YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Sistemi (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=68)
-   -   Preporuka i misljenje u vezi bas binova... (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25991)

vane1 13.09.2013 02:08

Preporuka i misljenje u vezi bas binova...

Imam miksetu allen&heath zed-12-fe,snagas crown cts-3000,i 4 komada ev-zx-3...hteo bih da poboljsam ton bas binovima,hteo sam da cujem vasu preporuku sta bi uz to sto posedujem najbolje leglo...i vase misljenje o bas binovima kao sto su recimo zxa1-sub...ili zx1-sub...ili ev-sb-122...zainteresovan sam za ova tri modela najvise zbog gabarita...sam utovaram istovaram montiram...pa ne bih da uzmem nesto sto ce mi srediti kicmu za kratko vreme....

ella 85 13.09.2013 10:45

ti basovi sto ti gledas se nece ni cut pored 4 tvoje kutije,uz te kutije trebaju dobri basovi

vane1 14.09.2013 00:00

ZXA1-Sub je 800w...nije valjda da to nije dovoljno jako i da se nece cuti...a ako ovi koje gledam nece vrsiti posao,koji bi mi onda bas binovi mogli biti od koristi...bar eto neku preporuku...

mirandess 14.09.2013 01:47

zx3 su dobre kutije za to ti trebaju dobri binovi, barem tour x 18"-ke... nisu toliko teske, a i ja isto gledam na tu prokletu tezinu ali eto... ovi basovi su super i rade boli glava. Mi u bendu imamo 4 tourx 18" basa i 2x12"(sateliti) isto tourx. To ubija kako radi dobro!

Cuo sam od par kolega da sb122 dobro rade, ja ih nisam probao ali najbolje da se kolege jave... Pozz

ella 85 14.09.2013 10:01

Citat:

Originalno postovano od vane1 (Post 254183)
ZXA1-Sub je 800w...nije valjda da to nije dovoljno jako i da se nece cuti...a ako ovi koje gledam nece vrsiti posao,koji bi mi onda bas binovi mogli biti od koristi...bar eto neku preporuku...

zxa1 je sub namijenjen za koristenje uz zx1 kutijice,znas li kolika je razlika izmedju zx1 i zx3,prevelika razlika,trebas gledat 18ke basove a ne 12ke.
A to 800w,jel tebe zanima kolko su glasni basovi ili nesto drugo,glasnoca se ne izrazava u watima

tranzit 14.09.2013 12:01

@vane1
Postoje vrlo razliciti Subwooferi, sa 18", sa 15", pa i sa 2 x 15", pa recimo sa 2 x 12" ili 4 x 10", pa i 8 x 10" zvicnicima... ima svasta nesta. Na tebi je da odabres kakav Bass zelis da cujes i kao sto ti napisa ella85, ne obracaj paznju previse na te Watte jer oni najmanje govore o jednoj zvicnoj kutiji.

vane1 16.09.2013 19:16

Ok,kapiram to sto kazete...treba u sustini napraviti neki kompromis...naveo sam da mi je ipak vazna i ta velicina i tezina,jer sam utovaram istovaram unosim iznosim,montiram demontiram,pa sam zbog toga hteo da koliko toliko poboljsam ton, a da mi sve to uzmem u obzir,e sad...to sam hteo da cujem od vas sta i kako,i koje bi mi resenje koliko toliko pomoglo...preporuku neku,ili ako ko radi sa zx3 sta koristi pa da onda donesem odluku i kupim nesto sebi...

MarjanMilosevic 16.09.2013 21:19

Trazis savet za veoma siroko pitanje. Ljudi koriste razlicite kombinacije u zavisnosti od potrebe i njihovog ukusa.
Da bi dobio koliko toliko balansiran zvuk uz 4xZX3 tebi ce trebati minimum jedan bas uz jedan satelit.
Dva basa ce malo popuniti sliku u donjim frekvencijama ali ce svakako biti nadjacani sa strane satelita.
Zbog lakseg utovara i istovara ja bih ti predlozio da ides na varijantu 15 inch sub i to 4 komada.
Naravno trebace ti jos jedno pojacalo i aktivna skretnica da sve to moze da radi kako valja.

Trenutno vrijeme na Forumu 12:15

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org