Tema: Kosarka
Videti jedan post
Star 27.04.2010, 22:31   #76
Burli
Ovaj baš voli da kuca

Burli's Avatar

Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
Burli befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od svirko Pokaži Post
Dok god mi ne završimo Drugi svjetski rat, ostavimo ustaše i četnike iza sebe, i okrenemo se budućnosti, nemojmo se čuditi niti pogrdnom navijanju u Zagrebu, niti u Beogradu, ili šta ja već znam gdje.....
Da uvjek ima idiota i u puiblici, i na televiziji od voditelja, i među igračima....ima.....i bit će ih.....
A mi smrtnici se tu prepucavamo, i grizemo, i podhebavamo jedni druge.
Za šta?
Da bi igrači dobivali istu lovu gubili ili pobjeđivali,dok mi smrtnici okrećemo đepove naopako da skupimo za karte....

E, žalosti moja balkanska........
Slažem se u potpunosti sa prvim dijelom tvoga posta mada ovdje nije riječ ni o Drugom svjetskom ratu niti o ustašama i četnicima...

E sad, pa taj sport samim tim i košarka se igra radi publike tj. nas običnih smrtnika, za aplauz, za titule, za extra akciju, zakucavanje, trojku, rampu itd. i meni je najnormalnije i tako sam naučio još od malih nogu da poslije pobjede ekipe za koju ja navijam(a to je u zadnje vrijeme vrlo često, da ne kažem stalno) zezam navijače protivnike ekipe i vrlo dobro znam da će mi vratiti istom mjerom kada bude obrnuto...

Uostalom ko nije bio u punom Pioniru, Areni, stadionu JNA, Marakani i sl. ne može shvatiti kakav je to osjećaj i da je to nešto što se novcem ne može kupiti!!!

Uopšte zar Vi sve stvari i zadovoljstva u životu posmatrate kroz prizmu novca???

Ja sam pozajmio novac da odem na treću i četvrtu utakmicu protiv Makabija u Areni gdje je za te dvije utakmice se orila pjesma iz preko 40000 grla, gdje je adrenalin bio na limitu, gdje su suze samo navirale i opet bih to uradio bez trena razmišljanja, pare će doći i proći ali uspomene i sjećanja u duši ostaju trajno...
Tom logikom bi i ljudi koji dolaze na naše svirke i nastupe mogli reći: "Ma mi se ovdje opijamo i trošimo teško stečen novac dok oni(muzičari) uzimaju lovu"...

E žalosti moja balkanska II.........
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš???
Burli je offline   Reply With Quote