|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5190
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Molim vas ako neko ima ovu klavijaturu da mi kaze neke stvari u vezi nje. Zanima me koliko je komplikovana za upotrebu, pri tom mislim u samoj svirci, ne na programiranje? Da li moz3 na onih 16 tastera sa desne strane da se memorisu npr.favorit boje? Zatim, kakav je kvalitet dirke i sa kojom biste je mogli uporediti? I na kraju kako se uopste pravi set za nju? Ima li neki poseban program i za slaganje boja? I da li mogu setovi od m3 da se ubace u nju do te memorije? P S: zaboravih pitati da li transpoze moze da se dodeli na neke tastere da bude kao precica?
Promijenjeno od yamahapassion (21.01.2025 u 21:10 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 09.01.2017
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]() Citat:
Klavijatura je zaista komplikovana za upotrebu, međutim posle nekoliko meseci korišćenja naučiš da je upotrebljavaš bez mnogo teškoća. Na tih 16 tastera sa desne strane možeš da memorišeš i favorit boje, kao i kombinacije za bass kontru (bass + boja). Dirke su teški krš (nešto poput Korg pa-600), ali ne možeš ni očekivati bolje za te novce. Prednost je što je extra lagana, ima manje od 4kg !!! I dužina je odlična, mislim da je kraća od 1m. Mana je što ne može istovremeno da se koristi delay + reverb kod boja, to može biti problem kod nekih boja, koje mnogo bolje zvuče kada imaju i jedan i drugi efekat. Takođe, mana je i to što kada preko favorita menjaš boje ili kombinacije, dolazi do naglog sečenja zvuka, što je jako loše za živu svirku, tako da je u principu potrebna još jedna klavijatura, jer menjaje boja i kombinacija na ovoj klavijaturi nije opcija kod žive svirke. Ja planiram da kupim još jedan Kross 2, tako da na jednoj klavijaturi već imam set/kombinaciju sa bass gitarom i ''tepisima'', a drugu klavijaturu da koristim samo za soliranje. Setovi mogu da se prave, ali je komplikovano. Bolje je da kupiš set za njega (ima za 10 eur da se kupi, neki lik iz Velike Plane ovde u Srbiji ima gotove setove za njega), pa onda da te setove samo malo preradiš. Setovi što ih pravi ovaj lik nisu loši, napravljene narodnjačke boje su dobre, međutim kombinacije za bass kontru su očajne, u smislu da ćeš morati da sam prepravljaš bass u kombinacijama, jer je čovek, koji je pravio te setove, koristio neki bass, koji očajno zvuči(potpuno je suv, a i boja je očajna) pa je bolje da koristiš finger bass, koji je već presetovan u samoj klavijaturi (to je puno posla, jer moraš da menjaš svaki set, u smislu podešavanja efekata i ostalih gluposti). Promijenjeno od Danilo_NS (24.01.2025 u 19:53 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5190
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Hvala ti drug, evo bas mi je stigla i prvo sto pojma nemam kako da ucitam set 🤦*♂️ Mislio sam da ima usb ulaz i sad tek vidim da ide preko sd kartice sve. Srecom imam jednu kuci pa cu pokusati da ubacim sada i da vidim kako radi. Set sam bas od tog decka kupio za prvu ruku, pa cu videti sta cu... a sto se tice seckanja prilikom menjanja boja to sam i ja cuo, ali planiram je koristiti pored pa4x tako da cu uvek imati jos jednu solo opciju pored nje, pa u principu ni nije toliko strasno
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio yamahapassion za ovaj koristan post: | Danilo_NS (24.01.2025) |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|