Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Slobodna zona > Svaštara

Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto...

Alati tema Display Modes
Star 27.04.2009, 21:23   #19
gagy
Vredan član društva

gagy's Avatar

Registrovan/a dana: 10.03.2009
Mjesto: Gradiska,BiH
Downloads: 220
Uploads: 6
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 16 puta u 16 Postova
Instrumenti: korg pa3x
gagy befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
gagy pošalji poruku preko MSN messengera gagy pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

E to je onaj problem sto se javlja kod tzv."gazda",bilo da je lokal u pitanju ili svadba.Svi se stisnu kad treba placati muziku,a kad mu upropaste veselje koje organizuje jednom u zivotu i za koje zove svojih 200-300 prijatelja i rodbine onda se udara u glavu.A,kao sto kolega rece,ti likovi sto idu dzabaka na svirku da bi bili vidjeni i sa velikim procentom vjerovatnoce da ih neko nalupa,obaraju cijene muzicarima koji dobro rade svoj posao.
Pokusali smo se boriti protiv toga,ali uzalud.Cijena je ta koja igra glavnu ulogu u svemu a posljedice svega tog je kao lutrija na ishodu dogadjaja.
Kada se pojavila era aranzerskih klavijatura,tada su poceli razni basisti,gitaristi,pjevaci i dr.da kupuju ove klavijature i da glume tzv.svirace.Jednostavno,naucis kako se pustaju matrice i ozezi a na tipkama,kad ih posmatras kako glume,kao da sviraju bongose.To je jos i bilo podnosljivo...Sada su se pojavili razni lelemudi koji veze nemaju sa muzikom uopste a sa tehnikom pogotovo.Kod njih sve moze,oni pogadjaju sve gaze,oni sve mogu,oni ne razmisljaju o posljedicama.Kao drogirani...
Ja se divim i jednoj i drugoj vrsti "umjetnika" na tome kako imaju muda izaci na javni nastup sa instrumentom o kome nemaju veze!!!Kako bi bilo da ja izadjem na nastup sa gitarom a nemam pojma da je sviram?Stvarno im se divim.A onda sa druge strane kad pogledam,oni zaradjuju skoro kao i ja na svirkama pustajuci matrice koje su pokupili sa neta ili dobili i za koje se cak nisu ni potrudili da dobro zvuce a ti Dragane ostaj do 4 ujutro sredjivajuci stilove,semplove i sl.sranja,vjezbaj i skidaj pjesme.Al mi je bar dusa na mjestu jer uzivam u onom sto radim vezano za muziku i za svoj instrument....A lelemudi?Docice valjda i nekad nekakav zakon koji ce regulisati zabranu play-backa na javnim nastupima pa ce i njima doci kraj.Bar se nadam.......
gagy je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 09:51

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije