Hvala, sad je malo jasnije ovo oko tempa. Javlja mi se problem kod upisivanja vrednosti u SysEx poruke. Recimo, za tempo BPM=175 vrednosti su 53 B 49, medjutim, kada pustim Play u sekvenceru na klavijaturi se pojavi tempo 44! Gde je greska?
Citat:
Mislim da učiš na krivi način. Zašto snimaš sa T3 u Cubase pa onda proučavaš vrijednosti?
|
Koristim Cubase, ustvari Nuendo 4 (mada nema razlike kada je Midi u pitanju) zato sto poznajem rad u njemu i mnogo mi je lakse da brzo radim i snalazim se nego sa drugim programima (tipa CakeWalk i sl.). Smem li da pitam zasto je Cubase/Nuendo nepogodan za rad sa SysEx-ima? Znam da je XG Works najpogodniji za ove stvari ali ga nemam i ne znam da radim u njemu!
Citat:
Predlažem da snimiš MIDI u sequenceru od Tyrosa3, a nakon toga fajl prebaciš u računalo.
|
Probao sam da uradim ovako i efekt je sledeci, pojavi se brdo SysEx poruka, menja se Style ali ne i registracija pa tako solo boje ostaju one koje su bile, tempo ritma je onaj koji mu je snimljen pri pravljenju ritma a ne onaj koji je u registraciji, itd. Imate li ideju kako to resiti?
Citat:
Što se tiče registracija, ne bih znao ali mi opet nije jasno čemu bi ti to konkterno služilo? Reci namjenu pa ćemo biti pametniji.
|
Ne sluzi nicemu, trenutno me interesuje sta je i kako je to sve moguce uraditi kontrolom putem SysEx-a. Nosim se mislju da menjam instrument, trenutno mi padaju razne stvari na pamet, od softwera OMB ili Live Styler do modula poput Rolanda BK7 u kombinaciji sa nekim semplerom i sl. Recimo ovo za registracije me interesuje pogotovo zbog BK7. Trenutno ispitujem kako sve to funkcionise na svojoj Yamahi T3 a ako bih promenio instrument pretpostavljam da se veci deo znanja stecenog ovim putem moze iskoristiti i na bilo kom drugom instrumentu. Kao master keyboard imam na umu Novation SL61 MkII, moze da salje SysEx kao i CC poruke bez problema.