|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 15.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.798 puta u 1.347 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Genos je u Verziji 2.0 između ostalog dobio i mogućnost izrađivanja tkz. "terci" na potpuni novi način. To je omogućeno novododanom funkcijom Scale, a ista već postoji na PSR SX900. Iako Scale nije u potpunosti ispunio očekivanja jer Sub Scale nema nikakvu upotrebnu vrijednost, mi ćemo iskoristi ono što se nudi i vjerujem da ćemo zajedničkim snagama i znanjem objasniti svim zainteresiranima kako napraviti vrlo upotrebljive terce. Pišem u množini jer na forumu ima ozbiljnih i dobronamjernih ljudi koji žele s ostalima podijeliti svoja iskustva i znanje. Zato sam temu i zamislio kao jednu interaktivnu formu u kojoj će sudjelovati svi zainteresirani i gdje ćemo na kraju doći do rješenja i time omogućiti da svatko samostalno sebi izradi vlastite terce. Nije mi namjera da se ovdje postavlja gotovi materijal ili Pack Terci. Znam da bi isti za tjedan dana završio na njuškalu. Namjera mi je da motiviram većinu onih koji sviraju Genosa ili PSR SX900 da ovaj paket naprave samostalno. Već sam testirao neke stvari i vidim da će sve funkcionirati odlično. Za početak ne bih objašnjavao detalje kao što to obično činim, već bi samo iznio osnovni koncept.
Potrebno je znati par pojmova da bismo razumjeli osnove:
U izradi terci ćemo koristi tri segmenta koji će u sinergiji osigurati da "prateći ton" svira u pravilnom intervalu u odnosu na osnovni.
Tako ćemo na Right3 imati prateći ton i ako pravilno postavimo sve vrijednosti on će biti u skladu s osnovnim tonom koji može svirati na Right 1 ili 2. Postavljene vrijednosti će biti zapamćene u Registraciji ako označimo kućice Voice i Scale. ################################# Ekipo s foruma, pređimo s riječi na djela i pokažite "što se može kad se male ruke slože". Promijenjeno od casper (17.11.2019 u 01:47 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 24.02.2017
Downloads: 148
Uploads: 0
Rekao HVALA: 112
Zahvalili mu 29 puta u 28 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x
![]() |
![]()
Sirotoga Landisona niko da spomene!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
A zašto bi te netko trebao spomenuti?
Znaš onu igru, "nastavi niz", to se upavo od tebe očekuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 267
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
![]()
Dobro resenje.
![]() Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Evo nastavljam niz.Sve što sam napisao prije 40 dana kod mene funkcionira.Zašto u Scale Tune funkciji ne paše +-50 nego +25,-64 ni meni nije jasno ali funkcionira!
Citat:
Ponavljam,sukladno primjeru umjesto Right 1 staviti Right 3 a umjesto Left staviti Right 1! Dodato: I naravno ,možda je potrebno dodati,...kada želimo svirati iz drugog tonaliteta samo promjenimo Base Note u Scale Tune! Ovo je mali korak za čovjeka ali ogroman za Genos-SX 900 zajednicu! ![]() ![]() ![]() Promijenjeno od Landison (17.11.2019 u 14:17 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Predpostavio sam da će Ladinson reagirati i doprinjeti da tema krene svojim tijekom.
Prije mjesec dana je dobro predvidio razvoj situacije ali mu je "nedostajala" još samo jedna sitnica Citat:
Naravno, preostaje na temi još opisati kako se slažu različti tipovi terci, od molskih, durskih, orijentalnih, gornjih, donjih ... Vjerujem da ovdje ima ljudi koji se razumiju u glazbenu teoriju i da će ponuditi način kako složiti željenu ljestvicu. Nisam napomenuo na samom početku pa da nadopunim. Zašto tema u naslovu ima imenicu Nove terce? To je zbog toga što smo do sada na Yamahi mogli koristi samo tkz. MIDI terce i samplirane terce. Prednost Novih terci je ta što se mogu transponirati, što možemo koristiti sve zvukove, tvorničke i vlastite samplove i što im možemo određivati sve karakteristike od volumen do DSP efekta. I najbintije, uz precizne upute na ovoj temi, moći će ih složiti svatko onaj tko si da malo truda. Promijenjeno od casper (17.11.2019 u 21:22 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Lijepo od tebe da si me spomenuo!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Pa moram malo kad bez tebe ne bismo znali kako to uraditi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Tako je to kad imam odličnog učitelja!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 267
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
![]()
Ja sam to radio na Tyros2 dok sam imao ali sam morao da koristim Left part kao prvi glas. Pa mi to nije bilo prakticno...
Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Favoriti |
Oznake |
genos, shift, sx900, terca |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|