YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg PA80 Idemo u Akciju za Novi OS Portamento!!!! (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=477)

hrci 05.11.2005 00:46

Korg PA80 Idemo u Akciju za Novi OS Portamento!!!!

Pozdrav Svima Kolegama!!!

Ajde da se nekako Organizujemo da nam Naprave za Korg PA80 Portamento u Iducem OS"...
Molio bi Sve Kolege Muzicare koji nisu Korisnici Korga da nam se Prikljuce u Pomoc..

Molba za "Vaxtera" ili Autora ove Stranice kako da ovo sve Organizujemo!!!

Hvala Svima Unapred....

Pozdrav!

Hrci

Vaxter 05.11.2005 09:45

Ja ne znam shta vam ja tu mogu pomoci.
Ne sviram Korg-a, i dosta ga slabo poznajem.
Ako mogu, pak, nekako pomoci, to cu i uraditi...
Samo ne znam koja bi moja uloga mogla da bude u svemu tome...

yu-midi 05.11.2005 10:17

Slabo ce biti sta od toga!
Postavio sam kao clanak vec duze vremena na stranici da se tako nesto uradi,ima vec clanova koji su isto za,ali mislim da nas je i previse malo.
To sa poramento moglo bi da se doda jos uz proslu temu.E sada ima dosta iskusniji muzicara od mene,pa nebi bilo lose da Kreso ili Laky ispisu sve te sto bi bilo pozeljno da se popravi pa da posaljemo.Vaxter moze da prevede i da posalje pa vidjecemo rezultate.

laky 07.11.2005 11:31

yu-midi
Hvala ti na komplimentima :lol: ja jesam iskusan muzicar ali kao gitarista :wink: Sto se tice klavijature, Pa80 mi je prvi aranzer i tu sam pocetnik :lol:
Inace rado cu podrzati svaku akciju i dati svoj glas.
Mislim da bi kolege koje su u inostranstvu i koje imaju neke veze i kontakte sa drugim muzicarima, mogli da ih obaveste o nasoj ideji.Cevap i jos neke kolege posecuju turske i arapske sajtove, a i njima je interesantan taj problem.Kolege koje vladaju engleskim, nemackim ili nekim drugim zapadnoevropskim jezicima, mogu takodje da pomognu.
Znaci moj predlog je "Hajde da vidimo sta ostali u svetu rade i razmisljaju po tom pitanju?" A posle cemo ... ici dalje :lol:

hrci 07.11.2005 23:35

Nista ako neide steta..
Probacu sam da uspostavim Kontakt sa nekim od Korgovih Programera.

PS!

Hrci

Korgminator 09.11.2005 05:11

Sumnjam da ce Korg da izbacuje novi OS za PA80, i mnogi misle da ce biti prosirena Sampling memorija u novome OSu. I ovo sumnjam.

Kad bi izbacili sve sto nam treba u novome OSu kako bi pare pravili sa novim masinama :D

Jedina nada su nam Turci, mozda oni da izbace novi OS.

Jedino se Jamaha zajebala sa PSR9000 i PSR9000Pro kad su ih izbacili na trziste, dali nam sve, zato su brzo prodaju ovih uredjaja ukinuli.

Adrijan

hrci 09.11.2005 05:46

Nisam Trazio vase Kukanje, ovde samo nek se Izjasne koji su za ovu Akciju i Koji Hoce Ovo da Podrze....

Korgu PA80 samo Treba Portamento i Nista Vise Ostalo Sve Ima, Netreba ni Memorije vise od 16 MB....

Ovo nije Puno, samo jedna mala Funkcija, normalno da Netreba Izmisljat neke Velike Stvari...

Pozdrav!

Hrci

cevap 09.11.2005 18:07

Jarane, nije to SAMO portamento funkcija, ima tu neshto i vishe. Pitanje je da li i uopshte Korg ima pravo da ubacuje portamento u svoje mashine, poznato je da nemaju copyright na to.

hrci 09.11.2005 23:31

Korg ima Portamento Funkciju ali nije za nas...

Ajde Cevap Legendo ti nesto Izmudruj, Pitanje nas nece Nista Kostat.

PS!

Hrci

Vlajko 09.11.2005 23:37

Zdravo ljudi,

evo da i ja nesto kazem na ovu temu.
I ja sam skoro stupio sa glavnim prestavnikom Korga u Nemackoj( Music Meyer) u kontakt, upravo radi pitanja dali se radi na novom OS zbog vec pomenute vece memorije za semplove, tj. podrska FMC 32MB. Potom sam dobio odgovor da oni nemaju nikakvu informaciju da ce se raditi jos jedan OS posle verzije 3.06.
Medjutim ja mislim da ipak nije pogresno sve pozeljne promene ili dodatke u OS-u napisati i uputiti KORG-u. Ja mislim da oni nece kategoricno odbiti nase zahteve kao prvo radi imidza a drugo znaju oni da nije garant ako PA80 nema stokakvih stvari da ce svako automatski uzeti napr. PA1X. A i nismo samo mi Jugovici koji sviraju PA80 pa im nesto fali :-)
Trebalo bi u jednom novom postu navesti jos jednom sve tacke i napisati mail. Ako treba da bude na nemackom evo to cu ja da uradim. A ako treba na engleskom to bi vec morao neko drugi, posto mi engleski nije bas tecan :-)

pozdrav vlajko

kreso 10.11.2005 13:12

Pozdrav kolege !

Nažalost, morat ću vas sve rastužiti. Kontaktirao sam prijatelja koji radi u KORG Italija (godinama ljetuje kod mene na moru), objasnio mu problem, no rečeno mi je da trenutno KORG uopće nema niti interesa niti vremena raditi na izradi novog OS-a. Jedno vrijeme su imali u planu napraviti novi OS i meni u više jezika tj osim na engleskom, još na njemačkom, italijanskom, španjolskom i francuskom kao osnovnom, a meni fukcije ponuditi osim na navedenim jezicima još na turskom, našem i ruskom. Osim OS-a na engleskom, KORG trenutno radi samo određeni broj klavijatura sa funkcijama na japanskom. Gore navedena ideja je vrlo brzo zamrla jer kako mi je rečeno u maju iduće godine KORG namjerava izbaciti novi aranžer (jaći od PA1X Pro), i još neku malu zujalicu velićine KORG-a X5D kao odgovor na Rolandov GW-7. No to neće biti profesionalni aranžer. Pošto u skorije vrijeme misle povlačiti Pa seriju iz prodaje nemaju namjeru izrađivati noviji softvar. Kao što znate pojavom KORG-a Pa50 prestao se je proizvoditi KORG Pa 60. U skorije vrijeme povući će garant na našu žalost i Pa 80. Neke novije verzije tipa Pa 90 ili Pa 100 neće raditi. Pa1X bi trebao pojeftiniti i za njega će razvijati softvar za narede 4 godine. Novi aranžer će biti tipa Tyrosa 2, što znaći da tvornički izlazi van "gol", bez samplera, HD-a, kartica, flash memorije i dodataka. No podržavat će sve i sve će se naravno moći kupiti, ali i debelo platiti. :lol:
Naime u planu je sampling memorija od čak 512 Mb. Nije nešto puno s obzirom na trend u informatičkog industriji, ali je više nego velik pomak.
Toliko od mene što sam saznao.

Pozdrav

Nedzad 10.11.2005 14:12

Postovanje majstori muzicari
Ja sam vec davno pokrenuo jednu temu u vezi poboljsanja funkcija za Pa80- bar neke od onih koje je Korg i3 imao.Korg i3 kojeg sam prije imo u njemu je bilo memorije samo za 4 User stajla + kartica SRC 512 na kojoj je moglo stati jos 4.Posto je to bilo malo(za mene)pozvao sam korg i upitao dali postoji neko resenje da se na i3 poveca memorija? Odgovor je bio negativan(nemoguce=-sve dok nisam od jednog kolege dobio adresu od ove firme http://www.musitronics.de/html/produkte.html i onda narucio prosirenje za stajlove-32 user-a.Zasto nebismo kod njih pokusali da iznesemo svoje zahteve mozda bi nesto i mogli da urade???

Korgminator 10.11.2005 14:25

Ovo je pametno sto je Nedzad napisao

Kao sto sam vam vec rekao, Korg nece nista uciniti a "mozda" ova kompanija hoce

Adrijan

hrci 10.11.2005 23:34

Halo, Ljudi pa Nismo U Djecijem Vrticu Imal iko ovde Kliker u Glavi.
Ova navedena Firma pogotovo nema Interesa za OS, njih Interesuje samo da Naprave Produkt i da dalje Prodavaju.
A Pogotovo "Korg Mayer" kojeg je Vlajko Naveo Nemaju Blage Veze oni samo Sklapaju Keyboarde...
Mi moramo sa nekim od Programera da Stupimo u Kontakt ja sam Cito da su Glavni Programeri za Evromu u Italiji u Skaldu sa USA.

Pozdrav!
Hrci

Vlajko 11.11.2005 12:58

e onda hrci vidi da provalis nesto oko toga. mnogi bi ti bili zahvalni. ja te casim pecenjem ! :-) jel valja ?

pozdrav

Vlajko 11.11.2005 12:59

ebiga .... zaboravio sam "t" kod CASTIM ! :-)

kreso 11.11.2005 13:31

E ovdje stvarno hebe lud zbunjenog :lol:
Jesam li gore napiso da KORG neće raditi novi OS za Pa seriju. :evil:
Što je izašlo do sada, izašlo je i amen.
Skupljajte pare za PA1X, koji će pojeftiniti za cca. 25-30 %, a u maju iduće godine dolazi prvo u USA nova "avet" od KORG-a (kažu mnogo jaća od Tyrosa 2) i još neka mala zujalica za početnike (prdilica), nešto kao KORG X5D s ritam mašinom. Ova nova zvijer bi do kraja 2006. trebala se pojaviti i u Europi, pa ko voli nek izvoli. Mislim da cijena ispod 2,5 - 3 kile nema šanse da bude :evil:
Zaboravite na quazi programere. Klavijatura nije auto pa da ga Tuner može nabrijati. Mislim moguće je, ali to košta, i finalni produkt više nije onakav kakav ga je tvorac izmislio i projektirao.
Vidio sam zvojedobno MIX između Tritona Clasic-a i Rolanda G-1000 (sve u jednom), no koliko sam čuo čovjek je za te pare mogao kupiti 2 turbo dobra syntha, a koliko je vremena potrošio. Hardvar Pa 80 za sada ne podržava mogučnost proširenja memorije na npr. 64 Mb, 128 ili 512 Mb, jer da se i napravi bolji softvar, radni procesor ne može progutati odjednom toliku količinu podataka odjednom (sample boja, ritam ... ).
Takove inovacije treba raditi serijski.
Nedavno sam tražio riješenje kako bi s USB 2.0 memory stick-a drito očitavao samplove, stylove i programe u Pa 80, tj. sl. da ga koristim kao dodatni HD. Razgovarao sam sa profesorima s elektrotehničkih fakulteta, prostudirali smo strukturu klavijature u dedalje. Na kraju da idemo u realizaciju projekta bi konačni trošak bio da si mogu komotno priuštiti ganz novog Pa1X Pro i otić na 2-3 kile janjetine i kazetu piva. Pa si sad mislite :roll:

Nisam ciničan, samo sam realan. A entuzijastima svaka čast. Skidam im kapu do poda i poručujem samo jedno : SRETNO !

hrci 11.11.2005 17:04

Moze Vlajko Casticemo se nije Proglem...

@Kreso

Neradi se o Parama ja sam imo Korg PA1x i trebo sam Dva Momka da ga nose, a sve je isto nema nikakve Razlike u Ritmovima samo sto nema Portamento eto to mu Fali.

Od koga si Dobio Informaciju da nece Biti vise OS za PA80??

Nakraj krajeva Sto se ja Uopste ovde svama Zajebavam, vi se samnom Raspravljate kao da sam ja Korgov Programer.

Necu Vise da Odgovaram na ovaj Post Nego Pokrenucu Akciju na nekom Drugom Sajtu, pa Makar i Bile to Svabe.

[/quote]

Vaxter 11.11.2005 19:18

Nemoj bre padati u vatru...
Ljudi samo iznose svoje mishljenje...
Ima tu ljudi koji podrzavaju ideju i koji su spremni da pomognu...
Ja sam, takodje, spreman da pomognem koliko god mogu...
Nema potrebe za podizanjem tenzije...
Ko zeli da radi na ovome moze da se prikljuchi, a ko ne zeli ce odstupiti iz svega ovoga i reshena stvar...

Mozda bi stvarno bilo dobro, kao shto Adrijan kaze, das se obratimo i na drugom mogucem mestu...

Vlajko 11.11.2005 23:41

daj ljudi nema potrebe da se prepiremo !

@hrci

nemoj se brate ljutiti bez potrebe. ja i ti cemo jedne prilike svakako na pivo , bez ili sa novim OS ! ;-)

@kreso

daj majke ti sta ti lupas ? kakvi su to profesori i koliko to elektrotehnickih fakulteta ima kod vas ? jebiga nismo ni mi bas sisali vesla , smanji malo dozivljaj ! Cudi me kako nisi pomenuo -kad ste vec prostudirali klavijaturu u detalje- zasto se bas koristi PCMCIA-Kartica ( tacnije: linear flash memory ) u PA80 a ne bilo kakva druga memorija, kao napr. i taj tvoj USB-Stick ? E kad mi to kazes onda vodim tebe i sve profesore na pecenje i dovozim cisternu piva direkt iz Stuttgart-a ! mislim ako volite STUTTGARTER HOFBRÄU !!!

Ziveli !

Nedzad 12.11.2005 10:07

He he he-Vlajko dobar si!Ma ljudi sve se moze kada se hoce.Potrebna je podrska i prava akcija i normalno sa reci na dela.U upustvu stoji da je PA serija klavijatura koja nikada nemoze zastareti tako sto ce se uvijek nadogradjivati sa novijim OS-om. Nebi to oni samo radi reklame napisali??? Ipak je to ozbiljna kompanija!Kada bi se izvrsio pritisak na njih vjerujem da bi se nesto i uradilo.Ako nista bar pokusajmo.Neka neko napise pismo ili cu ga ja napisati pa neko ko je voljan da ga prevede neka ga posalje svim clanovima koji su raspolozeni za promenu OS-a onda cemo svi slati isti taj mail ali pojedinacno jer u prosloj akciji nismo nista uradili (skupljali smo mailove badava).

Vaxter 12.11.2005 13:20

@Vlajko
Usb stick jeste flash memorija... ;)

@hrci
Zashto komplikovati sa USB stickom?
Bolje uzeti Compact flash karticu i lezishte za istu koje je moguce prikljuchiti na IDE slot...
Samo lezishte je 15e, a kartice u zavisnosti od memorije...
Brze ce raditi nego sa hardom zasigurno, sigurniji su podatci, ali je zato neshto skuplje.
Kingstonova CF kartica od 512mb koshta oko 40e.
Cf kartice se mogu naci do 5Gb ako se dobro secam...
Sad mozda i vece, ali cene ne znam...

cevap 12.11.2005 16:44

Ljudi nije problem u OS, izbacili bi oni to sutra, samo kad bi imali mushterije, tj. kad bi mogli uzeti neku lovu za to. Sve dok je besplatno morat cemo se pomiriti sa chinjenicom da ce to raditi k'o Microsoft, znachi samo da krpe rupe i bagove.

yu-midi 12.11.2005 19:30

Ok
Ajde da probamo!
Nedzade popisi prijatelju ti posto si vec u prosloj temi napisao kako i sta i vecina se slaze potrebno je samo da dodas ovo sa portamentom u ono od prosle teme sto ima.Zlozi sve i posalji meni pa cemo ja i Vaxter u ime Yu-Midi clanova poslati i vidjecemo rezultate.

YuKORGPa 13.11.2005 12:36

Evo i mene opet da podrzim u ovom pokusaju. Treba pokusati...
Ako treba svi cemo poslati po nekoliko mailova, valjda ce nas pogledati.

Samo nemojte odustajati!

hrci 14.11.2005 00:23

Ljudi, Ljudi

Samo nam Treba Portamento ova Klavijatura ima Sve netreba ostale Stvari Nabrajat jer nece biti nista od ovoga.

Ja nisam Laik sviram Klavijature skoro 17 Godina, Poslusajte moj Demo na Homerecording kod Zlatka.

Sviram u Kafani sa samim Korgom PA80 imam Terce bez Flash Kartice, Boje Ritmovi Internalni Zvuci Haos..

Kakvi Gigabyte to nije Potrebno, Samo Portamento fali i Drugo Nista...

Ajde da Pocnemo da Skupljamo Potpise, Ajde malo Skoknite u Pomoc, ja neznam kako da pocnemo...

Ovde Sigurno ima neko od Vas ko bi mogo da Sklopi Formular pa mi samo da dadnemo svoja imena i Potpise....

Ajde kako cemo nek se neko Javi...

Pozdrav!

Hrci

yu-midi 14.11.2005 05:02

Nedzad je napravio formular i ispisao sve sto je do sada navedeno i od prosle teme.
Moram samo sa Vaxterom da vidim da prevede i kako da posaljemo.

hrci 14.11.2005 05:20

Nedzade,

Ajde Bracika nemoj Puno dodavat, de Neka nam Portamento Srede To je Najpotrebnije, Ajd Ispisi pa da Pocnemo sa Potpisima, ja cu Skupljati Potpise i sa Drugih Foruma samo Ispisi nam Formular...

Ajmo Akcija nek Krene. :lol: :lol: :lol:

kreso 14.11.2005 10:01

Pozdrav kolege

Prije svega ispričavam se svima koje se osječaju uvrijeđenim mojim postovima.
Mog prijatelj Angello radi u KORG Italia. Ne radi kao programer, ali je u stalnom kontaktu s čelnim ljudima. Nisam ni ja vesla sisao, pa da neke stvari neznam i iznosim samo tako. Ipak sam ozbiljna i visokoobrazovana osoba s dugogodišnjim sviračkim iskustvom. Prijatelj mi je rekao da KORG jednostavno nema interesa ići u proizvodnju novijeg OS, jer postojeći OS više nego dobro zadovoljava potrebe tržišta. Izrada novijeg OS-a će potrošiti podosta vremena na šačicu korisnika koji ne čine niti 5 % ukupnog njihovog tržišta. A znamo da je kod kapitalista vrijeme novac. I pustimo sad to, ali oni ozbiljno rade punom parom na finalizaciji novog aranžera.
Htio sam samo biti realan. Nisam pesimista, i svaka novotarija za mog Pa80 me uvijek veseli, pogotovo ako se radi o dobroj stvari. Kolega Cevap vam je rekao pravu istinu. Znaći, ako će KORG imati koristi od svoga rada, napravit će to sutra. A i sami znate da nam moraju davati sve na kapaljku, jer ponude li nam savršen aranžer u ruke, od čega će oni živjeti.
Ja više neću raspravljati po ovom topicu, jer vidim da ovdje ima vrsnih poznavaoca koji će vjerujem riješiti ovaj problem PORTAMENTA bez pola muke.A vjerujem da imaju i močniju vezu i vjerojatno utjecajnije ljude koji će riješiti taj problem. Mislim da peticija neće puno pomoći, no potpisat ću je jer tko zna možda uspijemo nešto dobit. A toga koji riješi sve probleme i nedostatke na Pa80 ja osobno vodim na janjetinu i ne na pivo nego na najbolja buteljirana vina.
I na kraju bih samo htio reči, Pa80 je tako napravljen da mu skoro nikakav hardver na postojeći procesor nemožeš prikaćiti a da nebi imao problema. Samo napajanje je jako jadno, i počnemo li samo da ugradimo jaća napajanja za dodatne periferije već imamo veliki trošak, jer treba osigurati da pojedine konponente radi ugradnje jačeg ispravljaća tek tako ne pregore. Kolege injženjeri razumiju o čemu pišem, probleme s premoščivanjem i radne kapacitete matične ploće, dodatna hladila i još niz problema o kojima bih mogao pisati do sutra. PA80 nije PC računalo na kom su svi hardverski djelovi manje više kompatibilni, jer da je tako, sutra bih puknuo u njega neku jaću PC konfiguraciju i složio je za pola sata. :lol:
Ne želim se više prepucavati i prepirati s pojedincima.
Još jednom hvala što sam imao pravo glasa.
Sretno !

Nedzad 14.11.2005 10:01

Zdravo hrci: tvoj citat:Samo Portamento fali i Drugo Nista...???? Ima pa 80 u odnosu na starije modele veoma mnogo nedostataka koji su daleko vazniji od portamenta jer portamento u Pa80 vec ima samo sto nije za nase stvari.jedino kada bi ubacili uz njega dodatnu funkciju kao sto DX11 ima:Full portamento i Fingered portamento jer za nase stvari je bas ovaj fingered portamento dobar.Prosle sam sedmice uporedjivao portamento sa mog starog syntha Roland juno 106 i mogu reci da sem Casia cz serije, Yamahe dx cak i Roland juno ima bolji portamento od korga Pa serije.Ja sam vec Miodragu poslao neke nedostatke i naveo sam takodje za portamento! ostaje nam da vidimo dokle cemo dogurati.miki ce to prevesti na Nemackom ako je neko voljan moze i na engleskom a ja cu to prevesti na turskom pa cu ja jedan mail poslati Turcima -mozda negde i upali.
Pozdrav

Nedzad 14.11.2005 10:09

Kreso svako postovanje.
Koliko sam razumio niko od nas nezeli da na PA80 prikopca Ves masinu niti Mesalicu za beton vec samo neku dodatnu funkciju u meniju.

kreso 14.11.2005 10:47

:lol: :lol: :lol:
Prije svega pozdrav jarane

Neću niti ja mješalicu za beton na Pa80, akamo li vešmašinu, ali htio bih da imam USB na njemu, jaći sampler, zasebni HD za stylove i programe, a zasebni disc za MIDI fileove, color displey, pa da programske tipke imaju funkciju pretraživanja po abecedi npr. banka 1 (ABC), banka 2 (DEF) itd, pa arpegio, pa da poznaje stylove svih mogučih ekstenzija ...
Ma ljudi ja imam želja i ideja za Pa80 ko u prići, no tko će mi ih ispunit :lol:
A sa softwerske strane gledano, moraš imati i jači hardver da bi mogao sve to pogurati.
Hebi ga, ja sam se pomirio s time da neću imati to što želim.
A što se tiće portamenta, programeri bi trebali samo ubaciti u OS dodatne parametre na postojeći portamento. To su jednostavne "I - ILI" parametarske funkcije. Gledano kroz moje "naočale".
Kad bih uspio odgonetnuti u kom je programu pisan softvar za Pa80, vjeruj mi već bi našao programera koji bi mi riješio većinu problema i ispunio želju da poboljšam klavijaturu barem na postoječem hardveru.

Pozdrav !

P.S. mislim da bi ovdje prisutni programeri uspjeli odgonetnuti koji programski jezik i konvertor koristi Pa80 za pokretanje.

Nedzad 14.11.2005 11:09

U pravu si jarane to sto kazes ali kada vec kompanija korg naglasava za pojedine klavijature da su naslednici predhodnih klavijatura logicki se podrazumeva da taj naslednik (novija klavijatura ) treba biti jaca od predhodne medjutim sem poboljsanja zvuka Pa serija ima kijamet nedostataka u odnusu na predhodne starije modele.To je za mene PREVARA sa strane korg-a. Dobar tekst i argumenti poredjenja starijih modela i Pa serije bi mogao sve da resi.Naravno i volja vlasnika Pa serije.ipak nisu male pare koliko je oni prodaju a mislim da su na Balkanskom podrucju najvise i prodali tu spravu.Normalno svaka musterija ima pravo za ono sto kupuje, ako ne bude onakvo kako je vec i propagirano, da reklamise praoizvod.Jer nije to igracka od 2 eura vec 2000 a to nisu male pare za par chipova i nekoliko kilograma plastike.

kreso 14.11.2005 11:42

:lol: :lol: :lol: :lol:

U pravu si. Dobro si reko, par čipova i par kila plastike. Smeče, gledano na starije generacije KORG-a (legendarni i3, i30, pa čak je i onaj smješni Is donekle bio dobro napravljen). I još k tome, čipovi su u njega tako ugruvani da nemožeš ništa niti promjeniti, a i sami čipovi su neki Bog te pitaj model i barem ih ja nisam uspio porediti s nijednim iz Chipoteke. A smeta me što ako ti nedaj Bože nešto rikne, možeš da ga baciš. Nije slagan modularno, pa da samo zamjeniš taj dio. Nema samo KORG, tu boljku. Ništa bolje nije složena niti Yamaha niti Roland. Svi prave konfiguracijski gledano syntheve na isti način, osim Soltona. Izuzetak je Yamaha PSR 9000 i 9000 Pro. Stvarno, ima ona podosta kila, ali i s razlogom, jer složena je po modulima.
U vezi našeg problema KORG tvrdi da na području jugoistočne Europe nisu prodali više od 5 % sveukupno proizvedenih Pa aranžera. Normalno, hebi ga svijet ima cca. 7 milijardi ljudi, a nas je sveskupa cca. 30 milijuna. Od tih 30 milijuna neka nas svira 30.000, a KORG-a svaki 3. Znaći maksimalno ima 10.000 KORG-ova na ovim prostorima. Od tih 10.000 korgova ako je 3.000 Pa aranžera to sam puno reko. Koliko ih je Pa50, Pa60, Pa1X. Znaći maksimalno je u najboljem slučaju 1.500 Pa80 prodano na našem području. I to je realnost. I ja potpuno razumijem programere da za nas par stotina neće radit novi OS. Možda ako se ukljuće turci pa se skupi oko 5.000 potpisa pa da naprave specijalni OS za Balkan i Orijent.

Eto, to je najveći problem zašto još nemamo novi OS. Da ga traže švabe, talijani ili englezi, već bi ga oni napravili, pa makar ih bilo samo 500. Znaju oni da su na ovim prostorima ekstra sviraći, ali ih opet hebe činjenica, ko su ti balkanci da za njih pravimo OS. Po čemu su oni zadužili svijet (gledano kroz njihove oći). Reči će ti što nemate vlastitou tvornicu klavijatura, pa neka vam ispunjava želje, čestitke i pozdrave. :twisted:

hrci 14.11.2005 23:56

Nezdade, i to je Dobro na Turskom, Turci bi nam prije pomogli nego ovi Ostali posto Sviramo istu Muziku.

Radi li ko Formular, Najbolje neka se Prevede na Turski i Engleski..

Mi kad skupimo Potpise mozemo slati di Hocemo.

Pozdrav!

Hrci

kreso 15.11.2005 10:27

Kolege, evo nam orginalno rješenje i mislim da bi moglo 100 % proći.

Novi OS nam može napraviti naš čovjek g. Marković koji je napisao softvar za rad na KORG-ovim aranžerima I i Pa serije, tj KAT2000.

Pošto njegov softvar može editirati postojeće podatke na Pa aranžeru, znaći da i softvar mora podržavati isti OS da bi se radilo na njemu.
Zamolite g. Markovića da razmotri problem i vjerujem da će on to riješiti kao od šale. Naravno, sigurno neće biti džabe, ali treba pokušati. Čovijek zna posao.

Naš čovijek će nam sigurno prije pomoći nego ove prdonje iz KORG-a.

Pozdrav

hrci 15.11.2005 16:36

Prvo cemo Pokusati kod Korg, e onda cemo da vidimo druge Solucije.

Pozdrav!

Hrci

hrci 05.12.2005 05:59

Halo, Muzicari

Ja sam Naso Programera Koji ce da Napravi Portamento i Sve sto Meni treba..

Covek Trazi Pare al neka ja cu sam Platiti a Prodavacu Papreno, ha ha ha.
A vi ovde Razgovarajte vazdan.

Pozdrav!

Hrci-Band :lol:

yu-midi 05.12.2005 11:19

Vise o tome smo razgovarali na ovoj temi:

http://www.yu-midi.com/modules.php?n...95ea863c295de2

hrci 05.12.2005 23:39

Jesmo Mnogo toga Razgovarali ali Sto se Nismo Bacili na Posao, Dobro ipak je ovo samo Forum za Razgovaranje.

Pozdrav!

Hrci :lol:

Trenutno vrijeme na Forumu 14:48

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org