|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 02.08.2009
Downloads: 501
Uploads: 0
Rekao HVALA: 96
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Pozdrav Svima...zeleo bih da pitam iskusnije kolege o samoj tehnici sviranja...naime zanima me sto upisujete u STS 1,2,3,4...da li upisujete SOUND ili PERFORMANCE radi lakseg izabira boje...da li ima pravilo za to...kod namjenskih ritmova koje sam skinuo otprilike vec imaju boje i soundovi ili performance upisane, ... al kod standardnih rimova? kakvo je VAse iskustvo...
p.s. sto sam primetio ako recimo svram gde mi je STS SOUUND i onda prebacim na PERFORMANCE jacine nisu iste...kako da to se izjednaci... Pozdrav i hvala svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.03.2008
Mjesto: Knjazevac
Downloads: 1265
Uploads: 21
Rekao HVALA: 46
Zahvalili mu 77 puta u 67 Postova
Instrumenti: KORG Pa3x
Interesi: Pevanje
![]() |
![]()
Kod standradnih ritmova kao sto su dvojka,rumba,begin...stavljam na STS 1 najcesce harmoniku,2 sax,violinu,organu ili gajde,3 bras i 4 strings...Performanse moras iznivelisati jedino po sluhu jer su boje u programu razlicite jacine...Sve najbolje!
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Minicevac za ovaj koristan post: | Dule007 (03.09.2009) |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
|
![]()
ja iskreno ni na jednom ritmu nemam odradnjeno sts. to me smara da sad posebno na svaki ritam stavljam boju,ovako je napravim sacuvam i kraj ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Takodje, ni ja to ne koristim. Napravim boju i sacuvam je u performans, i odatle ih sve pozivam
![]()
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Nisam ni ja godinama koristio taj STS a to je greška, jer sada kada sam napravio raspored umnogome mi olakšava rad. Inače kod standardnih ritmova(dvojka, rumba itd) na kecu mi je kabina, na dvojci bandon, na trojci kontra(cici) na četvorci organ, izuzetak je Grčka gdje je na kecu buzuki, na Disku su brass i el. gitara na 1 i 2 dok kod univerzalnih ritmova tipa Devojka sa čardaš nogama i sl. stavljam one boje koje liče originalnim...
P.S. Kamo sreće da sam odavno uveo ovu praksu, sačuvao bih dosta tastera... ![]()
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.05.2008
Mjesto: Loznica, Srbija
Downloads: 1186
Uploads: 1
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 9 puta u 9 Postova
Instrumenti: Korg PA 800
Interesi: Muzika, kompjuteri, radio, zene...
![]() |
![]()
Tako je, i ja kod namenskih ritmova ganjam neke originalne boje pa ih upisujem u sts, a kod standardnih ritmova imam jednu kombinaciju za prvu loptu(1.harmonika, 2.brasovi, 3.sax ili gitare, 4. strings) i onda se moze sve odsvirati bez trke sa tasterima...
![]() |
#7 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
Sts3 strings, sts4 bras i tako na svakom ritmu, sts1 i 2, neke boje univerzalne, zavisno od ritma. Dok sviram neku pesmu, izaberem performans za forspil, i kad dodje strofa, koristim sts3 i 4, a prozor performansa stoji i dalje na ekranu, pa kad treba ponovo forspil opet samo stisnem taj perf. Sa sts-om je kao da bukvalno koristis dve klavijature...
![]()
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.07.2009
Mjesto: BiH
Godina: 37
Downloads: 1138
Uploads: 13
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 33 puta u 32 Postova
Instrumenti: PA2Xpro,KORG TR,A.Git,el.Gitara,bass...
Interesi: Audio design,kompjuteri i elektronika
![]() |
![]()
Kada sam imao PA80 mnogo mi je olaksavalo rad na svirci STS.Mnogo zahvalna funkcija.U jednoj perfomansi imate jos 4 perfomanse i to mi je bilo super.
![]() |
#9 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 12.12.2008
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 99
Uploads: 11
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 18 puta u 16 Postova
![]() |
![]()
u standardnim ritmovima:
1. harmonika 2. jak strings za sviranje 3. bras 4. strings za podlogu pratnju tepih tako,to u namenskim: 1. boja 1 2. boja 2 3. bras 4. strings |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
|
![]()
Slazem se sa BoleroBand!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |