|
|
Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 06.11.2010
Mjesto: HR,Međimurje
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Korg iS50
![]() |
![]()
Pozdrav,imam problem sa gumicama tipki na Korg-u iS50,ne sviraju mi sve tipke pa je potrebna zamjena gumica,pitao sam u par dučana i servisa ali gumica nema za kupit.Sad me interesira dali na Korg iS50 možda pašu gumice od nekog drugog modela Korga ili od neke druge klavijature,unaprijed zahvaljujem na odgovoru
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kao kod kuće
|
![]()
Dali mozes uslikat gumicu sa svog sinta,,da vidimo znao bih ti reci,,,jer dosta sam cackao oko tih gumica..recimo na roland Va7,g-1000,Triton Le pase s rolanda E-16,86...sad da vidimo gumicu s IS50 uslikaj..al mislim da je ista gumica...al za pocetak probaj da ju ocistis znaci gumicu i onu plocu sto dodje gumica na nju...ne mora znacit da je neispravna,,to inace bude prljavo pa zato ne radi...pozz
Panonica Band Panonica Studio Promijenjeno od GALA (08.12.2010 u 15:24 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Downloads: 3620
Uploads: 9
Rekao HVALA: 152
Zahvalili mu 27 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil K2661 Roland XP10 Yamaha V50
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
Mislim da ti pasu gumice sa ostalih modela KORG-a,ja sam pre dve godine dok sam bio u Srbiji kupio celu oktavu i kostala je 20 evra i te gumice pasuju na sve KORG-ove modele.I na novije i na starije!
Pozdrav!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 26.10.2008
Mjesto: vojvodina
Godina: 57
Downloads: 494
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 26 puta u 25 Postova
Instrumenti: nekoliko vrsta instrumenata
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Potraži na kupujemprodajem, ima sigurno i to baš za korg
![]()
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 06.11.2010
Mjesto: HR,Međimurje
Downloads: 0
Instrumenti: Korg iS50
![]() |
![]()
Puno hvala kolege,ako paše i od drugih modela Korg-a onda sam ja na konju,pitao sam servisera pa mi nije znao reči od kojeg modela klavijature pašu gumice,a pošto ste mi pomogli riješiti moj problem još jednom Vam zahvaljujem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Gumice sa svih PA serija (osim PA1X/PRO) odgovaraju na iS50.
Verovatno onda i sa Tritona LE/TR odgovaraju jer su iste dirke. Savet: Probaj prvo da ocistis gumice, pa onda vidi hoce li ti raditi tonovi. Imao sam iS50 i ista stvar me je mucila. Ne mora da znaci da je pukla gumica. Moguce je, ali ne mora da znaci. Pozdrav
![]() |
#7 |
Vredan član društva
|
![]()
Pozdrav svima
Ako niste resili problem to mozete i sami da otklonite ako ste vicni da rastavite klavijaturu bez odlaska kod majstora - a i sam sam to radio na svom korgu is50 Evo kako : potrebno vam je oho lepilo ili neko lepilo tog tipa - NIPOSTO super lepak , lepljive traka - uzana i komadis papira Kada ste otvorili klavijaturu i izvadili dirke -dodjete do gumica imate crne tackice jednu ispod druge na sredini te gumice od dirke koja vam neradi - e - sipate kap lepka u tu tackucu napravite malu kuglicu od papira i ubacite je u nju tako i u drugu na to odsecete komad lepljive trake i prelepite preko celog polja koje ste radili , ostavite desetak minuta da se osusi i sastavite klavijaturu . Kada je sve gotovo ukjlucite probajte i ostavite neko vrene da se dobro osusi - za to vreme ne pritiskati tu dirku koja je radjena Posle toga udrite slobodno po tome radi kao novo Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 24.07.2008
Mjesto: cacak
Downloads: 121
Instrumenti: korg tr 61
Interesi: muzika i produkcija
![]() |
![]()
Imao sam korga IS-50,imao sam isti problem,pa mi je jedan kolega dao komplet gumica novih za Rolanda e-96 i odgovarale su u potpunom.Kao sto je i jedan kolega naveo povadi sve gumice i ocisti ih pa onda proveri radi li.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|