Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Mixeri

Mixeri Sve o miksetama

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 25.10.2024, 01:25   #1
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 15.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 21
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.777 puta u 1.331 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Daumen hoch Mixeri Alen&Heat CQ serija

Došlo je vrijeme kad su digitalni mixeri postali standard, a analogija lagano odlazi u povijest. Cjenovno dostupni, a mogućnostima su daleko ispred analogije.
Otvaram temu sa Alen&Heat CQ serijom, prvenstveno zbog toga što više mjeseci koristim model s dvanaest kanala 12T.

https://www.allen-heath.com/hardware/cq/

Stariji forumaši znaju da sam dugo godina koristio Behringer X Air 12. Njime sam bio potpuno zadovoljan ali sam se vremenom zasitio tog zvuka i poželio nešto drugačije. I bolje. U sličnom cjenovnom rangu sam mogao odabrati QSC TouchMix-8 , Mackie DL16S ili možda Zoom LiveTrak L-12. Odluka je pala na CQ-12T iz jednostavnog razloga jer sam ga imao prilike probati i odgovarale su mi njegove karateristike.
CQ-12T ima 7" ekran pa nije nužno korištenje dodatnog tableta. Ima 10 mikrofonskih i jedan stereo ulaz ali pored toga i 6 monitorskih izlaza. Pored dva efekta, na svakom kanalu ima EQ, Compresor i Limiter. Možemo višekanalno snimati u 96kHz kvaliteti na SD karticu koja se umetne u utor mixera.

Rukovanje mixerom je vrlo logično i pregledno pa nemam potrebe spajati dodatni tablet. U donjoj zoni se nalazi pet gumbi kojima dolazimo do željenih izbornika dok se u gornjem dijelu ekrana nalazi pet polja za odabir ulaza i izlaza. Recimo, ako želimo vidjeti volumene od 5-10 kanala, treba pristinuti srednju tipku (FADER) i odabrati drugo polje s desna (INPUTS 6-10). Sada želim podešavati parametre na kanalima 6-10, dovoljno je pritisnuti drugi gumb PROCESSING. Kada se malo naviknete na sučelje mixera i naučite gdje se nalazi željena funkcija, jednim do maximalno dva pritiska dolazite do onoga što vam treba.
Kolut s desne strane je precizan, a na tri navigacijske tipke koje se nalaze iznad njega možemo dodijeliti funkcije po želji.

Kvaliteta mikrofonskih ulaza kao i FX efekata je odlična. Funkcija Feedback assistant u potpunosti spriječava mikrofoniju. Četiri DCA i Mute grupe uvelike olakašvaju rad, a custom prikaz ekrana omogućava da svatko prilagodi sučelje vlastitim potrebama.

Ovo bi bio kratki opis, nema smisla da više dužim. Za početak pogledajte kratki video.
https://youtu.be/gLKs5vQPf9g?si=opzW45kjSy9LUxO8

I jedan malo duži video koji mi se čini interesantan.
https://youtu.be/DkFRhxQ5LmE?si=E3tH_Asta3NDckjp

Ako imate pitanja vezana uz rukovanje, rado ću na njih odgovoriti.
casper je offline   Reply With Quote
Ćlan 2 Vam se zahvalio, casper, za koristan post:
Bokic (25.10.2024), tdamir66 (03.11.2024)
Star 25.10.2024, 07:42   #2
dmmacak
Kao kod kuće

dmmacak's Avatar

Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 650
Uploads: 2
Rekao HVALA: 261
Zahvalili mu 126 puta u 122 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
dmmacak befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Lep mix, nek te dobro služi.. Mene zanima oko više kanalnog snimanja. Znači snima svaki kanal posebno na SD. Da li ima opcija da snima" suve" kanale, bez eq i efekata, da bi posle mogao u DAW-u da sredjujem po mojoj želji.

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
dmmacak je offline   Reply With Quote
Star 25.10.2024, 08:54   #3
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Hvala,
Da, može se snimiti suhi signal, možeš odabrati pre i post preamp.
Zgodno je i to što poslije možeš raditi mix i na samom mixeru mijenjajući željene karateristike snimljenom suhom kanalu. Mislim da tu opciju ima i QSC međutim, kod njega se to radi na vanjski HD. Na CQ je dovoljno staviti SD card 10 Class.

Ovo su upute za inicijalnu verziju 1.1.0
https://www.allen-heath.com/content/...1_1_0_iss1.pdf
Međutim, bilo je još tri nadogradnje koje su pred fiksanja grešaka donijele i nove bitne značajke.
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
dmmacak (25.10.2024)
Star 15.11.2024, 10:15   #4
tonijo
Odomaćeni član

tonijo's Avatar

Registrovan/a dana: 17.04.2008
Mjesto: Slavonija-Hrvatska
Downloads: 1595
Uploads: 65
Rekao HVALA: 400
Zahvalili mu 27 puta u 23 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5,Korg Krome,Honda TRX 400 4x4, RCF 735 MK IV, RCF 710 MK IV,RCF 905 ASII,KYMCO 700 MXU
tonijo befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
tonijo pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Da li koristite dodatni router preko mixera kao na xair ili on nema taj problem???

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk
Star 15.11.2024, 13:00   #5
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Verzija 12 kanala nema vlastiti ruter, tj. ne može samostalno odašiljati signal kao Xair.
Verzija s 18 kanala ima "antenicu".
Ne koristim dodatni tablet (niti vanjski ruter) jer mixer ima touch ekran i par gumbi za kontrolu i rukovanje na njemu je vrlo jednostavno i pregledno.

Promijenjeno od casper (15.11.2024 u 13:01 sati)
tonijo (15.11.2024)
Star 25.11.2024, 16:15   #6
tonijo
Odomaćeni član

tonijo's Avatar

Registrovan/a dana: 17.04.2008
Mjesto: Slavonija-Hrvatska
Downloads: 1595
Uploads: 65
Rekao HVALA: 400
Zahvalili mu 27 puta u 23 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5,Korg Krome,Honda TRX 400 4x4, RCF 735 MK IV, RCF 710 MK IV,RCF 905 ASII,KYMCO 700 MXU
tonijo befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
tonijo pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ja koristim Midas 12 već 5.6..7..godina koje su vam pozitivne razlike da tako kažem u odnosu na xair???

S tim da napominjem da Midas mr12 za 500 eura koliko košta po meni vrjedi svaki euro...svira sam preko njega i pred 10 ljudi i pred 600 ljudi na veliki razglas, on radi fenomenalno za ono koliko košta, pa me zanima što ste dobili sa A&H?

Vidim da mi ni tablet..Samsung T510 nije kompatibilan sa CQ MIXPAD aplikacijom.

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk

Promijenjeno od tonijo (25.11.2024 u 16:21 sati)
tonijo je offline   Reply With Quote
Star 25.11.2024, 21:38   #7
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Kao što sam napisao u prvom postu, kupio sam CQ-12T jer sam želio napraviti promjenu. Stari dobri Behringer mi je malo dosadio. Uostalom, u svojih 10 godina je kod mene odradio dosta radnih sati.

CQ sam kupio prije ljeta i na gažu sam sve do prije par tjedana nosio oba, više iz sentnimentalnih razloga . Razliku neću opisivati po tehničkim karateristikama jer to i nije bitno, oba nude mnogo više nego je potrebno običnom gažeru. Upotreba CQ-a je jednostavnija prije svega zbog Touch screena i dodatnih gumbi na njemu. Isto tako, izbornik je logičniji i dostupniji ber obzira radi li se na njemu ili na tabletu. CQ je zvučno kvalitetniji i to se očituje jer bolje reagira na svaku promjenu. Kod X air sam se ponekad morao pomučiti da izvučem željeni sound, pogotvo u srednjim tonovima. Koristim iste zvučne kutije, mikrofon i istu klavijaturu pa je time usporedba realnija.

Navesti će neke hardware karateristike koje daju prednost CQ ali isto tako i podižu cijenu.
  • 10 mic ulaza vs. 4 mic ulaza
  • 6 AUX vs. 2 AUX
  • Multitrack recording vs. stereo recording
  • Touch screen vs. xxx
  • Bluetooth vs. xxx
  • Multitrack Interface vs xxx
  • 3 custom key vs. xxx
tonijo (25.11.2024)
Odgovor

Favoriti

Oznake
alen&heat, cq mixer, digitalni mikser

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 17:45

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije