Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
|
Sale, a kad to napravimo, ko je onda mjerodavan da ocjenjuje čiji ritam "najbolje zvuči"?
Šta mi ovdje na forumu na kojem je 95% tezgaroša znamo kakav je sound dobar, a kakav loš? Ljudi za to završavaju fakultete, a mi koji tu i tamo sviramo neku tezgu steknemo dojam da znamo kako i šta valja, inžinjeri uračunavaju sve faktore, ima tu više fizike i više matematike pa se onda donese kakav takav zaključak koji čak i nije referentan, a šta mi od matematike radimo osim što brojimo bakšiš i računamo koliko koga zapadne tala poslije svirke?
Tako da je sva ta priča bespotrebna i milijun puta ispričana. Evo recimo moj odgovor na Branoyevo prvo pitanje je po meni vrlo jednostavno i trebalo bi da zvuči ovako:
Zato što firme koje proizvode aranžere onda komotno mogu da zatvore pogone. Zašto se do sada na tržištu osim par smiješnih "pro forme" iznimaka nije pojavio automobil koji za pogon koristi nešto što nije naftni derivat, a postoje patenti za auta koji idu na neke vrste čak koliko sam čitao biljnih ulja, pa i na vodu. Samo što je ta grupa entuzijasta što je napravila auto na vodu jednostavno nestala, ni rođena majka više ne može doći do njih, a razlog vam ne moram objašnjavat. Slično je i s klavijaturama, samo što je interesna sfera tu mnogo, mnogo manja, pa u tom domenu baš ne padaju mrtve glave i to je sva mudrost.
Promijenjeno od Dell (15.12.2014 u 01:08 sati)
|