Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Solo (Workstation) > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 22.01.2013, 20:45   #231
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od Ledeni Pokaži Post
ko pazari Kronosa završio je sa kupovinom klavijatura narednih da ne preteram 20 godina.
Ne mozes ni da sanjas koliko si u zabludi. Tehnologija ide vratolomnom brzinom naprijed. Kronos je samo pocetak jedne nove generacije instrumenata.
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 22.01.2013, 22:30   #232
zoric
Ovaj baš voli da kuca

zoric's Avatar

Registrovan/a dana: 23.04.2010
Mjesto: Prigrevica
Downloads: 507
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 28 puta u 25 Postova
Instrumenti: Pa3X 76 i Korg Triton Le
zoric befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Sta mislite koliko smo daleko od VST Workstation-a ako je Kronos pocetak?pa bar jos jedno 5-10 god.po mom misljenju......

Sent from Galaxy S3 using Tapatalk 2

Promijenjeno od zoric (22.01.2013 u 22:31 sati)
zoric je offline   Reply With Quote
Star 22.01.2013, 23:15   #233
tranzit
Banovan!

Standard

Taj "VST Workstation" vec odavno postoji. Firma Muse je prije nekoliko godina izbacila na trziste "Receptor" i jos uvijek ga proizvodi i unapredjuje. Receptor je u obliku Racka, znaci bez klavijature, a najbolja verzija ima cijenu od 3.200 eura i u sustini, on nije kompletni Workstation jer mu nedostaje nekoliko funkcija da bi se mogao nazvati tim imenom.
Pravi i "rasni" Workstation na bazi VST instrumenata je, za sada, jedino Trans Audio, ciji nabolji model ima istu cijenu kao i najveci model Receptora (3.200 eura) s tim sto on ima klavijaturu a hardverski ima bar dva puta vecu poerformansu nego Receptor. O silnim midi kontrolama Trans Audija ne treba ni govoriti (Receptor ih ne posjeduje). Trans Audio je i Sampler i Recorder i Aranzer i Digital Mixer i Midi i Audio Player i... znaci, kompletni i kompleksni Workstation koji svoj zadatak odradjuje i na bini i u studiju.

Promijenjeno od tranzit (22.01.2013 u 23:17 sati)
Star 22.01.2013, 23:38   #234
striphio
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 02.10.2007
Downloads: 670
Rekao HVALA: 33
Zahvalili mu 15 puta u 14 Postova
Instrumenti: Pa4x76, Juzisound 2, Yamaha Montage 61
striphio befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ima li negdje neki demo trans audia na netu, youtube i sl. ?
striphio je offline   Reply With Quote
Star 23.01.2013, 00:03   #235
tranzit
Banovan!

Standard

Bice uskoro ovdje na yu-midi stranici prezentacija i sve specifikacije.
Star 23.01.2013, 22:09   #236
Ledeni
Početnik forumacije!

Ledeni's Avatar

Registrovan/a dana: 24.09.2005
Mjesto: Sremska Mitrovica Šašinci
Downloads: 133
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 6 puta u 3 Postova
Instrumenti: korg tr 61
Interesi: Racunarstvo i muzicki studijski rad
Ledeni befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Ledeni pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Citat:
Originalno postovano od tranzit Pokaži Post
Ne mozes ni da sanjas koliko si u zabludi. Tehnologija ide vratolomnom brzinom naprijed. Kronos je samo pocetak jedne nove generacije instrumenata.
Postujem tvoj sud i slazem se sa njim ali se te pitam realno sta bi bilo pametno a da koristi a sto ovaj model nema. Svima je poznato da artikulacija instrumenata pogotovo harmonike je jos tabu tema za klavijature da to ni priblizno ne radi kao na zivom instrumentu za bas gitare i gitare da i ne govorim. Imao sam prilike da ga sviram jer ga moj kolega ima i mogu ti reci da neznam sta bih stavio u njega od semplova. Ono sto ima radi dobro i vise nego dobro za nasu muziku koja se jos u mnogome bazira na legendarnu DX seriju i CZ seriju klavijatura ( mislim na sve one Yamahine i Casio zujalice) A ovde nam se nudi skroz drugacije sinteze zvuka i bojim se da ce vremenom doci do toga da ce sve izgubiti svoj smisao. Tehnika ide napred vec je u mnogo cemu zamenila coveka i umece samih muzicara. Sledeca stepenica je da sve samo svira a onda dzabe nase godine truda i vezbanja. Kad to dodje odoh u penziju.
Ledeni je offline   Reply With Quote
Star 24.01.2013, 00:04   #237
tranzit
Banovan!

Standard

Artikulacije raznih instrumenata odavno nisu nikakva tabu tema za softver instrumente a pogotovo ne harmonika, bass i gitare i sve to funkcionise nevjerovatno blisko realnim instrumentima. Naravno da i onaj ko svira taj softver instrument mora da ga svira adekvatno realnom instrumentu da bi to bilo kako treba. Kronos je, ma koliko dobar instrument bio (sto sam u ovoj temi negdje na pocetku i napisao), jos uvijek daleko od kvaliteta najboljih softver instrumenata i to veoma, veoma daleko. Treba dugo raditi sa svim tim visoko kvalitetnim softver instrumentima, upoznati sve njihove ogromne mogucnosti, a tek onda donositi nekakav sud i porediti Kronos sa svim tim. Potpuno smo na istoj liniji kada je u pitanju opravdanost i svrha svega toga ali... to ovdje nije tema diskusije.
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post:
Ledeni (24.01.2013)
Star 24.01.2013, 13:39   #238
Ledeni
Početnik forumacije!

Ledeni's Avatar

Registrovan/a dana: 24.09.2005
Mjesto: Sremska Mitrovica Šašinci
Downloads: 133
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 6 puta u 3 Postova
Instrumenti: korg tr 61
Interesi: Racunarstvo i muzicki studijski rad
Ledeni befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Ledeni pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Citat:
Originalno postovano od tranzit Pokaži Post
Artikulacije raznih instrumenata odavno nisu nikakva tabu tema za softver instrumente a pogotovo ne harmonika, bass i gitare i sve to funkcionise nevjerovatno blisko realnim instrumentima. Naravno da i onaj ko svira taj softver instrument mora da ga svira adekvatno realnom instrumentu da bi to bilo kako treba. Kronos je, ma koliko dobar instrument bio (sto sam u ovoj temi negdje na pocetku i napisao), jos uvijek daleko od kvaliteta najboljih softver instrumenata i to veoma, veoma daleko. Treba dugo raditi sa svim tim visoko kvalitetnim softver instrumentima, upoznati sve njihove ogromne mogucnosti, a tek onda donositi nekakav sud i porediti Kronos sa svim tim. Potpuno smo na istoj liniji kada je u pitanju opravdanost i svrha svega toga ali... to ovdje nije tema diskusije.
Slazemo se u potpunosti ali i sam znas da softverske instrumente gura RAM memorija od 2, 4 pa na dalje Gb i minimalno u danasnje vreme dvoglavi procesori. Muzicne karte pa i one integrisane sa minimalno 48000 KHz i 16bit o daljim performansama samog hardvera da i ne govorim. Tu mu sogtver dodje samo kao slag na tortu. Sve sto rade sa klavijaturama jos pre 10 godina je moglo da se resi sa min 4Gb Rama i procesorom koji ce to ga gura ali onda bi zavrsili za proizvodnjom instrumenata. 15 godina sam u ovom poslu i a verujem da si i ti tu negne ako ne i stariji i sam znas sve sto rade rade da uzmu pare a daju na kasikicu. Jos su im JAVA platforme OS a jedan pisljivi android bolje radi od svega toga. Koliko sam video u zadnjih par godina nikom nije cilj mislim na proizvodjace da nesto izlecu sa spravama. Opravdavam moj sud o kronosu tezom da je vise nego dovoljan za svakog profesionalnog muzicara o drugima da i ne govorim. Sto se nas narodnjaka tice i vise nego dovoljan. Govorim u svoje ime i samo svoje. I naravno ponavljam da se slazem sa tobom ali to ce se sve desiti 2025 godine ne pre. Mislim na softverska resenja o kojima pricas.
Ledeni je offline   Reply With Quote
Star 24.01.2013, 14:12   #239
tranzit
Banovan!

Standard

U ovom poslu, to jest u muzici, sam nesto oko 48 godina, a iskljucivo na podrucju softvera i hardvera vezanog za muziku citavih 30 godina. Veliki period, mnogo muke ali i iskustva, stecenog neznanjem i znanjem, uspjesnim i neuspjesnim eksperimentima.
To o cemu pises u posljednjem postu, to jest, kompletno softversko rjesenje, ne treba cekati do 2025. godine jer ono je vec tu a ime mu je Trans Audio. Ne bazira ni na kakvih 4GB, vec na 32GB, ne bazira na "dvoglavim" procesorima vec na "cetvoroglavim" i "sestoglavim" (odnosno "osmoglavim" i dvanestoglavim" u Hyperthreading modusu u kojem i rade u Trans Audio masinama). Njihov Sampling Content je oko 100GB najkvalitetnijih instrumenata i svih tih 100GB su uvijek i bez trunke cekanja dostupni (promjena sound programa je momentalna), kao i kod najnormalnijih hardver instrumenata. Svi Trans Audio instrumenti su u isto vrijeme i digitalni mikseri sa 8 pa do 52 ulaza (kako kome treba) i svi Trans Audio instrumenti su i workstationi i aranzeri i recorderi i na kraju i DAWovi za studijski rad. Postoje kao instrumenti sa poluotezanom, vrlo brzom klavijaturom od 61 i 76 tasti a i hammer mehanickom od 88 tasti. Sve klavijature su dinamicke sa aftetouchom. Trans Audio postoji i kao modul (znaci, bez klavijature). Svi modeli raspolazu touch screenom a oni posebni, sa ogromnim touch screenom od 22". Karakterise ih ultra stabilni rad (daleko stabilniji nego aktuelni hardver instrumenti) i otvoreni sistem uvijek spreman za update i upgrade. Kako vidis, ne treba cekati 2025. godinu, buducnost je vec tu a i nije tako skupa kao sto bi se pomislilo iz gornjih podataka.
Star 07.03.2013, 21:59   #240
zekicejn
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 30.07.2008
Downloads: 314
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
zekicejn befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Da se malo vratim na temu doticne klavijature. Pazario sam Kronosa i iz prve ruke mogu da kazem da je sprava jako ozbiljna. Samo jos da je HD1 malo bolji napakovan sa malo realnijim semplovima brasova i generalno duvaca. Ok su frulice i flaute. Nisam nesto zadovoljan ni sa gitarama, ali zato sve ostalo razvaljuje. Mislim da sam sebi nasao spravu koju cu koristiti duze vreme.
zekicejn je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 10:14

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije