Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Alati tema Display Modes
Star 12.11.2012, 13:29   #31
Akordeonista
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
Akordeonista befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Hvala, sad je malo jasnije ovo oko tempa. Javlja mi se problem kod upisivanja vrednosti u SysEx poruke. Recimo, za tempo BPM=175 vrednosti su 53 B 49, medjutim, kada pustim Play u sekvenceru na klavijaturi se pojavi tempo 44! Gde je greska?
Citat:
Mislim da učiš na krivi način. Zašto snimaš sa T3 u Cubase pa onda proučavaš vrijednosti?
Koristim Cubase, ustvari Nuendo 4 (mada nema razlike kada je Midi u pitanju) zato sto poznajem rad u njemu i mnogo mi je lakse da brzo radim i snalazim se nego sa drugim programima (tipa CakeWalk i sl.). Smem li da pitam zasto je Cubase/Nuendo nepogodan za rad sa SysEx-ima? Znam da je XG Works najpogodniji za ove stvari ali ga nemam i ne znam da radim u njemu!
Citat:
Predlažem da snimiš MIDI u sequenceru od Tyrosa3, a nakon toga fajl prebaciš u računalo.
Probao sam da uradim ovako i efekt je sledeci, pojavi se brdo SysEx poruka, menja se Style ali ne i registracija pa tako solo boje ostaju one koje su bile, tempo ritma je onaj koji mu je snimljen pri pravljenju ritma a ne onaj koji je u registraciji, itd. Imate li ideju kako to resiti?
Citat:
Što se tiče registracija, ne bih znao ali mi opet nije jasno čemu bi ti to konkterno služilo? Reci namjenu pa ćemo biti pametniji.
Ne sluzi nicemu, trenutno me interesuje sta je i kako je to sve moguce uraditi kontrolom putem SysEx-a. Nosim se mislju da menjam instrument, trenutno mi padaju razne stvari na pamet, od softwera OMB ili Live Styler do modula poput Rolanda BK7 u kombinaciji sa nekim semplerom i sl. Recimo ovo za registracije me interesuje pogotovo zbog BK7. Trenutno ispitujem kako sve to funkcionise na svojoj Yamahi T3 a ako bih promenio instrument pretpostavljam da se veci deo znanja stecenog ovim putem moze iskoristiti i na bilo kom drugom instrumentu. Kao master keyboard imam na umu Novation SL61 MkII, moze da salje SysEx kao i CC poruke bez problema.
Akordeonista je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 02:52

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije