Videti jedan post
Star 25.06.2010, 17:45   #14
romario
Stvarno kod kuće

romario's Avatar

Registrovan/a dana: 22.12.2004
Mjesto: Vinkovci
Godina: 53
Downloads: 1946
Uploads: 8
Rekao HVALA: 113
Zahvalili mu 111 puta u 107 Postova
Instrumenti: cantus IV
romario befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
romario pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Citat:
Originalno postovano od sinisaBL Pokaži Post
ok.ovo prvo napisano mi nije strano nista i sve je jasno.koliko koja skala ima povisilica ili snizilica ako je u pitanju kvintni krug nanize od c znaci b es as itd.i oko paralelnih durskih i molskih i sta je poviseno u harmonijeskom molu sve je jasno.(i starocrkveni modusi mi nisu strani:-)ali jos mi nije najjasnije odredjivanje da li je dur ili mol pomocu zadnje note ako se svira iz nota.da je u pitanju da se navodno odredjuje prema zadnjem akordu tj tonici bilo bi mi jasnije.npr pjesma u d duru zavrsi sa zadnom notom d (znaci nota d a ne akord d,fis,a) kako pomocu samo jedne note odrediti jeli dur ili mol???stim da cak melodijska linija pjevanja u pjesni npr u d duru ne mora uvijek zavrsiti ni sa notom d nego bilo kojom u sastavu akorda d dura (ako je durska pjesma recimo).e sad kako pomocu te jedne jedine note sa kojom je pjesma zavrsena neko ko se ne snalazi najbolje u tome da odredi jel pjesma durska ili molska???znaci zanima me a i druge kako pomocu note jedne tj jednog tona a ne akorada jer su svi pominjali tu zadnju notu a ne akord odrediti jel pjesma u duru ili molu??pozdrav
evo jednostavna vježba

petnaest sekundi svirati c-mol trozvuk c es g .
petnaest sekundi svirati c-dur trozvuk c e g

to ponoviti deset puta .

Ako nakon toga ne primjetimo razliku u melodiju tada
počnimo razmišljti o drugom hobiju

Sinišabl ,ovo se ne odnosi na tebe .Samo sam kopirao tvoj tekst .
romario je offline   Reply With Quote