Malo da se i ja uključim u temu a razlog je zamena mikrofona. Dugo već koristim EV n/d967 koji mi dobro odrađuje posao, pogotovo ako mi je grlo malo umorno od prethodnih svirki ali mi se generalno nešto ne sviđa kako oboji glas. Koristio sam običnu 58-cu, 58 jubilarnu za 40 godina i E835 što predstavlja neku golf klasu mikrofona, korektno su radili ali ipak je to golf

Sada mi već treba mi jedan ozbiljniji mic i da samo njega koristim jer me jako umori kad na jednoj svirci zbog nečega koristim EV a na sledećoj SM...jednostavno treba mi sat-dva da se naviknem na promenu...nešto poput beta 87....
Razlog zašto do sada nisam kupio neki ozbiljniji mic je taj što su mi ovi završavali posao, naročito EV, i što se kad god se desi svirka gde sve zvuči onako kako treba - uvek se na toj svirci nađe neko ko bi malo eto da peva pa bi i onaj drugi što sedi pored njega i tako a šta mi vredi da dajem novce za mic jer kad mi ga upljuvanog vrate dođe mi da mu ga poklonim

Uglavnom....kupiću jedan beringer za 10-20e i taj će da dobiju za pevanje i to ako budem raspoložen da im dam dok ovaj na kojem ja pevam odavno već ne dajem nikome uz objašnjenje da celu noć pevam i da je već mokar i vlažan od mojih usta pa sad dam malo nekom drugom da ga i on da ne kažem namokri pa mi vrati da opet ja malo...pa bolje odmah da se izljubimo u usta pa da smo mirni......a, između ostalog, već sam par puta kupovao drugi mic jer ga ispuste i tako....znači definitivno nema davanja mic-a osim kolegama koje poznajem ili eventualno nekom normalnom čoveku....
Da li vredi uzimati 87-cu ili možda nešto drugo iz takve klase...???...neke preporuke...???
Dodato:
Da...i da li je neko koristio betu87a i betu87c..kakva je razlika između njih....
Pozdrav.