Vraća se Perica iz škole, ulazi u dvorište, kad tamo deda go od pojasa nadole. Zaprepašćen, pita on dedu:
* Pa, dobro, deda, jesi li normalan, šta radiš tako go napolju?
Na to će deda:
* Isterala me baba.
* Isterala te, pa šta, ali što si dole go?
* Ma, juče sam izašao bez šala pa mi se ukočio vrat.

Dve casne sestre su izasle u prirodu i setale jedno poslepodne.
Jedna se zvala Sestra Matematika, zbog svog izostrenog smisla za matematiku, a druga Sestra Logika, zato sto je bila jako logicna.
Pocelo se smracivati, a one su bilo daleko od samostana.
SM: Jesi li primetila ovog muskarca iza nas, izgleda da nas prati. Bog zna sta hoce od nas…
SL: Eh, to je logicno - hoce da nas siluje.
SM: O, ne - na ovoj udaljenosti ce nas stici za nesto manje od petnaest minuta. Sta da radimo?
SL: Jedino logicno - idemo brze.
SM: Ali to ne pomaze.
SL: Naravno da ne pomaze! On ce uciniti jedinu logicnu stvar i on ce ici brze.
SM: Oh, sta da radimo? Na ovoj udaljenosti ce nas stici za manje od deset minuta.
SL: Jedino logicno shto mozemo uciniti je da se razdvojimo. Ne moze nas pratiti obe istovremeno.
Muskarac je odlucio da prati Sestru Logiku. Sestra Matematika je srecno stigla u samostan, ali se silno nervirala sta se dogodilo sa Logikom. Ubrzo se i ova pojavila u samostanu.
SM: Sestro Logiko, hvala dragom Bogu! Pricaj - sta se dogodilo!
SL: Pa, dogodilo se jedino logicno, nije mogao da prati nas obe i izabrao je mene.
SM: Ma, to znam (pomalo ljubomorno), ali sta se dogodilo posle toga?
SL: Pa jedino logicno: ja sam pocela da trcim sto sam brze mogla i on je poceo trcati.
SM: I onda, sta se dogodilo?
SL: Pa jedino logicno, stigao me je.
SM: O, ne! Sta si ti ucinila?
SL: Jedino logicno: podigla sam haljinu!
SM: O, ne, sestro! A sta je on ucinio?
SL: Jedino logicno: spustio je pantalone.
SM: O, ne! I sta se onda dogodilo?
SL: Pa, to je valjda logicno! Jedna casna sestra s podignutom haljinom trci brze od jednog muskarca kome su pantalone spustene ispod kolena…