Tema: Korg M3
Videti jedan post
Star 22.10.2007, 09:34   #13
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Nedime, buraz ne sikiraj se.
Ako se ne javi s ispravnim odgovorom slijedi banana
Mislim da je ovdje zaluto, ma ne samo ovdje nego u svijet muzike uopče.

Što se tiće M3, nit ja nemam o njemu nekakvo visoko mišljenje. Opčenito me u posljednje vrijeme kORG strašno razočarao, jer ovo što rade svodi se na slične radnje kako već godinama radi Roland. Prvo, čemu toliko novih aranžera, i to svakih 6 mjeseci nova generacija ?
Drugo, workstationi tj solo synthevi su im sve lošije izrade i gube na kunkcionalnosti i prepoznatljivosti kao prijašnjih godina. Čemu glupiranja s drvenim stranicama ? Od pojave LE-a KORG radi najgore smeče u klasi workstationa. Nema više nit kvalitetnog kučišta, nit kvalitetne tipke. Sve je hrpa jeftine plastike i loših mikroprekidača.
M3 je najavljen kao najbolje od najboljeg, ali pored svih novotarija ipak previše košta a premalo daje. Nedim je u pravu. Extrime je ješ uvijek puno bolji workstation od M3, ne samo za našu muziku nego opčenito za bilo koji tip glazbe.
A svi vi koji očekujete da će vam M3 biti rasturaljka za živu svirku i okidanje narodnjaka ste u debeloj banani. Prvo, ako želite Ju Ve soundove tada pokupujte Casie i DX zujalice. Jer davati pare na samplove tih istih jadnih svukova je besmislica. Odonda je tehnika otišla 20 godina unapred. Jeftinije je kupiti onda dobar AKAI sampler i neku dobru master kljavu s brzom tipkom nego se hebati godinu dana da se od M3 napravi Casio CZ ili DX "zjalo" , i onda kad izađe ponovno novi KORG-ov workstaion svršavat i prdit kao ništa ne valja.
Prvo i osnovno, provjeri samoga sebe i pitaj se "Što ja ono sviram ? i Što želim svirati ?".
Mnogi od vas će shvatiti da im je za većinu stavri i X3 predobar.

I na kraju svaki synt je napravljen za svu vrstu glazbe i odradit će svaku svirku. Ne zaboravite da su to synthesizeri i da oni u biti proizvode zvuk, tj blago rečeno oni su simulatori zvuka.
kreso je offline   Reply With Quote