Ako posjetite Yamahinu stranicu za registraciju proizvoda i potvrdu jamstva, na popisu možete naći Genos 2. Znači li to da će se novi aranžer uskoro naći u dučanima? Naziv je logičan, nasljednik Genosa. Nije greška jer na popisu postoji Genos. Ostaje nam pričekati još neko vrijeme ali sudeći po ovome, možda su točne glasine da će novi Genos izaći u listopadu.
Pozdrav kolege,
naišao sam na jedan problem. Imam mnogo ritmova za Audyu u .pat formatu i hoću ih konvertirati u format za korga recimo. Koristim Style Works XT, ali on ne podržava Audya format. Da li imate kakvo rješenje?
Hvala
Yamaha je obnovila stare nevažeće linkove i besplatno podijelila sav materijal koji je prodavala za Tyros4. Dostupno je cca. 270MB materijala i u 10 paketa se pored zvukova nalaze registracije, Multipads, Style, MIDI ...
Kada mi ponestane inspiracije za vježbanje, kada sam "umoran od tipke" i ne da mi se upaliti klavijaturu, tada na Youtube pogledam par dobrih demonstratora i volja za sviranjem se vrati u trenu.
Zato otvaram ovu temu i predlažem da u nju stavljamo kvalitetne prezentacije Yamaha aranžera. Pod kvalitetne ne mislim samo na dobro i brzo odsvirane teme već i na one prezentacije u kojima će biti dobro usklađeni zvukovi, u kojima se može pratiti demonstrator i njegov pristup sviranju i iz kojih možemo dobiti ideju za vlastiti nastup. Bilo bi poželjno da se u postu osim linka prema videu napiše i poneki komentar ili naznači trenutak (3,15 sec) koji je zanimljiv.
Iako imam mnogo favorita, za početak ću izdvojiti kanal korisnika po imenu Telmo Gama. Svaki njegov uradak je brižljivo pripremljen, soundovski obrađen do nasitnijh detalja, a video obrađen tako da gledatelj razumije koji se potezi događaju u "pozadini". Telmo je odličan primjer koji potvrđuje da broj odsviranih nota u jedinici vremena nije uvijek proporcionalan kvaliteti muzičara.
U zadnjh se par dana na dvije teme otvorilo pitanje "skupoće" instrumenata. Inicirano je novim EVENT modelom ali i Korgom PA5x.
Napravio sam kratku analizu, da vidimo što je to poskupilo i koliko.
Verujem da je dosta vas ovo primetilo, naime, kada sviramo solo traku, na primer samo bas gitaru, zvuci dobro, nebitno da li je fabrika ili sempl, ali kada se to pusti u miks sa ostalim trakama u aranzeru, dolazimo do nekog zvuka koji mi izgleda kao da je neko uzeo malj za razbijanje betona i bacio ga po sred miksa. Tu vise nema definicije individualnih instrumenata, niske frekfencije se gube, visoki hi-hat zvukovi se cuju kao da je yamaha psr290, sve mi je nekako u sredini, nema sirine zvucne slike. Probao sam da menjam panoramu, da menjam eq, master, koristio sam svakakve kutije, kablove, svirao na pa500 pa sve do pa3x i uvek mi je taj problem nekako prisutan, u manjem ili vecem obliku. Jednom prilikom sam imao roland prelude kuci na par nedelja, tamo miks zvuci odlicno. Ne kazem da su boje kvalitetnije, ali celokupan miks zvuci BOLJE nego na pa3x.
Znam da je zvuk stvar ukusa, ali meni ovo zaista nema smisla, da li jos neko cuje ovo ili sam ja lud ili mozda imam previsoke standarde?
Nisam mogao da nadjem slicnu temu, ako vec postoji moze link pa brisanje
Pre jedno 10 godina sam imao Cubase sa gomilom VST, semplova, svaceg neceg u cemu sam radio mp3 matrice i neke pesme za svoju dusu. U medjuvremenu sam se selio, menjao kompove, tako da to vise nemam, a i dosta dugo nisam radio sa DAW, 90% stvari sam zaboravio. Sada na novom kompu imam samo Cubase 12 pro, suv, bez vst ili icega, izuzev par fx plugina sto dodju sa programom, i imam Cakewalk. Treba da odradim jednu pesmu laganu, balada klasicna, zanima me da li bi neko ko se time bavi podelio sa nama koje vst pluginove i semplove koristi za nasu muziku, gde se mogu nabaviti i slicno.
Konkretno me zanima da mogu da snimim bass, par gitara (nije obavezno jer cu gitaru najverovatnije live snimiti), padove, strings, klavire, harmonike, i najbitnije BUBNJEVE. Probao sam da snimim sve to preko pa3x na komp koristeci line in snimanje kombinovano sa nekim midi trakama, mediutim bubanj ne zvuci ni priblizno nekoj solidnoj produkciji, a o bas gitari da ne govorim.
Ukoliko neko ima info i voljan je da podeli bio bih mu zahvalan.
Molim nekoga tko zna malo vise o ovakvom tipu harmonike da je 3+2, što to točno znači?
Ta harmonika ima mogučnost Piccolo stima i pritiskom prvog ili zadnjeg registra vraca na Musette štim. Što meni u principu odgovara pošto bih volio i musette i piccolo.
Kakvi su stvarno tonovi na piccolo i kakvi su na musette? Neznam niti dali su to rijetke harmonike ili ne, unaprijed zahvaljujem. (Vidi Slike)
Pozdrav
Pozdrav kolege,
naišao sam na jedan problem. Imam mnogo ritmova za Audyu u .pat formatu i hoću ih konvertirati u format za korga recimo. Koristim Style Works XT, ali on ne podržava Audya format. Da li imate kakvo rješenje?
Hvala
[dalje]
Yamaha je obnovila stare nevažeće linkove i besplatno podijelila sav materijal koji je prodavala za Tyros4. Dostupno je cca. 270MB materijala i u 10 paketa se pored zvukova nalaze registracije, Multipads, Style, MIDI ...
Verujem da je dosta vas ovo primetilo, naime, kada sviramo solo traku, na primer samo bas gitaru, zvuci dobro, nebitno da li je fabrika ili sempl, ali kada se to pusti u miks sa ostalim trakama u aranzeru, dolazimo do nekog zvuka koji mi izgleda kao...
[dalje]
Molim nekoga tko zna malo vise o ovakvom tipu harmonike da je 3+2, što to točno znači?
Ta harmonika ima mogučnost Piccolo stima i pritiskom prvog ili zadnjeg registra vraca na Musette štim. Što meni u principu...
[dalje]