Iako sam razlučio koji se parametri spremaju u Style, Performance i SongBook, svejedno mi nije baš najjasnije kada se u praksi upotrebljavaju.
Recimo, ako želim srediti neku KONKRETNU PJESMU za svirku na klavijaturi:
- odaberem style (recimo da mi neki od tvorničkih odgovara)
- prilagodim tempo
- namjestim boje/zvukove (UPPER 1-3, LOWER) za sve četiri STS postavke
Ako je to ono što sam htio prilagoditi, da li sad spremiti sve ove promjene u novi:
- style
- performance
- songbook?
Čini mi se da bih mogao upotrijebiti bilo što od ovo troje. Ako može neki komentar kako to inače rade iskusniji ovdje na forumu.
Pozdrav drustvo. Imam jedan problem sa kucnim internetom, pa mozgam kako bi najbolje bilo resiti to. Primetio sam da mi je wifi signal jako slab. Imam neki paket od 80mbit/sec download, a svaki put kada merim ne prelazi 20-30. Sve vreme sam mislio da je to do provajdera, da me zakidaju, dok nisam jednom ubo direkt lan kabal u laptop i izmerio protok, i dobio brzinu nekih 70mbit/sec. To je neka da kazem realna brzina koja bi trebala uvek biti. Ispada da je taj ruter koji sam dobio od provajdera (zte h288a) obicno smece, i da salje jako slab wifi signal. Gledao sam kako bi mogao to pojacati, i pomocu nekih saveta sam narucio ruter tp link ac1750. Mene sada zanima, koji je najbolji nacin da ga koristim? Da li da ga vezem lan kablom za postojeci ruter pa da ih koristim tako zajedno, ili da samo njega ostavim.... i ako moze neko da mi napise koliki je to komplikovano uopste pustiti u rad?
Kao što ste već svi verovatno upoznati, od 1. avgusta smo i mi na tapetu u Srbiji što se tiče pokušaja da i nas globe i "dovedu u legalne tokove" kako vole da kažu, nego šta nam je činiti da li je neko detaljno upoznat šta nam je potrebno od papira da bi koliko-toliko mogli da izbegnemo pisanje prijava i kazni. Što se muzičkih licenca tiče to može da se izbegne u ovoj temi jer je to nešto sasvim drugo i mislim da je to za posebnu diskusiju.
Danas sam na nekoj televiziji gledao jednog gospodina koji sam siguran u životu nije ušao u kafanu ali je koliko sam shvatio glavni za ovo što nam spremaju, on je pričao da npr mi muzičari sklapamo ugovor sa poslodavcem, u našem slučaju npr mladoženjom ako je svadba u pitanju, pa on onda uplaćuje nama na račun dogovorenu sumu, pa deo ide i na penziono i socijalno.....
nisam slušao celu raspravu ali me zanima kako da ja sve to obavim ako me u 23h zove neko i kaže pakuj instrumente i dolazi za sat vremena tu i tu dobio sam dete, i meni u taj restoran bane inspekcija a ja nemam ni ugovor niti išta napismeno?
Šta vi drage kolege mislite o svemu i da li postoji način da se mi svi udružimo u Srbiji i da probamo da malo utičemo na kompletnu stvar?
Prijatelji moji, sram i stid da me bude, već nekoliko godina nisam ušao na forum, prestale svirke i eto šta se desi.. Htio bih samo da pozdravim stare članove koji su mi mnogo pomogli i s kojim sam se družio ovdje. Jeste li živi Dell Boy, Ace, Svrakan, Grandia, Zeljko, Nishki.. ? Naravno pozdrav i za sve ostale članove foruma.
Pozdrav svima, gde pronaći potenciometar (može i svih 5) za Kurzweil PC3LE? U pitanju je rotacioni enkoder, prilično standardnih dimenzija. Jedan sam oštetio pa bih da zamenim.
Hvala unapred
ne mogu naći kako editirati neki od svojih post-ova na ovom forumu, ako sam napisao nešto krivo ili napravio tip-feller.
Za ovaj post imam opciju "edit" u donjem desnom kutu, ali za postove na temi Korg aranžera nemam opciju edit.
Htio bih i naslov teme promijeniti, ali, kao što rekoh, nemam tu opciju.
Može li se to na ovom forumu ili je editiranje zabranjeno?
Pročitao sam i pravila foruma, ali nisam našao ništa konkretno o ovom problemu.
Zeleo bih da pitam da li ima neko voljan da mi malo pojasni stvari oko izolacije soba. Naime, ostala mi je jedna soba koju cu uskoro da pretvaram u radni prostor, ali posto mi je hobi svirkanje, zeleo bih da se raspitam kako (i da li mi je potrebna) zvucna izolacija.
Ono sto imam u planu jeste da kupim monitore (mada cu 99% vremena provesti na slusalicama) i da pocnem da ucim oko produkcije. Sviram, pa mozda ponekad i povezem na to.
Pitanja su sledeca:
- Koju izolaciju je ovde najbolje izvesti? Vidjao sam one crne sundjere (slicno kutiji za jaja, piramide)
- Da li je potrebno da celu sobu presvucem u to, ili ide po jedna dve, ili jedan ceo zid, kako to funkcionise?? Kod nekih ljudi sam video da postave 10-tak takvih (po jednu dve kocke).
Na veselje svih zaljubljenika Tyros-a, uskoro izlazi novi model. Za sada je sigurno da će postojati dvije verzije nazvane, Tyros5-61 i Tyros5-76.
Jasno je da se radi o modelima sa 61 i 76 tipaka što posebno veseli jer je "ta oktava" mnogima nedostajala. Yamaha je time pokazala da se želi približiti korisnicima, a nadamo se da će i ostale mogućnosti biti usmjerene prema "širokim masama". Cijena se još ne zna, iako se može naslutiti da će biti paprena kao i kod svih prijašnjih modela.
Zna se i to da će novi model vidjeti svijetlo "trgovina" negdje krajem ovog mjeseca. Ubrzo dakle. Ostaje nam malo pričekati, a do tada možete staviti kasicu prasicu na vidljivo mjesto.
Kada konvertujem ritam preko Style Works-a sa nekog Korg seta u Yamaha .sty ritam (koji One Man Band ocitava), ponekad mi se desi da su note (vecinom za drum) pobrkane, odnosno da uzasno zvuci (jer na tom setu sa kojeg je konvertovano nije koriscen isti drum kit.
Da li je iko radio ovakvu konverziju, i koji je najbolji nacin da se isprave takvi problemi?
Prijatelji moji, sram i stid da me bude, već nekoliko godina nisam ušao na forum, prestale svirke i eto šta se desi.. Htio bih samo da pozdravim stare članove koji su mi mnogo pomogli i s kojim sam se družio ovdje. Jeste li živi Dell Boy, Ace,...
[dalje]
Pozdrav svima, gde pronaći potenciometar (može i svih 5) za Kurzweil PC3LE? U pitanju je rotacioni enkoder, prilično standardnih dimenzija. Jedan sam oštetio pa bih da zamenim.
Hvala unapred
[dalje]
Pozdrav drustvo. Imam jedan problem sa kucnim internetom, pa mozgam kako bi najbolje bilo resiti to. Primetio sam da mi je wifi signal jako slab. Imam neki paket od 80mbit/sec download, a svaki put kada merim ne prelazi 20-30. Sve vreme sam mislio...
[dalje]
Kada konvertujem ritam preko Style Works-a sa nekog Korg seta u Yamaha .sty ritam (koji One Man Band ocitava), ponekad mi se desi da su note (vecinom za drum) pobrkane, odnosno da uzasno zvuci (jer na tom setu sa kojeg je...
[dalje]