|
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Pozz svima drugari...evo jedno neobicno pitanje...Sticajem okolnosti u zadnje vreme sam prinudjen da vezbam kod kuce samo na slusalicama,i tu sredjujem klavijature...elem sviram pa2x i le za solo,i potrebno mi je da tu prikljucim i lap top za slusanje muzike,i sve to da ide preko jednih istih slusalica...pa2x ima ulaz za microfon i audio in ulaza za instrumente i ostale dzidzabidze...Elem, LE sam ukljucio u jedan od tih audio in ulaza na pa2x,ali kad ukljucim lap top na drugi audio in ulaz,onda na slusalicama cujem stereo,tj. na levoj slusalici cujem ono sto je ukljuceno u audio in prvi ulaz,u mom slucaju cujem trirona,a na desnoj slusalici cujem ono sto je ukljuceno u audio in drugi ulaz,u mom slucaju lap top...sam pa2x se naravno cujena obe sluske...e sad meni to ne odgovara kad skidam pesme,jer na jednu stranu cujem pesmu,na drugu ono sto sviram, ioanko je preko sluski, koje nisu bas neke,signal sa lap topa cesto nedovoljno jak, tako da mi ovo ne odgovara nikako,jedino ako ima nekafora da cujem sve na obe sluske?? pa sam u tom slucaju pokusao da lap top povezem u ulaz za mikrofon na pa2x
![]() Dodato: P.S ne znam zasto ali nekako se duplirala ova moja tema,valjda sam,jer ja nisam..molim moderatore da obrisu jednu,visak...hvala i pozz Promijenjeno od Milan$ (13.05.2013 u 03:35 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Ne bi trebalo biti problema, bitno da signal laptopa ne ulazi u peak.
Predlažem bolju opciju i mislim da bi trebala funkcionirati. Laptop spoji na stražnji AUDIO INPUT od Le (postavi prekidač na line) i onda iz Le (AUDIO OUTPUT) pošalji signal u Pa (AUDIO INPUT). S obzirom da na Le imaš i potenciometar za nivo ulaznog signala moći ćeš njime balansirati jačinu između laptopa i Le. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
To sam radio na prethodnom LE-u,na kom sam imao ugradjen sempl board i audio inpute na sempl boardu...sad na ovom LE-u nemam ugradjen sempl board,tako da mi ta opcija nije moguca...pozz i hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]()
Kolega, jesi li ti to postavio dve iste teme ili se to meni samo čini ?
http://www.yu-midi.org/forum/showthr...121#post243121 ![]() Promijenjeno od rolandx (13.05.2013 u 13:21 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
duplirale su se,samo ne znam kako,kad sam zavrsio temu,i postavio je,video sam 2 iste moje teme...vec sam zamolio moderatore da uklone jednu, recimo ovu,jer smo vec pokenuli debatu u onoj drugoj...hvala i pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
tema spojena
![]() |
#7 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
A da ti ipak kupis nekakav mali mikser, (imas ih vec za tridesetak eura) i rijesis na pravilan nacin sve svoje dileme i probleme. Ponekad zaista ne shvatam koliko ljudi komplikuju sebi "zivot" jer to polako prelazi u mazohizam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
razmisljao sam i o tome, ima onih jeftinih beringera,zavrsice posao u svakom slucaju,mozda budu korisni i za neku svirkicu ponekad...palo mi je takodje na pamet da LE-a povezem u line in ulaz na lap topu,posle lap top u pa2x u line in,i tgrebalo bi da sljaka...videcu vec,resicemo ga nekako...hvala na odgovorima
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
|
![]()
Ja mogu spojit laptop u Fantom X6, onda Fantom X6 u Korg PA1x Pro i onda sve to zajedno ide na slušalice iz PA1-inice...tako da je to kod mene izvedivo i bez mixera
![]() |
#10 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ja to ne mogu jer kao sto rekoh,LE bez sempl boarda,nema line in ulaz
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|