Videti jedan post
Star 20.03.2020, 15:16   #217
Negoslav
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 28.07.2015
Mjesto: Kacarevo
Downloads: 13
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
Instrumenti: Harmonika
Negoslav ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od nikadvisekorg Pokaži Post
Kolega @splendid ja počinjem da razmišljam da si i ti u toj priči beka karika, jer svi koje sam do sad upoznao a da imaju slično gledište, uglavnom su u nekom sindikatu ili kontrolori....

Pazu ovako.... Udruženje muzičara može da registruje svako, čak i ti u APR (agencija za privredne registre) to je za obe koji hoće da uplaćuju doprinose da bi kasnije ostvarili penziju. U principu ono što si ti govorio sano nedorečeno može da se odnosi na njih da bi trebali da imaju neku dozvolu za rad.
Za nas koji radimo kao fizička lica i ne želimo da idemo preko APR, ti ne može da se odnosi. Po tvojoj logici bi trebao da "licencu" ima i onaj ulični svirač?
Kako npr. da u restoranu nastupi neki pevač amater kao gost koji nema stalni posao?
I njega bi naterao da bude u nekom udruženju?
Ne druskane ne ode to tako.
Lepo UGUVOR O DELU za taj dan i nastup sa lokalom/menadžerom i ćao. Može da dođe ko hoće, bukvalno mogu da ga povuku za q.....
A ti kako hoćeš, preporučujem ti da izvadiš u dva različita udruženja da budeš siguran kad ti dođu ", muzički kontrolori".

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока
Objasni to gazdama restoranima, ne nama. Mi razumemo sta ti pricas, ali oni ne. Boli njih uvo za ugovor o delu ili bilo sta. Gazda restorana trazi tu jebenu LICENCU, nista drugo ga ne zanima. Mozemo mi da teramo inat i da tumacimo zakon, sedecemo onda kuci. Jbg, protiv zakonito, ali iskusno nas da ne kazem sta. Ja sam u jednom postu napisao. Da nisam imao licencu, izgubio bih dosta para, i rasprodao klavijature i isao na mesalici da radim.
Negoslav je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio Negoslav za ovaj koristan post:
nikadvisekorg (20.03.2020)