YU-MIDI Vesti

 Navigacija

 
YU-MIDI Vesti
Estrada
Sport
Hronika
AudioPro Artist Vesti
Društvo
 

 Pretraga

 James Tyler Variax
Gitarski guru James Tyler je izbacio na tržište kolekciju svojih gitara sa ugrađenom VARIAX elektronikom najnovije generacije; od sada dobijate i izvrsnu električnu gitaru sa odličnim klasičnim pickupovima na nivou kvaliteta kakvu i očekujete od James Tylera + kombinacija sa najmodernijom Variax elektronikom koja ide korak dalje od vernosti modeliranih instrumenata koje ste mogli čuti kod starih LINE6 Variax modela...


Delo vrhunskog graditelja električnih gitara - Jamesa Tylera! Više nema potrebe da kupujete Variax 300 i njenu elektroniku ugrađujete na neku svoju vrhunsku gitaru... Šta može biti bolje od prekrasne custom James Tyler dizajnirane gitare s duplim cutawayem izrađenoj u Americi? Šta kažete na sve to plus mogućnost instantne promene štima i mogućnosti da imate zvuk bilo koje druge svetski poznate gitare? I sve to menjate uz pomoć samo jednog prekidača... Zvuči pre dobro da bi bilo moguće?!? Naravno da je moguće!Od kada je prvi put uzeo gitaru u ruke (Leto davne 1964. godine - u sedmom razredu), James Tyler ili kako ga još zovu, “Jim” je imao gitaru u rukama gotovo svaki dan! Beatlesi su u to doba imali veliki hit “Can’t Buy Me Love” koji se nalazio na vrhu top liste svih Radio i TV stanica. Jim baš i nije bio u stanju da kupi ljubav, ali uz pomoć svojih roditelja kupio je FenderŸ DuoSonicŸ. I to je bila njegova prva prava gitara. Kasnije je nabavio i FenderŸ ShenandoahŸ, 12-žičanu akustičnu gitaru. S vremenom je izvukao pouke od Ted Greenea i upoznao se sa genijalnostima Erica Claptona na njegovom albumu “Bluesbreakers” iz 1966. godine koji (kako kaže Jim) poseduje najbolji zvuk gitare koji je ikada čuo. Jednostavno, on se “navukao” na to.
U srednjoj školi Jim je počeo rastavljati svoje gitare (bez nekog određenog razloga) i sastavljati ih nazad s ciljem razumevanja “kako i zašto”, ili bi im jednostavno promenio završnu boju. U tom vremenu je stekao osnovno znanje o gitarama i elektronici, te je pomagao svojim prijateljima koji su imali neke potrebe za promenama na njihovim instrumentima.
Jim je podosta pripomogao sa finansiranjem fakulteta čineći razne servise i popravke na gitarama u lokalnim trgovinama sa gitarama u Los Angelesu. U 1970-im godinama Jim se povezao sa radionicom “Norman’s Rare Guitars” iz San Fernando Valleyja, te je postao glavna osoba za popravke i restauraciju instrumenata. Jim je nastavio usavršavati svoje sposobnosti, te graditi svoju reputaciju. 1980. godine Jim je otvorio svoj prvi servis gitara u mjestu Reseda, CA.
1980-e su bile su pravo vreme za muziku i gitarsku scenu u Los Angelesu. Ljudi su masovno počeli preuređivati svoje gitare pošto je “Superstrat” postao moderan, a gitaristi su želeli dodati još elektronike, ili sastaviti savršene kombinacije pickupa i hardvera za svoje gitare. I sve to sa ciljem dobijanja što šireg spektra različitih tonova. U to isto vreme, L.A. studijska scena je stvorila neke vrhunske gitariste poput: Dean Parksa, Dann Huffa, Michael Landaua i Neil Stubenhausa. Neil je bio jedan od prvih studijskih gitarista koji je promovisao Jimovu specijalnost drugim sviračima - basistima i gitaristima. Jim je počeo primati narudžbine i izrađivati custom instrumente koristeći razne delove od Kubicki i Schectera, te je u to doba imao i neke custom delove izrađene u Tom Anderson-ovoj radionici.
U međuvremenu Jim je preselio svoju radionicu u Severni Hollywood, CA. Proširio se s ciljem uključivanja u jednu prvorazrednu butik radionicu za gitare, baseve i bas opremu. Smestio se vrata uz vrata do Rhinestoneskog “kauboj” krojača sličnog sebi, Nudie Cohna. Nije bilo ni znaka i reklama na izlogu, pa je u to vreme među graditeljima vredelo pravilo “ili znaš, ili ne znaš”. Njegova avantura je počela.
Naredne tri decenije su rezultovala sa velikom kolekcijom zadivljujuće kreativnih gitara i bas gitara sa dosad nečuvenom završnicom, vrhunskim pickupima i mnoštvom vernih svetski poznatih artist korisnika. Ali ipak, do sada najambiciozniji instrument koji je Jim stvorio je ipak James Tyler Variax. Partnerstvo sa LINE6-om omogućilo je Jimu da sprovede dizajn gitara na jedan potpuno novi i viši nivo.


0 Comments
Posted on 20 Jan 2012 by Vaxter
Name:
E-mail: (optional)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews


Copyrighted © by YU-MIDI.com