![]() |
Jedan od najnovijih instrumenata - Hang Drum
Za one koji znaju engleski:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hang_(instrument) Ukratko za one koji ne znaju: Instrument izmishljen 2000. godine u Shvajcarskoj. Ima sopstvenu skalu, koja bi vecini bila malo chudna D3 Ding, A3, Bb3, C4, D4, E4, F4, A4. Jako zanimljiva stvarchica. Zvuk sjajan........... |
woow dobra stvar...jos mu dodaje pitch bend :D
pozdrav! |
...
Slusao sam neke snimke mp3 pre ovoga snimka ali ne ovako uverljivo odsviraano kao naa ovom primeru!Interesantno i nije ni malo lako svirati ovo ;) Potreban je neverovatan osecaj za ritam i dinamiku kao sto se vidi...
|
jel ima neko semplove od ovoga hahahahaha
|
Sta jos nece izmislit.Samo treba po loncima udarat i znat na koje mjesto udarit i kojom jacinom i koliko dogo zadrzat ton. maciji kasalj evo ja vec znat to svirat.
pozzz |
Ajde Maricu ne lupetaj :D Momak ima tehniku 'ajd zdravo' ... verujem da se i ovo cudo moze nauciti svirati, ali uz mnooooogo vezbe, sto je momak na snimku svakako pokazao.
Interesantan instrument, svakako, sa veoma insteresantnim zvukom.... Citat:
|
A sta mu dodje to D3 DING?
Nesto kao dingo pas? |
Meni izgleda isto "peka"....ispod ovoga ide pilence sa krompirom a na ovo cudo od instrumenta ide zar, To je specijalitet da nema dalje...Koje ba skale ...da probate pile ispod peke...
|
D3 DING je centar godnjeg dela.
Ima malo dkukchiji zvuk od ostatka Hanga. |
Pored instrumenta i muzike, i zidovi su mu super, majke mi. Kad sam ih video odmah sam se setio filma "Ljubavni zivot Budimira Trajkovica" i scene gde Ljubisa Samardzic kuca kartone od jaja na zid da napravi bolju zvucnu izolaciju :)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 21:51 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org