Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Saveti za kupovinu

Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;)

Alati tema Display Modes
Star 06.09.2012, 09:04   #12
makso68
Odomaćeni član

makso68's Avatar

Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 57
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
makso68 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

nikadvisekorg,druže,nemam namjeru da se raspravljam s tobom.Ako si pažljivo pročitao moj post mogao si vidjeti šta sam sve imao od aranžera,pa je moje iskustvo u tom pogledu neupitno.Što se tiče mojih downloada,80% tog materijala nisam koristio,preslušao sam ga i isprobao iz čiste radoznalosti.Inače sam poznat po tome da radim na svojim setovima.Kupovao sam nove klavijature(npr.Roland GW 8,za kojeg nije bilo ništa od materijala) i mjesecima pravio ritmove i boje uz pomoć kolege Boban 10,kojeg ovom prilikom srdačno pozdravljam.Mogao si vidjeti i da imam 27 uploada,ali je to autentičan moj materijal,nisam stavljao tuđe radove,kao što to većina ovdje radi.Od svoje 44 godine,najmanje 27 godina sam u ovom poslu(nije mi to primaran posao,radim u školi kao nastavnik muzike) i nikad nisam koristio midi file-ove(a namjenski ritmovi su nešto vrlo slično,jer se i prave od midi file-ova).Moj je stil da ne mora pjesma zvučati uživo isto kao na CD-u,ako će tako zvučati,onda gazda lokala može puštati originalan CD,živa muzika mu i ne treba.Tebi za informaciju,uopšte ne sviram aranžer na tezgi,radim u akustičnom triu,sviram gitaru i ubijam se od posla.Dodijalo narodu slušati vještačku muziku sa aranžera,sekvencera i ko zna još čega?!A,iskreno,dosadilo i meni.
Još nešto,Gem WK 8 je bio top aranžer kada je izašao(HD,RAM,vokalist,..),a PA 80 nije.U korgovoj ponudi tog vremena top aranžer je bio PA 1 X pro,kojeg sam takođe imao,pa ti sad odgovorno tvrdim da je Gem WK 8 zvučno daleko iznad i PA 1 X,a kamo li PA 80.Tvoju (ne)pristojnost neću komentarisati..Pozdrav!
makso68 je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 11:38

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije