Videti jedan post
Star 01.07.2013, 02:01   #165
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

To se tebi samo cini, a vec sam i objasnio sta je razlog. Prije svega, taj bubnjar sa Trans Audia nije HiFi slatkasto-otuzno-bljutavi kao sto je to pravilo (bez izuzetka) na hardver aranzerima i kod njega nema suskanja i prckanja, kojekakvih neprirodnih halova i sta se sve jos ne stavlja po tim kantama od instrumenata. Dalje, samo slusanje ti nije dobro jer da bi ocijenio i cuo kako treba taj miks, uslov je da imas adekvatani monitoring (a najbolje svoj PA) jer Trans Audio je pravljen za binu a ne za slusalice ili kompjuterske zvucnike. Ovakav sound se ne cuje sa konvencionalnih aranzera pa je pomalo ili malo vise ili potpuno, stran za ljude koji cijeli svoj vijek slusaju i sviraju hardver aranzere. Napisao sam vec da je kompletni sound Trans Audia, direktan, brutalan i prije svega veoma, veoma blizu jednom live Bandu od cetri-pet instrumenata. Zamisli binu i na njoj iste muzicare koji sviraju instrumente iz gornjeg demo snimka, e... upravo takav sound ce dati Trans Audio. Svaki ritam instrument, svaki udarac bubnja, svaki bass, se tacno cuje i gdje stoji u panorami i sta svira jer nije zamazan nikakvim efekt blatom. Skini taj demo, prikljucio na svoj PA... sve ce ti biti jasno, nije potrebno objasnjavanje. Trans Audio je nesto novo, nesto posebno, nesto sto jos nije sviralo na binama Balkana i naravno da je neobicno, da je drugacije ali je prije svega autenticno i do detalja vjerno zivom orkestru. Bas iz ovih razloga i ne zurim sa prezentacijom i prodajom Trans Audia na Balkanu jer ljudi jos nisu na tom nivou razvoja audio tehnologije a prije svega shvatanja zvuka i osnovne namjene ovakvog jednog instrumenta. Na zapadu je to vec sasvim druga prica jer muzicari vec vise od deceniju rade na bini sa ovakvim soundom. Dakle, Balkan ce morati jos malo da priceka. Za Balkan je jos uvijek dovoljan G-1000, PA80 i ostali surogati profesionalnih instrumenata.
tranzit je offline   Reply With Quote