YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   mogucnost? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=3532)

antalus1000 07.02.2008 13:04

mogucnost?

palo mi nesto napamet ja sam imao technics kn5000 pre korga pa50 i na technics-u sam imao odradjen ritam na sledeci nacin: ceo midi od pocetka do kraja je bio ritam znaci pustis varijaciju jedan i on svira sve pratnje mozes i prelaz da pritisnes i on se vrati tamo gde je stao i nastavi znaci ekstra medjutim moze li to da se odradi i na korgu pa50?:)

tesla 07.02.2008 14:02

???????????????????????????
ne kontam sta pitas mislis ko pustis fajl al bez instrumenata ili sta??

kreso 07.02.2008 14:02

Može !

Konvertiranjem MIDI filea uz pomoć Style Worksa ili KAT2000 možeš praviti namjenske ritmove iliti Super Style.

gogspa80 07.02.2008 14:03

Ja imam pa80, pa 50 i ona su iste skoro, samo pa 50 ima jos neke dodatne mogucnosti, al sto se tice pustanja ritmova mislim da su skroz iste, i koliko znam to se ne moze, dok stisnes fill varijacija krece ispocetka. pozdrav

tesla 07.02.2008 14:09

upravo tako je i na pa 800 a i mislim da u sw nemozes da ceo fajl konvertujes u ritam mislim da moze u var 1 da ide samo 8 taktova a u ostale var po 32 tako da je neizvodljivo

antalus1000 07.02.2008 14:09

a postoji li mogucnost da se ceo midi fajl isece i napravi ritam sa introom i samostalnom pratnjom?

recimo da moze kako onda znas koliko taktova ti traje svaka varijacija?

antalus1000 07.02.2008 14:12

video sam da ako prebacis na playback moze da stane 32 takta. take dve varijacije i moze da se napravi cela pesma, ali me zanima da li moze da se postavi odbrojavanje varijacej- takta na varijaciji unazad da bi znao koliko taktova mi ima varijacija i kad treba prebaciti na drugu?

gogspa80 07.02.2008 15:48

a to ti i ne treba, sta ce ti, ako pravis tako namjenske ritmove i za svaku pjesmu imas posebno ritam, sta ja znam bolje ti je matrice onda koristit, jer ovako se zbucas, neko potrazi pjesmu neku, a ti milion ritmova imas i ne mozes se sjetit gdje ti je taj, najbolje ti je imat dvi tri dobre rumbe, i sve pjesme sto su u rumbi,naprimjer , sviras u te tri rumbe, ja tako radim, a posebno sam namjenske odvojio, i lakse se snalazim.

gogspa80 07.02.2008 15:49

gogs

a to ti i ne treba, sta ce ti, ako pravis tako namjenske ritmove i za svaku pjesmu imas posebno ritam, sta ja znam bolje ti je matrice onda koristit, jer ovako se zbucas, neko potrazi pjesmu neku, a ti milion ritmova imas i ne mozes se sjetit gdje ti je taj, najbolje ti je imat dvi tri dobre rumbe, i sve pjesme sto su u rumbi,naprimjer , sviras u te tri rumbe, ja tako radim, a posebno sam namjenske odvojio, i lakse se snalazim.

antalus1000 07.02.2008 16:06

ja ne tezgarim:) to mi je za kucnu upotrebu:) ali tako nekad mi dodje ortak pa se zezamo kao peva i tako to. pa sam mislio da tako preradim stotinak pesama koliko moze da mi stane u user i na flopy i vise mi ne treba. a kako ljudi rade na ove midije nije mi jasno pa pevac mora da zna i kad da krene i kad da stane i mora da zna tekst od pocetka do kraja i koliko ga puta ponavlja i sl. puno ljudi radi na taj fajl. jel moze to da prodje:)

gogspa80 07.02.2008 16:12

a jest to kod matrice, nema nista gore nego kad se zajebes, a ja sviram klavjeture i ponekad i na matrice nesto radim, narodne sve znam svirat, al neke zabavne ne mozes odsvirat, i to bude matrica, ja karaoke koristim, tako da vidim kad sta treba, a inace ne volim matrice, najvise bih volio kad bi imao dobrog bubnjara, gitaristu, i bas i ja, al ko ce to platit, onda neko se naljuti posvadjate se, ma dobro je i ovako , jebai ga.a ima kod nas masa ljudi sto rade na matrice.al osjeti se ono kad je matrica, a i ljudi to znaju, i onda ljudi podju mislit da je matrica i kad sviras...

tesla 07.02.2008 17:19

brate slatki brojati taktove var 1 pa onda var 2 ............... ma dajte ljudi zagrejte stolicu i vezbajte lakse je nauciti svirati pesmu nego se zajebavati sa tim cudima. A sta ako se zabrojis pa ti krene var 1 ispocetka??? Bolje naucite deset pesama posteno da odsvirate pa sledecih 10 pa dalje i dok se okrenete imate solidan repertoar malo muzicke teorije i vezba. Imate i ovde na sajtu sve sto treba da znate za pocetak. A zjebavati se sa tim ritmovima tako :-&:-&:-&:-&................

antalus1000 07.02.2008 18:24

ma neke pesme znam da sviram al ima ovih zabavnjaka prosto je nemoguce pa sam razmisljao naucio bih bass da sviram i tu pratnju ali ne znam kako:)

kreso 08.02.2008 08:45

Momci dobro vam je Tesla reko. Sjest i vježbat. Deset pjesama po deset. Kad naučiš stotinjak pjesama pošteno odsvirat tada narednih 1000 pjesma idu pez problema. :)
Bitno je da svaku pjesmu vježbaš kroz što više durova/molova tako češ biti spreman da s vremenom od prve odsviraš neku pjesmu (čim je čuješ na radiu ili CD-u). Stvar je u tome da vježbanjem usavršavaš motoriku prstiju i prstomet, a jako bitno i svoj sluh. Kad dođeš na nivo da od prve pogodiš u kojem duru/molu je neka pjesma na radiu ili CD-u odsvirana tada češ znati da si dosego plafon.

tesla 08.02.2008 12:22

upravo to... pa i u muzickoj skoli se godinama vezba naravno kako se odmice i vezbe su zahtevnije....

gogspa80 08.02.2008 12:28

U kreso, ja pjesmu mogu skinuti dosta brzo, i skinem je dosta slicno originalu, neke i isto, al da kazem odakle ide, bez klavjeture ne mogu, ma blage veze nemam, samo bi mogao lupat, i pogoditi, al to ko more , svaka cast, al imas pravo za to sto kazes, kad sam tek nabavio klavjeturu pa neke bezvezne pjesme skidao, mucio sam se i nisam mogao ponekad skontat koji je ton gdje kad nesto brzo odsvira, a sad otprve skinem, ma vjezba je sve, i treba redovno vjezbat, ja u zadnje vrijeme vjezbam da mogu bas lijevom a solo desnom, zanimljivo je kad navjezbas, al je malo nezgodno, puno ubrzavam, al tek se ucim to... pozdrav

kreso 08.02.2008 13:31

Gogspa80, imaš i metronom, pa uz njega vježbaj.
Također, evo i neke koristi od sequencera. Pusti MIDI ili KAR-aoke file pa uz njega sviraj. Pa primjerice uvježbo si pjesmu iz Amol-a a kasnije je trebaš svirati iz Dmol-a. Za prvu ruku tanspoziraj synth za +5 i odsviraj sve ponovo iz Amol-a (van će da se čuje Dmol) da ti uđe pjesma u uho. Tada ponovo vrati transpozer na nulu i odsviraj sve iz Dmol-a. Vjeruj mi, puno je lakše. Ljudski mozak tako najbolje funkcionira kad pamti nove stvari B-)

jager 08.02.2008 15:33

Tacno tako, ljudi. Vezba je MAMA. Mada, u zadnje vreme nemam mnogo vremena za vezbanje, kao ni vecina vas, verujem.
Inace, sto se tice sviranja iz raznih tonaliteta, i to ti vremenom "udje u krv", pa bude sasvim dovoljno da je skines u jednom tonalitetu. Gotovo bez greske je kasnije odsviras "iz prve" i u drugom tonalitetu. Jedino me nerviraju pojedini pevaci ... pitas ga iz kog tonaliteta peva neku pesmu, a on ti ladno odvali "Gis mol" ... ma daaaaaaaj, cemu lomiti prste? Ko da mu ne znam ti ni ja koliko znaci da li ce je otpevati iz G ili G# ?! :)
Takvima ja sviram Gmol i dovidjenja... Manje mora i da se dere kad peva pola tona nize, zar ne? A ako me je BAS iznervirao, onda dobije Amol, pa nek skichi ;)

tesla 08.02.2008 18:02

hehehe.......... toooooo

antalus1000 09.02.2008 15:03

joj ma znam ja o cemu je rec:) ja tako sviruckam malo za sebe nista profesionalno pa mi drugar kaze za kafice i slicno preko leta da se ne obaziremo na to nego i na matricu samo da pocnemo nemam pojma plasi me sve to ne znam kako bih ja to sve odradio cak ni na matricu ne znam kakav je osecaj nikada nisam to radio:) trema ljudi valjda sam se usrao nemam pojma, pomozite malo:)

tesla 09.02.2008 22:14

ma samo stisni petlju i rokaj prvi put j mozda najteze ali posle sve ide lakse samo pocni......

antalus1000 10.02.2008 02:49

plasim se da ne userem nesto ne znam zato sam mislio sve da probam na matricu ja znam sve da upropastim kad treba da odsviram nesto pred nekim brate neces mi verovati ali bezveze odsviram a kad sviram sam prefektno. mislim da cu da probam sve na matricu mada ne znam sta da radim.
znaci............ne znam sta cu:)

jager 10.02.2008 12:04

Znaci opalis 3-4-5 kratkih pica (ili koliko god da ti je "kapacitet") i sviras. Pa sta bude - bude.
A bice dobro, veruj mi. Meni je trema svasta radila kad sam pocinjao svirku pred publikom... Sva sreca, pa sam imao sjajnu podrsku ostalih clanova benda...
Dakle, ako ti ide lepo svirka "na samo", onda nema razloga da ne ide dobro i pred masom.
Razbices ti tremu, ne sekiraj se, ali to mozes uraditi samo tako da preseces stvari i krenes sa zivim nastupima.... Sedenje kod kuce i sviranje samom sebi te nece dovesti do toga..
Ukratko, sto pre ugovori tezgu ;)

antalus1000 10.02.2008 14:19

hehehe duhovito, nemam ja repertoar za 3-4 sata muzike uzivo. i ako zabrljam ode mast u propast:)

Trenutno vrijeme na Forumu 04:20

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org