Dizajn??

Estetika je ionako subjektivna stvar, a meni Genos izgleda sasvim OK. Dizajn mora biti u skladu s namjenom uređaja, a u ovom slučaju nam treba pregledna ploča sa svim nužnim kontrolama za sviranje. Veliki šareni gumbi kod Yamahinih aranžera su prije svega vidljivi i dobro smješteni, a to je najbitnije. Za mene konkurencija ima male i gusto raspoređene gumbe (Korg) koji su nekvalitetni i u tami nevidljivi (Ketron). Više volim gledati u "raskoš kičaste božićne jelke", nego u mraku ugaziti u blato i zaprljati izglancane cipele.
Treći video pokazuje da će novi Genos i MontageM na panelu imati iste kontrole, a da ih ispod haube pokreće isti motor, znamo
još od prije. Vrlo brzo ćemo znati odgovore na pitanja koja nas interesiraju, a volio bih da dodaju barem polovicu od ovih zahtjeva koje sam naveo u
mom videu još prije dvije godine. Potajno se nadam da bi Yamaha mogla iz rukava izvući skrivene karte i iskoristiti neke od patenata koji su zaštitili još prije 10-tak godina, a vezani su za ubacivanje audio materijala u Style.
Citat:
Patent 9,147,388 Automatic performance technique using audio waveform data, September 29, 2015
Patent 9,040,802 Accompaniment data generating apparatus, May 26, 2015
Patent 8,791,350 Accompaniment data generating apparatus, July 29, 2014
Application 13/982,476 Accompaniment data generating apparatus, March 12, 2012
|