|
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Moze Neso ama samo ako proizvodjac bude tako fin pa napise sve sys ex podatke u manualu. U tom slucaju si car (ako znas to da upotrijebis).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
![]() |
![]() Citat:
Znam da klavijature reaguju i na one Sysex podatke kojih nema u Manualima tih proizvoda. Jednom prilikom sam uvodio neke midi fajlove u Cubase i pustao ih. Preko USB-a je bio povezan aranzer koja je zbog upisanih Sysex poruka na odredjenim mestima u fajlu menjao performanse, stylove, efekte, itd. Probao sam da menjam vrednosti u porukama i klavijatura je reagovala tako sto je menjala recimo Style na neki drugi ali je problem sto je to bilo nasumicno biranje, nisam uspeo da pronadjem Style koji sam zeleo da ucitam tog trenutka. Probao sam i da snimim u Cubase promenu Style-a ali klavijatura izgleda da ne salje te Sysex podatke vec ih samo prima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
![]() |
![]()
Mogu da se pronadju ama bas svi Sys Ex podaci iako ih proizvodjac nije specifikovao. Za ovo ti je dovoljan jedan midi saquencer koji "cita" Sys Ex. Gledaj samo da u njemu nije filtriran Sys Ex Receive jer je to uglavnom default postavka sequencera po instalaciji. Napravi jednu midi traku, aktiviraj snimanje i potom mrdaj, cackaj i cimaj sve sto ti pod ruku dodje na klavijaturi, ciji ces midi out da spojis na midi in kompjutera. Provjeri i na klavijaturi da slucajno nije filtriran Transmit Sys Ex podataka. Poslije tog mrdanja, cackanja, cimanja i ostalih bludnih radnji, stopiraj snimanje i pogledaj u editoru te midi trake. Vidjeces stotine i stotine brojeva u hexadecimalnom formatu. To su Sys Ex podaci. Eurekaaaaaa...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
To znam, probao sam vec ranije i nije dalo zadovoljavajuci rezultat. Podeseni su mi i sekvencer i klavijatura da i primaju i salju SysEx podatke i, koliko shvatam, trebalo bi da usnimljene SysEx poruke imaju odziva na klavijaturi kada pustim Play u sekvenceru (na Midi traci na kojoj su snimljene te poruke). Medjutim, kada su u pitanju promene performansa i ritmova nista se ne desava. Takodje, Sync Start dugme ne reaguje, onda me interesuje kontrola tempa preko SysEx-a, itd., itd...
Ukratko, interesuju me sve one aranzerske funkcije koje su potrebne na jednoj zivoj svirci! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
![]() |
![]()
Eeee... vidis te Style komande (Start, Stop, Intro, Fill In itd...) ne salju Sys Ex podatke van, to jest, njima nisu dodijeljene nikakve Sys Ex komande koje mogu ici u vanjski svijet, nemoj badava gubiti vrijeme trazeci to jer sigurno neces naci. Sto se komande za tempo tice, ona je standardna "System Realtime F8" komanda i sa njom ne smije biti nikakvih problema jer nju razumiju svi sekvenceri koji se mogu sinhronizirati putem Midi Clocka kao "Slave". Drugi je problem sto se vrlo mali broj aktuelnih sekvencera moze sinhronizirati putem Midi Clocka (Cubase, na primjer, ne spada u njih jer ne dozvoljava sinhronizaciju Midi Clockom). Performanse se doduse mogu birati i putem Sys Ex ali nema potrebe za tim jer to Spada u najobicnije MSB, LSB Bank (CC#0 i 32) i Program Change midi naredbe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
I pomislio sam da ne mogu da se nadju ti podaci. Pretpostavljam da je ista stvar i za Freeze dugmetom. Moze li malo pomoci oko promena Performansa putem CC poruka, kako to izvesti? A moze i objasnjenje za promenu putem SysEx-a.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Googlaj pojam "Beggar sys guide" i naći ćeš PDF dokument s onim što te interesira. Poglavlje 5. (str. 33) opisuje ono što konkretno pitaš.
Promijenjeno od casper (11.11.2012 u 13:37 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|