Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Sistemi

Sistemi Kompletni sistemi za ozvučenje... Kombinacije...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 13.09.2013, 02:08   #1
vane1
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 23.11.2007
Mjesto: Jagodina
Downloads: 1267
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: harmonika,klavijature
Interesi: sve o muzici
vane1 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
vane1 pošalji poruku preko MSN messengera vane1 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard Preporuka i misljenje u vezi bas binova...

Imam miksetu allen&heath zed-12-fe,snagas crown cts-3000,i 4 komada ev-zx-3...hteo bih da poboljsam ton bas binovima,hteo sam da cujem vasu preporuku sta bi uz to sto posedujem najbolje leglo...i vase misljenje o bas binovima kao sto su recimo zxa1-sub...ili zx1-sub...ili ev-sb-122...zainteresovan sam za ova tri modela najvise zbog gabarita...sam utovaram istovaram montiram...pa ne bih da uzmem nesto sto ce mi srediti kicmu za kratko vreme....
vane1 je offline   Reply With Quote
Star 13.09.2013, 10:45   #2
ella 85
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 100 puta u 94 Postova
ella 85 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

ti basovi sto ti gledas se nece ni cut pored 4 tvoje kutije,uz te kutije trebaju dobri basovi
ella 85 je offline   Reply With Quote
Star 14.09.2013, 00:00   #3
vane1
Vredan član društva

vane1 pošalji poruku preko MSN messengera vane1 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

ZXA1-Sub je 800w...nije valjda da to nije dovoljno jako i da se nece cuti...a ako ovi koje gledam nece vrsiti posao,koji bi mi onda bas binovi mogli biti od koristi...bar eto neku preporuku...

Promijenjeno od vane1 (14.09.2013 u 00:01 sati)
Star 14.09.2013, 01:47   #4
mirandess
Odomaćeni član

mirandess's Avatar

Registrovan/a dana: 22.09.2010
Mjesto: Mostar
Downloads: 677
Uploads: 7
Rekao HVALA: 117
Zahvalili mu 104 puta u 95 Postova
Instrumenti: Korg PA4x, Amati Clarinet b. Casio Ctk 531, Nord Electro 6D, Musicman Luke3 :)
Interesi: Sviranje
mirandess befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
mirandess pošalji poruku preko Yahoo! messengera mirandess pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

zx3 su dobre kutije za to ti trebaju dobri binovi, barem tour x 18"-ke... nisu toliko teske, a i ja isto gledam na tu prokletu tezinu ali eto... ovi basovi su super i rade boli glava. Mi u bendu imamo 4 tourx 18" basa i 2x12"(sateliti) isto tourx. To ubija kako radi dobro!

Cuo sam od par kolega da sb122 dobro rade, ja ih nisam probao ali najbolje da se kolege jave... Pozz
Star 14.09.2013, 10:01   #5
ella 85
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 100 puta u 94 Postova
ella 85 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od vane1 Pokaži Post
ZXA1-Sub je 800w...nije valjda da to nije dovoljno jako i da se nece cuti...a ako ovi koje gledam nece vrsiti posao,koji bi mi onda bas binovi mogli biti od koristi...bar eto neku preporuku...
zxa1 je sub namijenjen za koristenje uz zx1 kutijice,znas li kolika je razlika izmedju zx1 i zx3,prevelika razlika,trebas gledat 18ke basove a ne 12ke.
A to 800w,jel tebe zanima kolko su glasni basovi ili nesto drugo,glasnoca se ne izrazava u watima

Promijenjeno od ella 85 (14.09.2013 u 10:02 sati)
ella 85 je offline   Reply With Quote
Star 14.09.2013, 12:01   #6
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

@vane1
Postoje vrlo razliciti Subwooferi, sa 18", sa 15", pa i sa 2 x 15", pa recimo sa 2 x 12" ili 4 x 10", pa i 8 x 10" zvicnicima... ima svasta nesta. Na tebi je da odabres kakav Bass zelis da cujes i kao sto ti napisa ella85, ne obracaj paznju previse na te Watte jer oni najmanje govore o jednoj zvicnoj kutiji.
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 16.09.2013, 19:16   #7
vane1
Vredan član društva

Standard

Ok,kapiram to sto kazete...treba u sustini napraviti neki kompromis...naveo sam da mi je ipak vazna i ta velicina i tezina,jer sam utovaram istovaram unosim iznosim,montiram demontiram,pa sam zbog toga hteo da koliko toliko poboljsam ton, a da mi sve to uzmem u obzir,e sad...to sam hteo da cujem od vas sta i kako,i koje bi mi resenje koliko toliko pomoglo...preporuku neku,ili ako ko radi sa zx3 sta koristi pa da onda donesem odluku i kupim nesto sebi...
Star 16.09.2013, 21:19   #8
MarjanMilosevic
Odomaćeni član

MarjanMilosevic's Avatar

Registrovan/a dana: 05.10.2011
Mjesto: Skopje
Downloads: 3
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 56 puta u 49 Postova
MarjanMilosevic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
MarjanMilosevic pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Trazis savet za veoma siroko pitanje. Ljudi koriste razlicite kombinacije u zavisnosti od potrebe i njihovog ukusa.
Da bi dobio koliko toliko balansiran zvuk uz 4xZX3 tebi ce trebati minimum jedan bas uz jedan satelit.
Dva basa ce malo popuniti sliku u donjim frekvencijama ali ce svakako biti nadjacani sa strane satelita.
Zbog lakseg utovara i istovara ja bih ti predlozio da ides na varijantu 15 inch sub i to 4 komada.
Naravno trebace ti jos jedno pojacalo i aktivna skretnica da sve to moze da radi kako valja.
MarjanMilosevic je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 14:34

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije