Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Ostalo > Servis klavijatura - uradi sam

Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl.

Tema zaključana

Alati tema Display Modes
Star 14.12.2014, 22:47   #81
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.824 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pričekaj još malo, pusti da se "uho odmori" od starog sounda. To ti je moj savijet, baš sam zato maloprije i napisao vlastito iskustvo.
Bio sam i ja u dilemi između Audye i Yamahe. Volim taj "mekani talijanski" sound, odgovara i onome što sviram. Ali ne volim iznenađenja, pogotovo in ne volim na bini kad te izda jedini adut kojeg imaš. A što ako prestanu izdavati nove modele? Onda si opet si nekako na početku. Zato je moj odabir bio Tyros. I nisam požalio.

Promijenjeno od casper (14.12.2014 u 22:48 sati)
casper je offline  
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
megane (15.12.2014)
Star 14.12.2014, 22:54   #82
sale_band
6. sekretar SKOJa

Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
sale_band befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ja predlazem da nas nekoliko uzme jedan isti ritam i sredimo ga pobsvom ukusu pa da postavimo snimak ovde za poredjenje, cisto da vidimo da li ce kod svakoga biti los zvuk...
sale_band je offline  
Star 15.12.2014, 01:07   #83
Dell
Satriani

Dell's Avatar

Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
Dell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein Lichtblick
Dell pošalji poruku preko MSN messengera Dell pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Sale, a kad to napravimo, ko je onda mjerodavan da ocjenjuje čiji ritam "najbolje zvuči"?
Šta mi ovdje na forumu na kojem je 95% tezgaroša znamo kakav je sound dobar, a kakav loš? Ljudi za to završavaju fakultete, a mi koji tu i tamo sviramo neku tezgu steknemo dojam da znamo kako i šta valja, inžinjeri uračunavaju sve faktore, ima tu više fizike i više matematike pa se onda donese kakav takav zaključak koji čak i nije referentan, a šta mi od matematike radimo osim što brojimo bakšiš i računamo koliko koga zapadne tala poslije svirke?
Tako da je sva ta priča bespotrebna i milijun puta ispričana. Evo recimo moj odgovor na Branoyevo prvo pitanje je po meni vrlo jednostavno i trebalo bi da zvuči ovako:
Zato što firme koje proizvode aranžere onda komotno mogu da zatvore pogone. Zašto se do sada na tržištu osim par smiješnih "pro forme" iznimaka nije pojavio automobil koji za pogon koristi nešto što nije naftni derivat, a postoje patenti za auta koji idu na neke vrste čak koliko sam čitao biljnih ulja, pa i na vodu. Samo što je ta grupa entuzijasta što je napravila auto na vodu jednostavno nestala, ni rođena majka više ne može doći do njih, a razlog vam ne moram objašnjavat. Slično je i s klavijaturama, samo što je interesna sfera tu mnogo, mnogo manja, pa u tom domenu baš ne padaju mrtve glave i to je sva mudrost.

Promijenjeno od Dell (15.12.2014 u 01:08 sati)
Dell je offline  
Star 15.12.2014, 02:30   #84
sale_band
6. sekretar SKOJa

Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
sale_band befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ma salim se malo, sta se ljutis
sale_band je offline  
Star 15.12.2014, 02:43   #85
Alekso
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 09.11.2012
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Alekso ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

ja se ne salim evo neko stavi neko u demo ritam od bilo kog tyrosa ili ketrona rolanda sta bilo primer pop ritam ili neki oriental ja cu staviti od mog korga pa3 isti pa da cujemo ko kako zvuci,ali siguran sam da ce opet da bude problema jer mi svi ne cujemo isto,e tu lezi problem ove teme.
Alekso je offline  
Star 15.12.2014, 18:04   #86
branoy
Odomaćeni član

branoy's Avatar

Registrovan/a dana: 15.05.2006
Mjesto: Pisari, Samac, RS, Bosna
Godina: 43
Downloads: 3872
Uploads: 24
Rekao HVALA: 159
Zahvalili mu 108 puta u 81 Postova
Instrumenti: korg, roland, yamaha...
Interesi: trcim za zenama!!
branoy ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
branoy pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

nije to problem ove teme, to je problem covekovih usiju !! hhahaha
Facebook Brano Vujicic (Branoy)
branoy je offline  
Star 15.12.2014, 18:22   #87
EmirTotic
Moderator

EmirTotic's Avatar

Registrovan/a dana: 21.08.2008
Downloads: 1217
Uploads: 29
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 102 puta u 96 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 4, Korg TR61, itd...
EmirTotic ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
EmirTotic pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Mislim da bi takva tema upoređivanja sounda dovela do rasprave i problema, a baš se smirila situacija na forumu, nema više tenzija i to je super. Demo sekcija je ogromna, ima tu svega a se može slušati 20 dana koliko snimaka ima. Svako koristi ono što mu odgovara, to je rečeno već dosta puta. E sad, pa3x ne bi koštao toliko koliko košta, Tyrosi takođe, ketron itd., da ne može da se uradi lepo. Lično sam imao pa3x, uz dosta truda sredio sam ga da zvuči korektno, ali navika na yamahin princip rada, na tu sintezu zvuka me je vratila Tyrosu. Istih slučajeva ima i sa korgom i sa rolandom itd. Samo zagrejati stolicu, imati ideju i raditi na tome, sve se trudom i dobrom idejom postiže. Pa3x hoće rad, posušajte korga Marka Gredića, Brmin, Vexov itd. to zvuči junački, ali ti ljudi posvećuju dosta pažnje klavijaturi i rade više nego profesionalno. Ova tema će biti večna i problem nije ni do ušiju ljudi, ni do brenda klavijatura nego do lenjosti ljudi koji ne žele da se pomuče za svoj sound. Korg je otvoren i daje mnoooogo mogućnosti da nijedan ne mora da zvuči isto, ali narod uzme stariji materijal i prerađuje (ne kažem da je to loše) ali većina zvuči više manje isto. Samo rad i ideja! Ne treba težiti ka tome da zvučiš kao neko ili nešto, lepše je napraviti svoj sound pa kome se sviđa hvala, kome ne u redu je.

Promijenjeno od EmirTotic (15.12.2014 u 18:23 sati)
EmirTotic je offline  
Star 15.12.2014, 19:06   #88
sinisa
Kao kod kuće

sinisa's Avatar

Registrovan/a dana: 09.03.2005
Godina: 45
Downloads: 3144
Uploads: 10
Rekao HVALA: 74
Zahvalili mu 117 puta u 106 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
sinisa ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
sinisa pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Uporedjivanje zvuka klav. preko snimka na netu uopste nije merodavno.Meni Pa800 na snimku zvuci bolje od Rolanda E80,ali zato uzivo je sasvim druga prica. Jedino srediti ritmove i spojiti ih na isto ozvucenje i onda oceniti,mada tu bi opet doslu u konflikt sa ukusom,dali je bolje ovako ili onako...
sinisa je offline  
Star 15.12.2014, 19:30   #89
branoy
Odomaćeni član

branoy's Avatar

Registrovan/a dana: 15.05.2006
Mjesto: Pisari, Samac, RS, Bosna
Godina: 43
Downloads: 3872
Uploads: 24
Rekao HVALA: 159
Zahvalili mu 108 puta u 81 Postova
Instrumenti: korg, roland, yamaha...
Interesi: trcim za zenama!!
branoy ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
branoy pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

bio sam ja na soundcloud i kod vexa i kod ostalih munja, kad pustis njihove snimke i moje isti zvuk korga!!
https://soundcloud.com/branoy-studio
Facebook Brano Vujicic (Branoy)
branoy je offline  
Star 15.12.2014, 19:55   #90
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.824 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od branoy Pokaži Post
nije to problem ove teme, to je problem covekovih usiju !! hhahaha
Vidim da nisi shvatio moju dobronamjernu poruku. Smijeh na kraju rečenice neće isprovocirati onu retoriku koju očekuješ.

Poslušao sam tvoje snimke na soundcloudu koje si postavio u zadnjih 5-6 dana. Tvoja tvrdnja da su one iste kvalitete kao recimo od Vex-a, dodatno potvrđuje da sam bio u pravu kada sam rekao
"Vrlo često je kriva predodžba o soundu glavni uzrok nezadovoljstva s novim instrumentom"
casper je offline  
Tema zaključana

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 17:34

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije