|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#21 |
Kao kod kuće
|
![]()
Drug, bez uvrede, ali apsolutno ništa nisčim nije što si napisao. Bubanj, gitara, gitara i ACC u Korgu zvuči u najmanju ruku suho i nikako, a razlog tome je mali broj DSP efekata. Pa i u Pa5x. Kad poželiš staviti rećemo kompresor na bubanj, moraš žrtvovati jedan od dva efekta koji već taj bubanj čini malo "boljim". Jednako pravilo obuhvaća kompletnu pratnju. Što se tiče solo boja na Korgu, imaš ovdje negdje na forumu ne tako davno napisan post kako boje ne izlaze jednako na razglas, monitore ili slušalice. Razlog tome su opet efekti koji su jednostavno loši, a EQ ne radi dobro i ne reže frekvencije koje treba rezati. Dodaš basa, to ne bude bas nego neko mumljanje. Sve piše iz iskustva jer sam 20 godina potrošio na štelanje raznih Korgova i nikad nije bilo dobro ma kolilo god da sam uštelavao. Ne samo ja nego i hrpa i hrpa kolega. Korg jeste firma u propadanju, jer semplove u klavijaturama nisu mjenjali od M3, odnosno Pa3x. EDS sinteze su od tada do dan danas, pa čak i u PA5X. Na stranu to, to ne gledaju ljudi jer ljudi vole imati ono što su u predhodnom modelu imali plus da je nova i košta 4, 5 kila. Pa5x je nezavršen proizvod, a također nemaju novih workstation klavijatura, jer R&D podbacuje i to gadno. Oni znaju zašto. To kako navodiš da Pa5x ima mogućnosti više nego ikoji, na stranu ono gore napisano, pa ću samo jednu manje bitnu sitnicu uzeti u obzir, a to je da ni Pa5x nema neograničen broj boja i ritmova, dok čak i stari Tyros ima. Dalje stvari možeš slobodno čitati u podforumu yamahinih aranžera ��. O kvaliteti izrade, ne bih. Mislim da sam sve o tome gore rekao.
Korg Man... Ne pricati ako nisi pa5x vidio u zivotu...da ti kazem za tvoje neznanje pa5x ima za svaki kanal- Bass,drum,perc itd 3 insert eff, znaci po kanalu 3 insert efekta, plus 3 glavna efekta za sve kanale na to sve jos Finalizer EQ i kompresor...sto se tice Drum sekcije sasvim nesto novo naspram prijasnjih Pa modela stim da su i ostali zvukovi dosta poboljsani...
Panonica Band Panonica Studio Promijenjeno od GALA (24.01.2025 u 16:26 sati) |
![]() |
![]() |
#22 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 13.01.2015
Mjesto: HR-Osijek
Downloads: 25
Uploads: 0
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 121 puta u 110 Postova
![]() |
![]()
@GALA/G.G. kome odgovaras???😀
|
![]() |
![]() |
#23 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 15.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.790 puta u 1.340 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Ok momci.
@yamahapassion je dobio odgovor na pitanje i zahvalio se svima u #7 postu. Tema je zaključana. |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|