Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Internet škola sviranja > Tehnike i teorija

Tehnike i teorija Usavršite Vašu tehniku!

Alati tema Display Modes
Star 25.06.2010, 17:22   #12
sinisaBL
Drugar foruma

sinisaBL's Avatar

Registrovan/a dana: 06.07.2006
Mjesto: Banjaluka-Republika Srpska
Downloads: 293
Uploads: 3
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 3 Postova
Instrumenti: harmonika,klavijature,gitara
Interesi: razni sportovi...i tehnika sviranja-Dragana Vasovica-Vasketa:-)
sinisaBL befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

ok.ovo prvo napisano mi nije strano nista i sve je jasno.koliko koja skala ima povisilica ili snizilica ako je u pitanju kvintni krug nanize od c znaci b es as itd.i oko paralelnih durskih i molskih i sta je poviseno u harmonijeskom molu sve je jasno.(i starocrkveni modusi mi nisu strani:-)ali jos mi nije najjasnije odredjivanje da li je dur ili mol pomocu zadnje note ako se svira iz nota.da je u pitanju da se navodno odredjuje prema zadnjem akordu tj tonici bilo bi mi jasnije.npr pjesma u d duru zavrsi sa zadnom notom d (znaci nota d a ne akord d,fis,a) kako pomocu samo jedne note odrediti jeli dur ili mol???stim da cak melodijska linija pjevanja u pjesni npr u d duru ne mora uvijek zavrsiti ni sa notom d nego bilo kojom u sastavu akorda d dura (ako je durska pjesma recimo).e sad kako pomocu te jedne jedine note sa kojom je pjesma zavrsena neko ko se ne snalazi najbolje u tome da odredi jel pjesma durska ili molska???znaci zanima me a i druge kako pomocu note jedne tj jednog tona a ne akorada jer su svi pominjali tu zadnju notu a ne akord odrediti jel pjesma u duru ili molu??pozdrav
sinisaBL je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 09:57

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije