Evo malo da cujete kako sada zvuci GW8.Svaka pesma-instrumental je snimana posebno pa su samo povezane u jednu celinu u Sound Forge-u.Svirano je u realnom vremenu bez nasnimavanja.Ima dosta gresaka ali nije vazno jer mi nije cilj ostaviti sto bolji utisak o sebi,vec je cilj da korisnicima ove klavijature dam podstreka za dalji rad.Dakle posao nije zavrsen zato sto nadgradnja tek sledi kao i testiranje na tezgi jer to je pravo merilo za dobro napakovanu klavijaturu,a snimci mogu da ubijaju ali ako to na tezgi ne vrsi poso onda je trud uzalud.Jos nesto,molio bih vas da mi ne trazite ritmove,pomoci cu vam da ih sami napravite,mozemo razmeniti ritmove ako procenim slusajuci vase demo snimke da vasi ritmovi zadovoljavaju neke moje kriterijume.Sretno slusanje!
Yamaha je predstavila dva aranžera srednje klase.
Standardni napredak Yamahe, više zvukova, više ritmova, DSP-a ...
Poboljšan je portamento, ugrađen Style dynamic control i Smart Chord.
Interesantan novi dodatak koji je tek u najavi je aplikacija Expansion Explorer kojom možemo pretraživati sadržaj u klavijaturi ali isto tako u instaliranom Packs. Kako je prikazano u videu, ona može na osnovu Audio zapisa predložiti Style koji odgovara pjesmi. Vidjet ćemo uskoro što sve možemo s njom odraditi. Volim te Yamhine dodatke.
Ketron ide dalje i uskoro predstavlja tržištu novi model aranžera.
Dolazi u dvije verzije, FUSION kao klavijatura s tipkovnicom i modul po nazivu EVS. Specifikacije kažu da je u odnosu na EVENT poboljšan i to najviše u segmentu USER zvukova s više memorije za korisničke soundove i više layera. Ima ugrađen Joystick i na panelu dodatno područje za Arapske skale. Čini mi se kao da se radi o orientalnoj verziji EVENTA. Sve ćemo vidjeti i više bi trebali znati nakon sajma u NAMM kada će biti prezentiran.
Rano je za nagađati išta, ali moja predpostavka je OS koji neće biti x32, nego x64 i samim time veća memorija.
Vjerojatno novi klaviri, rhodes boje, clavineti itd. Bilo bi pravo iznenađenje da stave nove stringse barem ono što se nalazilo u Triton Extreme, odnosno one koji su bili na ekspanzijama za Triton Classic/Studio, Korg Karma.
Koliko se može iz videa zaključiti, isti je kao i Kronos 2, tako da ne očekujem neke radikalne promjene. No ipak... Možda bude iznenađenja?
Prešao bi sa Pa3x na Pa5x,pa me zanima koliki me posao čeka da poslužim za početak da mi sve zvuči kao na 3x(da mogu odmah sa 5x na svirku).Koristimna Pa3x songbook sa cca 1.500 pjesam i tekstovima(iznad kojih su na mnogima upisani akordi).Također mikrofon mi je spojen na Pa3x (koristim vokalist).Od Pa4x sam prije 2.g. odustao jer mi je njegov vokalist neupotrebljiv pošto KYBD SET na Pa4x (na pa3x to je STS,1,2,3,4) ne pamti voice preset,tako kad odem npr. na 4 varijaciju i pjevam refren u kojem mi je STS4 ,odmah mi "povuče" u njemu i voicepreset u kojem mi je terca (ili šta već treba za tu pjesmu).To kod Pa4x ne "povlači",a nisam htio to žrtvovati.Dalje u songbooku tekst iznad kojeg su mi upisani akordi,nikako nisam uspio da ti akordi stoje tacno iznad teksta gdje se mjenja akord,dok su u kompjuteru sve je ok,al kad isti tekst povežem sa songbook u Pa4x pomakne akorde iznad teksta,tako da više nisu na istom mjestu.Kod Pa3x bude sve kako treba.Pokušao sam ponovo napisati tekstove s akordima na windows,10,11(txt. ekstenzija naravno)ali opet isto tj.ne budu na mjestu gdje su izvorno napisani,kad ih povežem u songbook na Pa4x.Na Pa3x sam tekst spuštao i podizao preko EC 5 footswich,a Pa 5x vidim da može Fill-ovi i dr. da se podesi da radi preko Beringher footswitch,ali nisam nasao koji brojevi komandi su za "text up- down" na toj Behringer pedali.To bi još i prežalio ako ne bi bilo puno posla oko sređivanja Pa3x seta kad se konvertira u Pa5 kst.Koliko sam uspio istražiti čini mi se da na Pa5x sa 1.3.1 OS, KYBD SET pamti i voice preset kao što ga pamti i Pa3x.Da ima novi Pa3x vjerujte da bi ga kupio i ne bi se zamarao s ničim navedenim.Kad se sjetim kad sam prelazio sa Pa2x na 3x ,učitao sam set i otišao na svirku,a onda vremenom dorađiva tj. koristio sve ono šta nudi 3x,a nije imao 2x.Ako neko može pomoći informacijama iz prve ruke bio bi zahvalan.Namjerno sam napisao ovo o Pa4x jer bi dosta njih samo komentiralo,zaobiđi Pa5x i kupi 4X,tako bi i bilo da može ovo što može 3x,a meni je to bitno.Ko ne koristi songbook na način koji ja koristim sa tekstovima i voice presetima,njemu ovo šta mene muči nije bitno.Pozdrav !
Pozz kolege, da li je netko prešao sa Tyros 4,5 na Genos 2 i zanimaju me utisci, također me zanima obzirom da dosta koristim sounde iz registracija i registracije kako se to odrazilo na Genosu 2 obzirom da mu se tasteri za registracije nalaze na sredini a ne kao na Tyrosu iznad pozicije lijeve ruke gdje su lako dostupni prilikom sviranja????
Pozdrav, sredio sam sebi usb floppy na svojoj klavijaturi i konacno sam krenuo nalaziti ritmove i ups fajlove. Pronasao sam dosta fajlova kako za e86 tako i za e96. Ritmovi tj stl fajlovi rade dobro, medjutim kada probam da ucitam ups fajl tj user program set, na vecini tih ups fajlova klavijatura izbaci samo neke bezveze karaktere na displeju i ne cuje se nikakav zvuk. Imam jedno 10ak ups fajlova koji rade kako treba, nekih 5 komada koji se ucitaju dobro i izbacuje sve kako treba tj imena i to sve ali se ne cuje nikakav zvuk,ali je najveci problem to sto mi je ostalo jos ovih ostalih 50ak za koje ljudi govore da rade i na e86 i na e96. Takodje me zanima sta tacno radi midi set, u ovim setovima koje sam skinuo sa sajta se nalaze neki midiset tj mds fajlovi za npr terce i to i uspeo sam da ih ucitam u klavijaturu i kontam da se u njima sadrze neke midi instrukcije i to ali ne znam kakve veze to tacno ima sa tercama?
Svaka pomoc je dobro dosla!
Ketron ide dalje i uskoro predstavlja tržištu novi model aranžera.
Dolazi u dvije verzije, FUSION kao klavijatura s tipkovnicom i modul po nazivu EVS. Specifikacije kažu da je u odnosu na EVENT poboljšan i to najviše u...
[dalje]
Prešao bi sa Pa3x na Pa5x,pa me zanima koliki me posao čeka da poslužim za početak da mi sve zvuči kao na 3x(da mogu odmah sa 5x na svirku).Koristimna Pa3x songbook sa cca 1.500 pjesam i tekstovima(iznad kojih su na mnogima upisani akordi).Također...
[dalje]
Pozdrav, sredio sam sebi usb floppy na svojoj klavijaturi i konacno sam krenuo nalaziti ritmove i ups fajlove. Pronasao sam dosta fajlova kako za e86 tako i za e96. Ritmovi tj stl fajlovi rade dobro, medjutim kada probam da ucitam ups fajl tj user...
[dalje]
Izrada tkz. Song-Style je oduvijek bio izazov za aranžer svirače. Najčešći razlog je taj što se u INTRO može staviti solo dionica ili specifičan zahtjevniji dio pjesme pa se možemo prošvercati ako ne znamo odsvirati taj dio ili ga (još) nismo dobro...
[dalje]