u 12:09 sati)
tonijo je offline   Reply With Quote
Star 13.03.2025, 21:23   #2
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 15.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.797 puta u 1.346 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ovisi treba li ti sample iz Tyros5.
Ako to nije bitno, onda će PSR S770 odraditi posao. On ima samo 160Mb memorije.
Naravno, može i s970 ili sve klavijature sx serije.
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
tonijo (13.03.2025)
Star 13.03.2025, 23:54   #3
tonijo
Odomaćeni član

tonijo's Avatar

Registrovan/a dana: 17.04.2008
Mjesto: Slavonija-Hrvatska
Downloads: 1605
Uploads: 65
Rekao HVALA: 414
Zahvalili mu 28 puta u 24 Postova
Instrumenti: Genos2, Yamaha Tyros 5,Korg Krome,Honda TRX 400 4x4, RCF 735 MK IV, RCF 710 MK IV,RCF 905 ASII,KYMCO
Interesi: ATV DRIVE
tonijo befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
tonijo pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

S770 ima 160 MB za semplove?

Ja u klavijaturi imam točno 8 semplova od par MB tako da je i to previše.

Hvala

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk
Star 14.03.2025, 07:21   #4
dmmacak
Kao kod kuće

dmmacak's Avatar

Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 267
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
dmmacak befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ja bi napomenuo da Sx serija i sve ostale niže serije ne mogu učitati fabriku od viših serija. "Čist" sempl ide bez problema ali fabrika ili mešano ništa ne može da se učita. Meni je upravo to najveći problem i mana kod nižih serija (Psr...). Recimo da imaš svoje user drum kitove koje si sastavio od fabrike ili neke instrumente koje si pravio od fabrike to nece nista učitati. Tako da to nije neko rešenje za Backup klavijature.

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
dmmacak je offline   Reply With Quote
Star 14.03.2025, 09:50   #5
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 15.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.797 puta u 1.346 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Tako je, ako je od tvorničkog bubnja izrađen Custom drum, tj. ako je dodan samo jedan novi element, tada ga neće očitati PSR serija. Mislim, ali nisam 100% siguran da će bez problema raditi svi neobrađivani i originalni tvornički kitovi s Tyros5 na PSR S i SX seriji.

Dodatno, Tyros5 nema mogućnost Drum edita u samoj klavijaturi, a to je dodano na seriju S 770 i u novije modele. U tome vidim veliku prednost PSR serije u odnosu na Tyros5 jer u svakom trenutku i direktno u Stylu Creatoru možemo kombinirati elemente različitih tvorničkih kitova. Primjer, na Acoustic kit stavljamo doboš iz Real druma. Pored toga, svaki element možemo obrađivati po više parametara i zvučno ga uklopit u ritam. Uz ove mogućnosti ne vidim potrebu za ubacivanje vlastitih samplova.

Moje je mišljenje da nema smisla imati bilo kakav backup klavijature i nosati ga sa sobom na svirke. Na žalost, uvijek može nešto poći po zlu ali po takvoj logici bi trebalo imati sve duplo, od mikrofona, zvučnika pa do mixera.
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
tonijo (14.03.2025)
Star 14.03.2025, 13:12   #6
dmmacak
Kao kod kuće

dmmacak's Avatar

Standard

Jeste da je to prednost Edit drum u samoj klavijaturi ali ima i dosta mana. Recimo na sta sam ja naišao. Ako ritmovi nisu urađeni striktno da je kanal 10 uvek glavni bubanj bice problema, nece raditi kako treba. Ustvari ceo ritam se onda poremeti. A ja upravo imam takvih ritmova koji su dosta dobri ali tako su uradjeni, da kažem nakaradno. Onda druga stvar ako imamo gomilu ritmova treba svaki editovati, mnogo lakše ako napravimo drugi drum kit koji ima potrebne elemente. I ako taj ritam koji je esitovan hoćemo opet nešto malo da promenimo opet se poremeti sve. Nije idealno..

Sledeći član vam se zahvalio dmmacak za ovaj koristan post:
tonijo (14.03.2025)
Star 14.03.2025, 22:19   #7
korg_man
Vredan član društva

korg_man's Avatar

Registrovan/a dana: 03.07.2008
Mjesto: Vukovar
Godina: 34
Downloads: 302
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 26 puta u 20 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage 7, Yamaha Genos, Yamaha Tyros5, Korg Kronos X 61, Kurzweil PC3 76
Interesi: Sviranje
korg_man befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Style Magic programom riješiš problem za tren. Meni je za 800 ritmova trebalo cca 3 sata. Sad kombiniraž ritmove kako god hoću, mijenjam elemente itd. Pravilo vrijedi i za tvorničke i user drum kitove. Međutim, ono što Casper kaže, pored kombinacije svih mogućih tvornićkih elemenata, kome uopće i treba user DK? To je ostala praksa još od Korga gdje jednostavno moraš staviti drugi DK da bi iole na nešto zvučalo; kod Yamahe to niie slučaj. Recimo jedan Revo Vintage Open DK za drvo (uz neka korigiranja) i Revo Rock kit za činele. Malo se doda efekta i EQ i sto puta bolje radi od bilo koje varijante user DK, pa taman da je i u profesionalnom studiju sniman.

P.S. Uz prebacivanje RHY2 na na kanal 10, dobro je i prebaciti RHY1 na kanal 9.
korg_man je offline   Reply With Quote
Ćlan 2 Vam se zahvalio, korg_man, za koristan post:
dmmacak (14.03.2025), tonijo (14.03.2025)
Star 15.03.2025, 11:21   #8
dmmacak
Kao kod kuće

dmmacak's Avatar

Standard

I ja sam mišljenja da je najbolja fabrika, samo treba istraživali. Ja Sx900 nemam sve te Revo, imam samo Revo Pop, Revo Rock.. A dodatno mi stvara problem što imam i dosta ritmova iz poznatog Korg seta ( Br.a) gde su kontračinele poslagane u dve oktave. I ne moguće je naći fabričke takve slične.

Star 15.03.2025, 18:11   #9
korg_man
Vredan član društva

korg_man's Avatar

Registrovan/a dana: 03.07.2008
Mjesto: Vukovar
Godina: 34
Downloads: 302
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 26 puta u 20 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage 7, Yamaha Genos, Yamaha Tyros5, Korg Kronos X 61, Kurzweil PC3 76
Interesi: Sviranje
korg_man befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Mislim da bi ih trebao preadresirati na druge činele. Jesi probao sa Revo drum cleaner?
Nisam sada pred klavijaturom da utvrdim baš za, taj set specifično, ali iz dosadašnjeg iskustva sa Korgovim setovima utvrdio sam da Korg zapravo radi na najjačoj glasnoći dinamike i tu leži problem. Vjerujem da su te kontra činele u suštini sve (a možda i više) sadržane u Revo drum kitu, ali se dešava da se na Korgu radi tako da glasnoća elementa bubnja ide na 127, a također i dinamika. Snimi se recimo nekoliko dinamika, ali one su sve glasnoćom dignute na 127 i zato bubanj uvijek "puca" na Korgu. Kod Yamahe
se dosta koristi dinamika, a samom dinamikom se dobije i drugačija boja elementa bubnja (bilo kojeg). Da pojednostavim. Ako je dinamika nekog udarca 110 koji se semplira, on se posemmplira tako i diže mu se glasnoća na 127 u programu za sempliranje. Taj sempl se stavlja na posebnu lokaciju jer svi semplirani bubnjevi na Korgu su urađeni jedan ton jedan element i jednaka glasnoća, svijuh, zato će se rijetko naći na sempliranom bubnju kod Korga vipe od 2, maksimalno 3 dinamička raspona po elementu. Kod, Yamahe (barem ja tako radim) ako želim naglasiti ekspresiju udarca po bubnju, dignem dinamike, ali konkretno za tu varijaciju malo stišam bubanj uz obavezno stavljanje kompresora.
To funkcionira za ritmove koji "gruvaju" dok za ritmove dvojke iz (Amne***a) seta kombinacija sa Revo Open Vintage DK i Revo Rock DK činela radi na prvu odlično, bez imalo diranja dinamike.

Promijenjeno od korg_man (15.03.2025 u 18:24 sati)
korg_man je offline   Reply With Quote
Star Juče, 12:28   #10
dmmacak
Kao kod kuće

dmmacak's Avatar

Standard

Probao sam revo drum cleaner i koristim ga za dosta stvari, ali ne mogu dobiti dobar rezultat. Znam sta kažeš za dinamiku ali ako bi trebao još da prepravljam dinamiku u ritmovima onda mi je to mnogo vremena. Nemam više ni živaca.. Sad je Yamaha stvarno izasla u susret i napravila tih par programčića pa je koliko-toliko olakšam posao. Ali može to još i bolje sa njihove strane. . Sećam se 2007 kad sam prešao sa Rolanda na Yamahu tad je bilo baš čupavo.. Sve ručno, Style Edit, event edit svaku style part posebno, danima i nocima kucanje.

Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 10:02

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije