Citat:
Originalno postovano od SMusic studio
...... BK-9 mi se ne sviđa jer je preveliki (ne treba mi 76 dirki) i nema zvučnike.
Yamaha mi nekako sterilno zvuči što se aranžera tiče, nema dušu ...
KORG zvuči mnoooogo dobro, mada ja ga do sada nikada nisam imao niti svirao. Užasava me ona njegova plastika i bagoviti softver
.
|
Vec si sam napravio izbor ,a da te utesim taj korgov "bagoviti" software verujem da ti nece smetati i ne bih bio bas tako dramatican sa tom ocenom.Provodim dnevno bar po par sati sa klavijaturom i to ne u sviranju vec u editingu,baratanju sa semplovim,midijem....nikad nisam osetio da mi je nesto zasmetalo.Ima svojih bubica kao i svi ostali ali nista toliko dramaticno.
Izrada jeste losija nego recimo PA3 ali normalno sa nizom cenom ide i nizi kvalitet a sad sto bi mi voleli da kvalitet ostane isti a cena mala eee tu nam se zelje ne podudaraju,"oni" to prave zbog njih ne zbog nas . Misle oni i na svoje potomke

.
To sto su tasteri poispadali u prodavnici i ne cudi me,demo model koji svako drnda kako hoce....
Sto se tice zvuka workstationa tice moj apsolutni favorit je Yamaha (Motif) ali kad je aranzer u pitanju definitivno Korg,zbog svoje operativnosti,mogucnosti,jednostavnosti....pre godinu dana sam imao u planu da zamenim PA3 i precesljao sam sam svasta,manuale ,forume... i ne mrdam od njega.
Citat:
....skuplja sprava ne znači i da je bolja.
|
Iz nekog mog iskustva vrlo cesto "skuplje" znaci bolje ali pitanje je da li ti treba taj hardverski ili softverski deo zbog cega je skuplje a kako kolege primetise nisi bio bas precizan osim da to bude "masno"
Citat:
Ja nisam profesionalni muzičar i ne živim od muzike, to mi je samo hobi i ništa više, ali hobi koji košta. Možda je nekom 150 evra smešno, ali meni nije.
Moja tročlana porodica živi sa 300 evra mesečno, a ja radim 3 posla da bih nešto zaradio i nijedan nije u vezi sa muzikom.
|
Pod ovim okolnostima i ako je ta neka "tezgica" koja ce
mozda da iskoci pod velikim znakom pitanja ja uuuuopste ne bih ni pogledao aranzer.Uzeo bih neki workstation i ustedeo novac.Ako vec mora onda mislim da je 900 dobar izbor