Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Solo (Workstation) > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Alati tema Display Modes
Star 22.10.2007, 09:34   #13
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Nedime, buraz ne sikiraj se.
Ako se ne javi s ispravnim odgovorom slijedi banana
Mislim da je ovdje zaluto, ma ne samo ovdje nego u svijet muzike uopče.

Što se tiće M3, nit ja nemam o njemu nekakvo visoko mišljenje. Opčenito me u posljednje vrijeme kORG strašno razočarao, jer ovo što rade svodi se na slične radnje kako već godinama radi Roland. Prvo, čemu toliko novih aranžera, i to svakih 6 mjeseci nova generacija ?
Drugo, workstationi tj solo synthevi su im sve lošije izrade i gube na kunkcionalnosti i prepoznatljivosti kao prijašnjih godina. Čemu glupiranja s drvenim stranicama ? Od pojave LE-a KORG radi najgore smeče u klasi workstationa. Nema više nit kvalitetnog kučišta, nit kvalitetne tipke. Sve je hrpa jeftine plastike i loših mikroprekidača.
M3 je najavljen kao najbolje od najboljeg, ali pored svih novotarija ipak previše košta a premalo daje. Nedim je u pravu. Extrime je ješ uvijek puno bolji workstation od M3, ne samo za našu muziku nego opčenito za bilo koji tip glazbe.
A svi vi koji očekujete da će vam M3 biti rasturaljka za živu svirku i okidanje narodnjaka ste u debeloj banani. Prvo, ako želite Ju Ve soundove tada pokupujte Casie i DX zujalice. Jer davati pare na samplove tih istih jadnih svukova je besmislica. Odonda je tehnika otišla 20 godina unapred. Jeftinije je kupiti onda dobar AKAI sampler i neku dobru master kljavu s brzom tipkom nego se hebati godinu dana da se od M3 napravi Casio CZ ili DX "zjalo" , i onda kad izađe ponovno novi KORG-ov workstaion svršavat i prdit kao ništa ne valja.
Prvo i osnovno, provjeri samoga sebe i pitaj se "Što ja ono sviram ? i Što želim svirati ?".
Mnogi od vas će shvatiti da im je za većinu stavri i X3 predobar.

I na kraju svaki synt je napravljen za svu vrstu glazbe i odradit će svaku svirku. Ne zaboravite da su to synthesizeri i da oni u biti proizvode zvuk, tj blago rečeno oni su simulatori zvuka.
kreso je offline   Reply With Quote

Favoriti

Oznake
korg

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:52

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije