Korisničko Ime
Lozinka
Registracija
YU-MIDI Marketing


Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor
 
Alati tema Display Modes
Star 14.04.2018, 21:29   #1
NordX
Ovaj baš voli da kuca
 
NordX's Avatar
 
Registrovan/a dana: 10.01.2013
Mjesto: Iza sedam gora,planina i mora
Postovi: 443
Downloads: 931
Uploads: 4
Rekao HVALA: 231
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
Interesi: Interesi
NordX ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Frage Tyros4 - razna pitanja

Od danas sam vlasnik Tyros 4, moram da se pohvalim, T3 sam zamenio T4-kom.

E sad, danas sam i odradio svirku odmah posto sam sve prebacio sa mog T3,medjutim imam problem jedan.

Ritmovi mi rade normalno dok ne pocnem da sviram Solo, kako krenem da sviram Solo boje na Tyrosu, onda on krene da stisava (smanjuje) ritam sekciju, kad prestanem da sviram solo,ritmovi rade normalno.

Sta bi mogao biti problem i kako bi to mogao da resim?

Promijenjeno od casper (17.04.2018 u 09:01 sati)
NordX je offline   Reply With Quote
Star 14.04.2018, 21:41   #2
Landison
Drugar foruma
 
Registrovan/a dana: 24.02.2017
Postovi: 67
Downloads: 124
Uploads: 0
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
Instrumenti: Tyros 3
Landison ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Jesi li probao:FUNCTION MENU-STYLE SETTING-STYLE TOUCH-OFF
Landison je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio Landison za ovaj koristan post:
NordX (14.04.2018)
Star 14.04.2018, 21:48   #3
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 3.431
Downloads: 275
Uploads: 18
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 1.068 puta u 839 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Postavi Compresor na neki preset, on "stisava" klavijaturu.

Sent from my XT1052 using Tapatalk
Mislim na master compresor

Promijenjeno od casper (14.04.2018 u 21:51 sati)
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
NordX (14.04.2018)
Star 14.04.2018, 21:50   #4
NordX
Ovaj baš voli da kuca
 
NordX's Avatar
 
Registrovan/a dana: 10.01.2013
Mjesto: Iza sedam gora,planina i mora
Postovi: 443
Downloads: 931
Uploads: 4
Rekao HVALA: 231
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
Interesi: Interesi
NordX ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Probao sam Landinson, stoji na OFF.

@Casper, menjam razlicite presete,isto, malo je manje,ali uglavnom je isto.

Kad iskljucim kompresor, onda nije to to.
NordX je offline   Reply With Quote
Star 14.04.2018, 21:57   #5
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 3.431
Downloads: 275
Uploads: 18
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 1.068 puta u 839 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Iskljuci ga. Problem je, ako ga tako mozemo nazvati jer vjejoratno koristis samplove koji su nabrijani preko maximuma. Strucno odradjeni, rekli bi ljudi. Probaj pozvati original ritam i njegov OTS. Ako sr tada dogadja isto, onda nesto nije u redu. Ali gotovo sam uvjeren da se radi o materijalu kojeg pustas. Da bi to rijesio potpuno iskljuci compresor.

Sent from my XT1052 using Tapatalk
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
NordX (14.04.2018)
Star 14.04.2018, 22:01   #6
NordX
Ovaj baš voli da kuca
 
NordX's Avatar
 
Registrovan/a dana: 10.01.2013
Mjesto: Iza sedam gora,planina i mora
Postovi: 443
Downloads: 931
Uploads: 4
Rekao HVALA: 231
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
Interesi: Interesi
NordX ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Sa fabrickim (tvornicki) radi normalno.

Ali nemoguce,da mi je ovaj set radio normalno na T3, a na T4 mi se ovo desava. Semplovi jesu nabrijani, bili su i pre nabrijani na T3,pa ti isti i na T2 i sve je radilo normalno.

Ne koristim nikakvu pedalu sa Solo, niti bilo sta.
Dodato:
Kad iskljucim kompresor, ti ritmovi vise nisu to sto su bili Moze li kompresor malo da se smanji ili da odradim neki preset, pa da to bude kako treba?

Promijenjeno od NordX (14.04.2018 u 22:20 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
NordX je offline   Reply With Quote
Star 14.04.2018, 22:46   #7
dmmacak
Odomaćeni član
 
dmmacak's Avatar
 
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Postovi: 686
Downloads: 646
Uploads: 2
Rekao HVALA: 187
Zahvalili mu 106 puta u 105 Postova
Instrumenti: g 1000/Pa3x/tyros2
Interesi: nista posebno
dmmacak befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Master kompresor. U mixetu isključii ga

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
dmmacak je offline   Reply With Quote
Star 14.04.2018, 23:25   #8
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 3.431
Downloads: 275
Uploads: 18
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 1.068 puta u 839 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ritmovi su uradeni lose, s lose sampliranim materijalom. Na ty 4 je compresor mnogo osjetljivi kao sto je slucaj i sa svim ostali dsp efekti.
"Snaga" ritma se ne dobiva predoziranjem compresora vec pravilnim podesavanjima. Prvo gain na razglasu, onda ostali segmenti u lancu

Sent from my XT1052 using Tapatalk
casper je offline   Reply With Quote
Star 15.04.2018, 01:02   #9
NordX
Ovaj baš voli da kuca
 
NordX's Avatar
 
Registrovan/a dana: 10.01.2013
Mjesto: Iza sedam gora,planina i mora
Postovi: 443
Downloads: 931
Uploads: 4
Rekao HVALA: 231
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
Interesi: Interesi
NordX ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Hvala Vam na odgovorima. Ja sam bas mislio da mogu da podesim da to radi isto, a da ovamo bude to to.

A kad bih odvojio solo na posebnom izlazu recimo na SUB1? Znam da bih izgubio efekte, da li bih u tom slucaju bilo bolje?

Nije stvar u predoziranju,ritmova, vecina je nivelisana, naravno malo jace u odnosu na fabricke ne toliko.
NordX je offline   Reply With Quote
Star 15.04.2018, 03:06   #10
dmmacak
Odomaćeni član
 
dmmacak's Avatar
 
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Postovi: 686
Downloads: 646
Uploads: 2
Rekao HVALA: 187
Zahvalili mu 106 puta u 105 Postova
Instrumenti: g 1000/Pa3x/tyros2
Interesi: nista posebno
dmmacak befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Dodao si komentar u temu posle nego što sam ja kometrisao. Ali ipak mislim da kompresor pravi probleme. Postavljen je sigurno na Live. U principu daje nešto na ritmovima ali meni je lepo samo kod kuće sa takvim podešenim kompresorom. Na svirci nekako izlazi tupo, jeste pun zvuk ali je prigušen. A što se tiče izdvajanja solo boja na posebno izlaz, tako ja radim sada. Gubila samo sistemske efekte. Hal i chorus, a individualni efekti idu i na posebno izlaz. Ja samo kod malo hala na mixeru a kao individualni nisu mi namešteno delay i ostali distorzije itd..

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
dmmacak je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio dmmacak za ovaj koristan post:
NordX (15.04.2018)
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled


Trenutno vrijeme na Forumu 21:01


Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke ChatChat UP/Down CentarUpload/Download Centar RadioRadio TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije