Citat:
Originalno postovano od nikadvisekorg
Kolega @splendid ja počinjem da razmišljam da si i ti u toj priči beka karika, jer svi koje sam do sad upoznao a da imaju slično gledište, uglavnom su u nekom sindikatu ili kontrolori....
Pazu ovako.... Udruženje muzičara može da registruje svako, čak i ti u APR (agencija za privredne registre) to je za obe koji hoće da uplaćuju doprinose da bi kasnije ostvarili penziju. U principu ono što si ti govorio sano nedorečeno može da se odnosi na njih da bi trebali da imaju neku dozvolu za rad.
Za nas koji radimo kao fizička lica i ne želimo da idemo preko APR, ti ne može da se odnosi. Po tvojoj logici bi trebao da "licencu" ima i onaj ulični svirač?
Kako npr. da u restoranu nastupi neki pevač amater kao gost koji nema stalni posao?
I njega bi naterao da bude u nekom udruženju?
Ne druskane ne ode to tako.
Lepo UGUVOR O DELU za taj dan i nastup sa lokalom/menadžerom i ćao. Može da dođe ko hoće, bukvalno mogu da ga povuku za q.....
A ti kako hoćeš, preporučujem ti da izvadiš u dva različita udruženja da budeš siguran kad ti dođu ", muzički kontrolori".
Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока
|
Ti imaš pravo da misliš šta god želiš na ovom svetu a ja sam objasnio u prethodnim postovima dal sam ili nisam u toj priči neka karika. To je isto kao kad bih ja rekao da si možda ti neka karika u tome pa ljude svesno dovodiš u zabludu kako bi se naplatilo više kazni...
To da registruješ neko udruženje u APR može ko hoće i ne samo udruženje nego sijaset drugih stvari ali pod malo drugačijim uslovima nego što ljudi misle samo odeš i samo registruješ...prvo moraš da ispuniš sve uslove kako bi se registrovao kao neko da kažem pravno lice.
Nemojte pričati o onome što ne poznajete i prepričavati priče drugih ljudi sličnog našeg razmišljanja kako ću da za*ebem državu...od te priče nema ništa još otkako je Robin Hud umro
Možete da mislite šta hoćete i kako hoćete ali ovde sam vam izneo tačne informacije iz zakonskih i podzakonskih akata države u kojoj živimo i to je to. Ko misli da nisam u pravu nek mi to slobodno dokumentuje nekim zakonom ili nekim drugim podzakonskim aktom a do tada je bolje da me saslušate jer sam ja proveo puno vremena dok sam ukapirao sve do tančina.
I dalje dosta ljudi deli vaše mišljenje ali vam tvrdim da to mišljenje na moju i vašu žalost ne stoji.
I ja ovo ne bih plaćao da ima nekog drugog rešenja ali reše je je jedino da vas niko ne "uhvati" na svirci.
Druga stvar je ugovor koji kažeš da se potpiše bez tog papira. Taj ugovor je propisan pod kojim uslovima može da se zaključi. Na osnovu čega neko da potpiše ugovor kako će da obavlja neku delatnost a nisi nigde dokumentovan kao neko ko to može da obavlja....to možeš da potpišeš sa nekim fizičkim licem...sa komšijom da mu istovaraš drva ili slično ali sa pravnim licem postoje neka pravila pod kojim neko pravno lice može da angažuje neko fizičko u obavljanju neke uslužne delatnosti...
Ne brkajte žabe i babe....
Opet koga šta konkretnije zanima dosta mogu da objasnim jer sam i ja sam proveo dosta dok sve nisam raščivijao.
Inače radio sam jedan prethodni period života kao inspektor u nekoj upravi i dosta stvsri mi je poznato.
Moj cilj ovog izlaganja ovde je da onom ko želi pojasnim kako ovaj naš najeb zvani licenca funkcioniše.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk