Videti jedan post
Star 27.04.2009, 21:23   #20
gagy
Vredan član društva

gagy's Avatar

Registrovan/a dana: 10.03.2009
Mjesto: Gradiska,BiH
Downloads: 220
Uploads: 6
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 16 puta u 16 Postova
Instrumenti: korg pa3x
gagy befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
gagy pošalji poruku preko MSN messengera gagy pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

E to je onaj problem sto se javlja kod tzv."gazda",bilo da je lokal u pitanju ili svadba.Svi se stisnu kad treba placati muziku,a kad mu upropaste veselje koje organizuje jednom u zivotu i za koje zove svojih 200-300 prijatelja i rodbine onda se udara u glavu.A,kao sto kolega rece,ti likovi sto idu dzabaka na svirku da bi bili vidjeni i sa velikim procentom vjerovatnoce da ih neko nalupa,obaraju cijene muzicarima koji dobro rade svoj posao.
Pokusali smo se boriti protiv toga,ali uzalud.Cijena je ta koja igra glavnu ulogu u svemu a posljedice svega tog je kao lutrija na ishodu dogadjaja.
Kada se pojavila era aranzerskih klavijatura,tada su poceli razni basisti,gitaristi,pjevaci i dr.da kupuju ove klavijature i da glume tzv.svirace.Jednostavno,naucis kako se pustaju matrice i ozezi a na tipkama,kad ih posmatras kako glume,kao da sviraju bongose.To je jos i bilo podnosljivo...Sada su se pojavili razni lelemudi koji veze nemaju sa muzikom uopste a sa tehnikom pogotovo.Kod njih sve moze,oni pogadjaju sve gaze,oni sve mogu,oni ne razmisljaju o posljedicama.Kao drogirani...
Ja se divim i jednoj i drugoj vrsti "umjetnika" na tome kako imaju muda izaci na javni nastup sa instrumentom o kome nemaju veze!!!Kako bi bilo da ja izadjem na nastup sa gitarom a nemam pojma da je sviram?Stvarno im se divim.A onda sa druge strane kad pogledam,oni zaradjuju skoro kao i ja na svirkama pustajuci matrice koje su pokupili sa neta ili dobili i za koje se cak nisu ni potrudili da dobro zvuce a ti Dragane ostaj do 4 ujutro sredjivajuci stilove,semplove i sl.sranja,vjezbaj i skidaj pjesme.Al mi je bar dusa na mjestu jer uzivam u onom sto radim vezano za muziku i za svoj instrument....A lelemudi?Docice valjda i nekad nekakav zakon koji ce regulisati zabranu play-backa na javnim nastupima pa ce i njima doci kraj.Bar se nadam.......
gagy je offline   Reply With Quote