Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > DEMO > Demo snimci

Demo snimci Pravo mesto da postavite svoj demo...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 30.06.2013, 21:57   #161
zeljko
Banovan!

Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
zeljko befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ma bass gitara ubi kako dobro zvuci posebno kao prava a i ostalo mi se sve svdija..Svaka cast super..Poz
zeljko je offline   Reply With Quote
Star 30.06.2013, 22:46   #162
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

A jel taj trans audio ima fill kao sto ima pa 600 ili nema?Snimak je dobar mada nemam dobar monitoring posto slusam na laptopu.
Star 30.06.2013, 22:57   #163
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Hahahaha...
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 01.07.2013, 01:26   #164
Boban010
Zaludan vladika

Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
Boban010 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Druze,rekao bih da je bubanj dosta dominantan u odnosu na druge instrumente,jeste dobar "kao ziv" ali "pobi mi publiku".
p.s.Kad bubnjar pomisli da je sef orkestra pa ovako nadjaca ostale muzicare,dodje mi da mu "razritam lonciti da se sve razletu po binutu"!
Boban010 je offline   Reply With Quote
Star 01.07.2013, 02:01   #165
tranzit
Banovan!

Standard

To se tebi samo cini, a vec sam i objasnio sta je razlog. Prije svega, taj bubnjar sa Trans Audia nije HiFi slatkasto-otuzno-bljutavi kao sto je to pravilo (bez izuzetka) na hardver aranzerima i kod njega nema suskanja i prckanja, kojekakvih neprirodnih halova i sta se sve jos ne stavlja po tim kantama od instrumenata. Dalje, samo slusanje ti nije dobro jer da bi ocijenio i cuo kako treba taj miks, uslov je da imas adekvatani monitoring (a najbolje svoj PA) jer Trans Audio je pravljen za binu a ne za slusalice ili kompjuterske zvucnike. Ovakav sound se ne cuje sa konvencionalnih aranzera pa je pomalo ili malo vise ili potpuno, stran za ljude koji cijeli svoj vijek slusaju i sviraju hardver aranzere. Napisao sam vec da je kompletni sound Trans Audia, direktan, brutalan i prije svega veoma, veoma blizu jednom live Bandu od cetri-pet instrumenata. Zamisli binu i na njoj iste muzicare koji sviraju instrumente iz gornjeg demo snimka, e... upravo takav sound ce dati Trans Audio. Svaki ritam instrument, svaki udarac bubnja, svaki bass, se tacno cuje i gdje stoji u panorami i sta svira jer nije zamazan nikakvim efekt blatom. Skini taj demo, prikljucio na svoj PA... sve ce ti biti jasno, nije potrebno objasnjavanje. Trans Audio je nesto novo, nesto posebno, nesto sto jos nije sviralo na binama Balkana i naravno da je neobicno, da je drugacije ali je prije svega autenticno i do detalja vjerno zivom orkestru. Bas iz ovih razloga i ne zurim sa prezentacijom i prodajom Trans Audia na Balkanu jer ljudi jos nisu na tom nivou razvoja audio tehnologije a prije svega shvatanja zvuka i osnovne namjene ovakvog jednog instrumenta. Na zapadu je to vec sasvim druga prica jer muzicari vec vise od deceniju rade na bini sa ovakvim soundom. Dakle, Balkan ce morati jos malo da priceka. Za Balkan je jos uvijek dovoljan G-1000, PA80 i ostali surogati profesionalnih instrumenata.
Star 01.07.2013, 02:26   #166
Boban010
Zaludan vladika

Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
Boban010 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ma ja sam se malo zezao druze,pa i malo preterao a to u vezi novog zvuka apsolutno si u pravu.Treba vremena da se "naviknu usi".Mada sam ja vise ljubitelj studijskog zvuka,pre nego li imitacije zivog benda.
Ne znam zasto ali cini mi se da mi se lepse cuje na integrisanim zvucnicima od monitora nego li na aktivnim zvucnicima a obicno je obrnuto?Kad tako slusam onda je bubanj manje u prvom planu,ali cim se doda malo vise basa ova pedala od bas bubnja odmah pocinje da smeta...
Boban010 je offline   Reply With Quote
Star 01.07.2013, 02:27   #167
zeljko
Banovan!

Standard

Ja bas ne cujem na slusalice da je bubanj najaci..Cujem sve bas lijepo a slusam na slusalicama dynamic dt 770 pro..Zamisli kako bih bilo jos kad dodju zu ovo i solo instrumenti.Meni se bas svidja kako zvuci..U prvom postu sam se samo malo nasalio.Poz
Star 01.07.2013, 02:34   #168
tranzit
Banovan!

Standard

Hahahaha... pa ne dodaji bass jer kod Trans Audia nije neophodano nikakvo mucenje sa podesavanjem EQa. Pusti sound onakav kakav je i ne beri brigu, sigurno ce biti optimalan. Veoma, veoma detaljno se pazilo na miks svakog Stylea na Trans Audio sistemima, tu ne smije da bude greske. Radilo je nekoliko zestokih profesionalaca mjesecima na svemu tome i doslo, poslije stotine i stotine provedenih sati do idealnog rezultata testirajuci sound na svim mogucim i nemogucim PA sistemima i studijskim monitorima.
Zeljko slusa na legendarnim, po mom skromnom misljenju i dan danas najadekvatnijim i najkvalitetnijim studijskim slusalicama uopste. On ima priliku da cuje ono sto stvarno izlazi i na Live svirci iz Trans Audia.
Star 01.07.2013, 03:06   #169
zeljko
Banovan!

Standard

Super su slusalice,samo probao na stranici od proizvodjaca da narucim ohrpolstere i one sitne dijelove popucali,pa sam lijepio hehe i ne mogu da narucim..Pitao u radnji 2 puta i svaki put nemaju ni oni a kad bih nasao te dijelove i promjenio bile bih opet kao nove jer jos rade.Jbg zasto da dajem 150 eura za ganz nove a ovako sa dijelovima bih prosao za nekih 30 eura.
Star 01.07.2013, 03:11   #170
tranzit
Banovan!

Standard

Jok, nemoj nego imas u Thomannu sve za Bayerdynamic slusalice, ama bas svaki moguci dio mozes da naraucis. Pogledaj sam:

http://www.thomann.de/de/kopfhoerer_ohrpolster.html

http://www.thomann.de/de/kopfhoerer_zubehoer.html
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 12:57

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije