|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 11.08.2011
Downloads: 241
Uploads: 14
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
![]() |
![]() Citat:
Dodato: Slažem se s tobom,ja sam prvi vlasnik Pa3x i jedino sam mjenjao gumice ispod tipki i to ne sve.Da ima novi Pa3x kupio bi ga,znači ne mjenjam iz objesti ili od viška novaca.Imao sam kratko Pa4x i prodao iz 2 razloga.Koristim songbook sa cca1400 pjesama u njima su mi povezani tekstovi iznad kojih su upisani akordi.Sve sam prebacio na Pa4x i radilo je bez problema.Međutim,akordi koji su bili upisani iznad teksta kod Pa4x nisu bili na mjestu iznad riječi gdje se akord mijenja,nego pomaknuti tj. na krivom mjestu.Tekstovi su bili pisani u notepad-u(na 3x je sve bilo kako treba)probao sam napisati ponovo i na windows XP,Windows10,11,al nikako da budu na mjestu gdje treba kad te tekstove povežem sa songbook kao na Pa3x.Drugi razlog je što koristim Vocal preset i to uglavnom samo 4 tipa,al ne bitno za ovu priču.Kad sam u pjesmi na STS 1,2,3 mi je jedan Voice P. (onaj bez back vokala) ,a na STS 4(onaj sa back vokalima),znači kad stisnem Fill 4 automatski idem na Var 4 koja odmah povlači i STS 4,a u njemu je taj Voice preset sa back vokalima.Na Pa4x Keyboard set(STS na Pa 3x) ne pamti i Voice preset sa sobom.To je drugi razlog zašto mi Pa4x ne odgovara.Ovo sa Voice presetima bi mu možda teška srca i oprostio,al prvu stvar sa tekstom ne mogu,nažalost,a obe stvari nikako.Ako neko zna rješenje za prvi spomenuti problem bio bi mu zahvalan,pa bi možda i probao sa Pa4x.Na stranim forumima mi također niko nije dao rješenje za problem s tekstom.Tako da mi je jedina opcija Pa 5x.Mota mi se čak i ideja da kupim još jednu Pa3x pa nek stoji za rezervu.Pa 5x OS 1.3.1,nudi direktnu konverziju seta sa Pa4x na Pa5x,problem pravi što ljudi ubacuju sve i svašta,razno-razne Loop-ove,semplove pa je to uzrok problema,jer ih ne uspije konvertirati kako treba.Kad je Pa3x izašao isto su se žalili ljudi na razne bug-ove,međutim ja na Pa3x nikada nisam imao problem s ni jedno verzijom OS-a.Jedini bug na Pa3x je taj što kad si u recording modu i programiraš ritam,kopiraš iz drugih ritmova itd,nakon 2-3 sata bez izlaska iz Recording moda zna zamrznuti,pa ga moraš izgasiti.Ako radiš 1-1,5h u recording modu i onda izađeš i ponovo uđeš nema nikakvih problema.Sram me reći koliko sam sati tu proveo,tako da znam o čemu pričam. Promijenjeno od accordst (06.02.2025 u 19:28 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.09.2012
Mjesto: Vrnjacka banja
Downloads: 77
Uploads: 3
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 46 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
![]() |
![]()
Posedujem Pa5x od Marta prošle godine i mogu reći da su prve verzije Os-a bile prilično bagovite ali uglavnom u editingu (uglavnom style record) i tada je znao da zamrzne, tokom sviranja uživo nikada, Korg je na izlasku Pa5 rekao da podržava samo materijal izrađen na Pa4 i od početka u samoj klavijaturi postoji konverter Pa4 set-a u Pa5 kst, nije moguće direktno ubaciti set od Pa3 ili starijih, potrebno je konvertovati u Pa Menager-u na pa4 set pa onda napraviti konverziju na Kst i najčešće ta konverzija ne prođe dobro pa možda neki instrument ostane bez semplova i onda odabirom tog instrumenta dođe do zamrzavanja, meni se desilo da jedan Bas iz seta odrađenog u Pa Menageru nije učitavao kako treba pa je morao da se obriše sa sve semplovima u klavijaturi i ponovo učita samo taj Bas jer kad bi ritam povukao taj bas odmah bi se pojavio plavi ekran, nažalost potrebna je domišljatost kako bi se rešili neki sitni problemi što nije lepo na tako skupoj spravi ali uglavnom na zadnjoj verziji Os-a sve radi dobro čak je i style record kompletiran tako da se stilovi mogu u potpunosti editovati i izrađivati na samoj klavijaturi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|