Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 14.01.2025, 20:06   #11
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 15.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.790 puta u 1.340 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Napisao sam
Citat:
Bitno je da se nađe USB 2.0 jer neće raditi varijanta s 3.0.
Dva externa displaya ne možeš spojiti na jedan adapter niti na jednu klavijaturu. Možda postoji nekakva "kemija" da se dupla izlaz na adapteru kao što postoji isti i za računalni izlaz ali ja za to ne znam jer nisam experimentirao. Nije mi trebalo.

Mislim da bi ovaj trebao raditi ali ništa ne jamčim.

https://www.adm.hr/delock-adapter-vg...61436/product/

Svog sam kupovao tako (ne nalazi se na popisu koji je Yamaha dala) da sam otišao u dučan (chipoteku), izvadio klavijaturu, spojio ekran i provjerio radi li.

Ako želiš dva ili više ekrana na jednu klavaijturu onda je riješenje tablet, neka aplikacija poput Mobile Sheet, Yamaha MD-BT01 MIDI bluetooth adapter

i spajaj na to koliko ekrana želiš.
casper je offline   Reply With Quote
Star 14.01.2025, 21:54   #12
grico
Vredan član društva

grico's Avatar

Registrovan/a dana: 18.03.2018
Mjesto: Omiš
Downloads: 392
Uploads: 9
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Yamaha SX 920, Genos
grico ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Malo šetao po netu i naletih na kompaktibilne adaptere za eksterni display...sad dal im virovat ne znam...Screnshot je sa Yamahine stranice..

ako ko zna za još kakvu caku da ovo moje proradi bilo bi super...kud su stavili 2.0 kad je 3.0 već standard !?
Grafički Fajlovi
File Type: jpg yamaha adapter.jpg (120,5 KB, 38x skinuto)
Highslide JS
grico je offline   Reply With Quote
Star 16.01.2025, 00:47   #13
psr
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 27.02.2019
Downloads: 269
Uploads: 0
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
psr ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Yamaha adapter se usteka u Genos/Sx i dovoljna su dva (ako je potrebno u opšte da se imaju dva) tableta koja imaju blutut da bi mogli da i ja na svom i pevacica na njenom ekranu vidimo tekst? Ako he tako to je onda extra
psr je offline   Reply With Quote
Star 16.01.2025, 10:09   #14
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Treba napraviti razliku između "vanjskih ekrana".
Ekran koji se spaja na adapter o kojem govorimo u prijašnjim postovima može biti bilo kakav ekran koji prima video signal. Može se koristiti računalni monitor, TV koji gledamo u dnevnoj sobi, mali prijenostni tv ... Takvi ekrani primaju video signal i sposobni su prikazati sliku primljenu s vanjskog uređaja, tj s klavijature. U stvari, takav ekran samo duplicira sliku koja se nalazi na ekranu klavijature.

Druga mogućnost "vanjskog ekrana" su tkz. tableti. To su uređaji koji imaju svoj operativni sustav i prikaz slike je neovisan o klavijaturi. Međutim, oni ne mogu primati video signal koji šalje klavijatura/adapter. Tableti komuniciraju s klavijaturom putem MIDI protokola, a prikazuju tekst pjesme pomoću instalirane aplikacije u tabletu. Aplikacija prima MIDI informacije klavijature i oni rade usklađeno, tj. aktivacijom registracije pokrećemo tekst. Komunkacija može ići i u suprotnom smjeru, tj. pritiskom na tekst ili dijelove teksta na tabletu možemo aktivirati zvukove, ritmove ili pokretati ostale komande po želji.
Dva ili više "ekrana" možemo koristiti samo kada koristimo tablet. To prije svega ovisi o aplikaciji koju koristimo, a MobileSheets app ima tu mogućnost.

Pogledajte u ovom videu usporedbu "monitora i tebleta".

https://youtu.be/tGElDIDMbl4

Promijenjeno od casper (19.01.2025 u 15:28 sati) Razlog: sitne korekcije
Star 17.01.2025, 19:37   #15
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Nuevo Worship Latino Style & Voice DEMO
Star 19.01.2025, 12:04   #16
grico
Vredan član društva

grico's Avatar

Standard

Ne znam zašto al ovaj SX 920 me je malo zaintrigira i uvik neki probelmi s njim...pa amo malo u debatu.
Negdje sam pisao kako sam stavio svoje registracije u Genosa i uz sitne prepravke sve štima i sve radi...nemam se na šta požalit.
Međutim kod mene je još SX920 i te iste Registryie ubacim u njega...a ovaj napravio nered...Najprije je pobuca sve ritmove...jasno mi je da i neki ne mogu bit tu al ovaj je sve živo izmiša,a druga stvar nabio je toliko halla i delaya da je to sve zamuljano i sve pliva...nije mi jasno zašto...Genos nije ima tih problema a skoro su isti...šta se desilo šta je povuklo i odakle....Isti stick isti ritmovi isti useri iste registracije, Genos ok a SX 920 se zblesio...
Star 19.01.2025, 12:44   #17
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Da, 920 ima (noviju) tehnologiju koja je potpuno kompatibilna s Genos 2.
Sve što dodaš u 920, a prije toga je kreirano na Genosu će imati više efekta. Razlog tome je taj što su na Genos 2 i Sx920 efekti kvalitetniji i ono što je bilo optimalno na starijaim klavijaturama, sada izgleda kao da pliva.

Sjećate se kako je bilo negodovanja i ljutnje prije godinu dana kada je izašao Genos 2 i kada su mnogi govorili da se radi o malim nebitnim promjenama. To su uglavnom govorili oni koji "starog Genosa" nisu imali u rukama i sudili su samo po napisanim specifikacijama. Danas, nakon godinu dana korištenja mogu sa sigurnoću reći da postoji bitna razlika između Genos i Genos 2. Ovo iskustvo koje opisuje @Grico je samo jedan dokaz tome. A vjerujte mi, mogao bi navesti još mnogo razlika koje izdižu Genos2 iznad. A modeli sx720 i sx920 su nastavak tehnologije koja se nalazi u Gensou 2. Pa kad me neki pitaju što uzeti, SX920 ili starog Genosa uvijek kažem ovo: s Genos ćeš dobiti bolji hardware (tipka, kućište, buttoni, oktava više ...) ali sx920 je superiorniji u software dijelu.

Što se tiče odgovora na pitanje o ritmovima koje "ne pašu". Što konkretno znači kada kažeš da je "... ovaj je sve živo izmiša..."? Jesu li registacije ispravne i rade? Ili ti se samo čini da taj ritam zvuči drugačije?
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
grico (19.01.2025)
Star 19.01.2025, 20:28   #18
grico
Vredan član društva

grico's Avatar

Standard

Da registracije su ispravne i rade a ovo "... ovaj je sve živo izmiša..."

barem da je pogodio kategoriju ritma,recimo ballad...nego recimo na Oliverovu registraciju zalijepi neki Grove il Waltz šta nema logike,a da ne govorim koliko je smuljao i zamuljao sa efektima

Isto na Grdovića di je većinom Slow Rock 6-8 i sl ubaci Dance,Trance i sl...pa di ih je naša ???

Al opet ne znam zašto me više vuče na SX920, znate koliko mi Genos1 zvuči suhoparnije.mada znamo da je stroj...Veći mi je gušt nekako prčkat po Sx 920 nego na Genosu
Star 19.01.2025, 20:39   #19
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Razloge zbog kojeg te vuče na SX 920 sam objasnio u postu prije.
Hajde mi pošalji te registracije gdje umjesto 6/8 vuče Dance ritam.
Inače, kategorije ritmova su uglavnom postavljene isto ali se ponekad zna dogodit da su neki premjestili u drugu kategoriju. Ali to ne bi smjelo utjecat do te mjere da totalno pobrka logiku.
Odgovor

Favoriti

Oznake
new yamaha arranger, psr-sx720, psr-sx920

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 06:31

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije