Citat:
Originalno postovano od tranzit
Artikulacije raznih instrumenata odavno nisu nikakva tabu tema za softver instrumente a pogotovo ne harmonika, bass i gitare i sve to funkcionise nevjerovatno blisko realnim instrumentima. Naravno da i onaj ko svira taj softver instrument mora da ga svira adekvatno realnom instrumentu da bi to bilo kako treba. Kronos je, ma koliko dobar instrument bio (sto sam u ovoj temi negdje na pocetku i napisao), jos uvijek daleko od kvaliteta najboljih softver instrumenata i to veoma, veoma daleko. Treba dugo raditi sa svim tim visoko kvalitetnim softver instrumentima, upoznati sve njihove ogromne mogucnosti, a tek onda donositi nekakav sud i porediti Kronos sa svim tim. Potpuno smo na istoj liniji kada je u pitanju opravdanost i svrha svega toga ali... to ovdje nije tema diskusije.
|
Slazemo se u potpunosti ali i sam znas da softverske instrumente gura RAM memorija od 2, 4 pa na dalje Gb i minimalno u danasnje vreme dvoglavi procesori. Muzicne karte pa i one integrisane sa minimalno 48000 KHz i 16bit o daljim performansama samog hardvera da i ne govorim. Tu mu sogtver dodje samo kao slag na tortu. Sve sto rade sa klavijaturama jos pre 10 godina je moglo da se resi sa min 4Gb Rama i procesorom koji ce to ga gura ali onda bi zavrsili za proizvodnjom instrumenata. 15 godina sam u ovom poslu i a verujem da si i ti tu negne ako ne i stariji i sam znas sve sto rade rade da uzmu pare a daju na kasikicu. Jos su im JAVA platforme OS a jedan pisljivi android bolje radi od svega toga. Koliko sam video u zadnjih par godina nikom nije cilj mislim na proizvodjace da nesto izlecu sa spravama. Opravdavam moj sud o kronosu tezom da je vise nego dovoljan za svakog profesionalnog muzicara o drugima da i ne govorim. Sto se nas narodnjaka tice i vise nego dovoljan. Govorim u svoje ime i samo svoje. I naravno ponavljam da se slazem sa tobom ali to ce se sve desiti 2025 godine ne pre. Mislim na softverska resenja o kojima pricas.