Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 03.08.2008, 18:00   #1
SasaIlic
Početnik forumacije!

SasaIlic's Avatar

Registrovan/a dana: 03.08.2008
Downloads: 87
Uploads: 0
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
SasaIlic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard pa 50 JuVe-bubnjevi

Pozdrav svima na forumu. Kao sto vidite sam nov na forumu Prvo da pohvalim forum, stvarno je prva liga. Kako sam cito teme, ima stvarno dobrih stvari i puno pomoci, ako neko sta zatreba. Svaka cast svima majstorima! Kupio sam pa50, i tek se ucim i upoznavam sa klavaturom, stvarno je super. Sa foruma sam skino nesto ritmova i boja pa sam jih ubacio u korga. A sad me zanima nesto: Ubacio sam nesto od JV sa foruma, i kad pokrenem ritam cuju se samo basovi, ne cuju se bubnjevi. Jel to tako ritam napravljen, ili moram nesto "uklopiti"? A neka kola kad sam ubacio se cuje sve normalno. Mozda pa50 ne moze pokretati neke stvari? Mislim da stvari za pa80 mogu normalno raditi i na pa50? Ili ne?

Pozdrav Sasa
SasaIlic je offline   Reply With Quote
Star 03.08.2008, 18:14   #2
milan_lekic
Ovaj baš voli da kuca

milan_lekic's Avatar

Registrovan/a dana: 23.05.2007
Godina: 35
Downloads: 2007
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 20 puta u 20 Postova
Instrumenti: KORG Pa800&TRITON Classic
milan_lekic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
milan_lekic pošalji poruku preko MSN messengera milan_lekic pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

pa to si ti sigurno ucito set od Pa80 a to sto ti se cuje samo bas znaci nema bubnja to ti je semplovan JV drum kit koji ga mi vucemo preko flash karte a ti ga nemozes imati na Pa50
milan_lekic je offline   Reply With Quote
Star 03.08.2008, 18:18   #3
GALA
Kao kod kuće

GALA's Avatar

Registrovan/a dana: 21.06.2007
Mjesto: Vinkovci
Downloads: 11738
Uploads: 21
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 51 puta u 43 Postova
Instrumenti: Pa5x,M3
Interesi: Studio
GALA befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
GALA pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Porvo da te pozdravim i dobro dosao na yu-midi....
Pa50 sve cita od pa80,al naravno ne i semplove jer pa50 nije sempler.....to sto nailazis u nekim ritmovima da nema bubnja, vjerovatno je bio sempl bubnja na tom mjestu.
Star 03.08.2008, 18:18   #4
SasaIlic
Početnik forumacije!

SasaIlic's Avatar

Registrovan/a dana: 03.08.2008
Downloads: 87
Uploads: 0
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
SasaIlic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Aaa to je to... Pa kako bi onda ja mogo to napravit, da mi svira sve? Vjerovatno postoji neki set ili kit od JVa za pa50? I znaci sta god sa pa80 (ritmovi) ne moze pokrenit normalno pa50? J...bi ga, ucim se jos

Citat:
Originalno postovano od GALA Pokaži Post
Porvo da te pozdravim i dobro dosao na yu-midi....
Pa50 sve cita od pa80,al naravno ne i semplove jer pa50 nije sempler.....to sto nailazis u nekim ritmovima da nema bubnja, vjerovatno je bio sempl bubnja na tom mjestu.
Hvala i pozdrav...

Pa bas tako je, tamo gde mora bit bubanj, je "empty". jel se mogu koje stvari od pa80 convertovati pa da ide na pa50?
SasaIlic je offline   Reply With Quote
Star 03.08.2008, 19:28   #5
Alix
Stvarno kod kuće

Alix's Avatar

Registrovan/a dana: 14.02.2006
Mjesto: Ispod Kestena
Downloads: 363
Uploads: 2
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 17 Postova
Instrumenti: Žene
Interesi: Kompjuteri,RC sistemi,Videonadzor
Alix ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Alix pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Evo i ja da poželim dobrodošlicu...Vidim da imaš puno pitanja i da bi volio saznati više informacija o svom instrumentu...Pa bi ti predložio da si uzmeš vremena i pregledaš naš Forum (posebno rubriku Aranžeri/Korg) gdje ćeš naći mnogo koristnih informacija oko svega što te zanima...Dakle mnogo momaka poput tebe su ta pitanja postavljali i na njih je bilo odgovoreno sa svih strana od mnogih velikih muzičara...Šta na kraju da ti kažem osim DOBRO DOŠAO U NAŠU PORODICU i molim te PROČITAJ PRAVILNIK da nebi došlo o kakvih nesporazuma...Eto toliko od mene,Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
Alix je offline   Reply With Quote
Star 04.08.2008, 00:33   #6
GALA
Kao kod kuće

GALA's Avatar

Registrovan/a dana: 21.06.2007
Mjesto: Vinkovci
Downloads: 11738
Uploads: 21
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 51 puta u 43 Postova
Instrumenti: Pa5x,M3
Interesi: Studio
GALA befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
GALA pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Citat:
Originalno postovano od SasaIlic Pokaži Post
Aaa to je to... Pa kako bi onda ja mogo to napravit, da mi svira sve? Vjerovatno postoji neki set ili kit od JVa za pa50? I znaci sta god sa pa80 (ritmovi) ne moze pokrenit normalno pa50? J...bi ga, ucim se jos

Hvala i pozdrav...

Pa bas tako je, tamo gde mora bit bubanj, je "empty". jel se mogu koje stvari od pa80 convertovati pa da ide na pa50?
Vidi nemoras nista konvertirati s pa80 jer ,pa50 sve cita bez ikakvih problema....
jednostavno u ritam ubaci neki bubanj s sinta i ritam ce ti radit normalno.....
bubanj JV za pa50 ne postoji jer nema mogucnost ubacivanja sempla,al nesto se tu moglo uradit od tvornickih bubnjeva da malo lici na JV bubanj,al to je jos uvijek jako daleko od ovih semplova sto imamo,ipak je sempl nesto drugo...al eto za prvu ruku da se nesto malo napravit,da nije bas ono neki standardni bubanj ,nego da malo lici na JV
Odgovor

Favoriti

Oznake
juvebubnjevi

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 14:22

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije