|
|
Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#81 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.824 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Pričekaj još malo, pusti da se "uho odmori" od starog sounda. To ti je moj savijet, baš sam zato maloprije i napisao vlastito iskustvo.
Bio sam i ja u dilemi između Audye i Yamahe. Volim taj "mekani talijanski" sound, odgovara i onome što sviram. Ali ne volim iznenađenja, pogotovo in ne volim na bini kad te izda jedini adut kojeg imaš. A što ako prestanu izdavati nove modele? Onda si opet si nekako na početku. Zato je moj odabir bio Tyros. I nisam požalio. Promijenjeno od casper (14.12.2014 u 22:48 sati) |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | megane (15.12.2014) |
![]() |
#82 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Ja predlazem da nas nekoliko uzme jedan isti ritam i sredimo ga pobsvom ukusu pa da postavimo snimak ovde za poredjenje, cisto da vidimo da li ce kod svakoga biti los zvuk...
|
![]() |
![]() |
#83 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Sale, a kad to napravimo, ko je onda mjerodavan da ocjenjuje čiji ritam "najbolje zvuči"?
Šta mi ovdje na forumu na kojem je 95% tezgaroša znamo kakav je sound dobar, a kakav loš? Ljudi za to završavaju fakultete, a mi koji tu i tamo sviramo neku tezgu steknemo dojam da znamo kako i šta valja, inžinjeri uračunavaju sve faktore, ima tu više fizike i više matematike pa se onda donese kakav takav zaključak koji čak i nije referentan, a šta mi od matematike radimo osim što brojimo bakšiš i računamo koliko koga zapadne tala poslije svirke? Tako da je sva ta priča bespotrebna i milijun puta ispričana. Evo recimo moj odgovor na Branoyevo prvo pitanje je po meni vrlo jednostavno i trebalo bi da zvuči ovako: Zato što firme koje proizvode aranžere onda komotno mogu da zatvore pogone. Zašto se do sada na tržištu osim par smiješnih "pro forme" iznimaka nije pojavio automobil koji za pogon koristi nešto što nije naftni derivat, a postoje patenti za auta koji idu na neke vrste čak koliko sam čitao biljnih ulja, pa i na vodu. Samo što je ta grupa entuzijasta što je napravila auto na vodu jednostavno nestala, ni rođena majka više ne može doći do njih, a razlog vam ne moram objašnjavat. Slično je i s klavijaturama, samo što je interesna sfera tu mnogo, mnogo manja, pa u tom domenu baš ne padaju mrtve glave i to je sva mudrost.
I'm the one who knocks... Promijenjeno od Dell (15.12.2014 u 01:08 sati) |
![]() |
![]() |
#84 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Ma salim se malo, sta se ljutis
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 09.11.2012
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
ja se ne salim evo neko stavi neko u demo ritam od bilo kog tyrosa ili ketrona rolanda sta bilo primer pop ritam ili neki oriental ja cu staviti od mog korga pa3 isti pa da cujemo ko kako zvuci,ali siguran sam da ce opet da bude problema jer mi svi ne cujemo isto,e tu lezi problem ove teme.
|
![]() |
![]() |
#86 |
Odomaćeni član
|
![]()
nije to problem ove teme, to je problem covekovih usiju !! hhahaha
#87 |
Moderator
|
![]()
Mislim da bi takva tema upoređivanja sounda dovela do rasprave i problema, a baš se smirila situacija na forumu, nema više tenzija i to je super.
![]() ![]() Promijenjeno od EmirTotic (15.12.2014 u 18:23 sati) |
![]() |
![]() |
#88 |
Kao kod kuće
|
![]()
Uporedjivanje zvuka klav. preko snimka na netu uopste nije merodavno.Meni Pa800 na snimku zvuci bolje od Rolanda E80,ali zato uzivo je sasvim druga prica. Jedino srediti ritmove i spojiti ih na isto ozvucenje i onda oceniti,mada tu bi opet doslu u konflikt sa ukusom,dali je bolje ovako ili onako...
|
![]() |
![]() |
#89 |
Odomaćeni član
|
![]()
bio sam ja na soundcloud i kod vexa i kod ostalih munja, kad pustis njihove snimke i moje isti zvuk korga!!
https://soundcloud.com/branoy-studio
#90 | |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.824 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]() Citat:
![]() Poslušao sam tvoje snimke na soundcloudu koje si postavio u zadnjih 5-6 dana. Tvoja tvrdnja da su one iste kvalitete kao recimo od Vex-a, dodatno potvrđuje da sam bio u pravu kada sam rekao "Vrlo često je kriva predodžba o soundu glavni uzrok nezadovoljstva s novim instrumentom" |
|
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|