Videti jedan post
Star 06.09.2012, 09:04   #14
makso68
Odomaćeni član

makso68's Avatar

Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 57
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
makso68 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

nikadvisekorg,druže,nemam namjeru da se raspravljam s tobom.Ako si pažljivo pročitao moj post mogao si vidjeti šta sam sve imao od aranžera,pa je moje iskustvo u tom pogledu neupitno.Što se tiče mojih downloada,80% tog materijala nisam koristio,preslušao sam ga i isprobao iz čiste radoznalosti.Inače sam poznat po tome da radim na svojim setovima.Kupovao sam nove klavijature(npr.Roland GW 8,za kojeg nije bilo ništa od materijala) i mjesecima pravio ritmove i boje uz pomoć kolege Boban 10,kojeg ovom prilikom srdačno pozdravljam.Mogao si vidjeti i da imam 27 uploada,ali je to autentičan moj materijal,nisam stavljao tuđe radove,kao što to većina ovdje radi.Od svoje 44 godine,najmanje 27 godina sam u ovom poslu(nije mi to primaran posao,radim u školi kao nastavnik muzike) i nikad nisam koristio midi file-ove(a namjenski ritmovi su nešto vrlo slično,jer se i prave od midi file-ova).Moj je stil da ne mora pjesma zvučati uživo isto kao na CD-u,ako će tako zvučati,onda gazda lokala može puštati originalan CD,živa muzika mu i ne treba.Tebi za informaciju,uopšte ne sviram aranžer na tezgi,radim u akustičnom triu,sviram gitaru i ubijam se od posla.Dodijalo narodu slušati vještačku muziku sa aranžera,sekvencera i ko zna još čega?!A,iskreno,dosadilo i meni.
Još nešto,Gem WK 8 je bio top aranžer kada je izašao(HD,RAM,vokalist,..),a PA 80 nije.U korgovoj ponudi tog vremena top aranžer je bio PA 1 X pro,kojeg sam takođe imao,pa ti sad odgovorno tvrdim da je Gem WK 8 zvučno daleko iznad i PA 1 X,a kamo li PA 80.Tvoju (ne)pristojnost neću komentarisati..Pozdrav!
makso68 je offline   Reply With Quote