Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Alati tema Display Modes
Star 07.05.2013, 20:36   #10
worga
Početnik forumacije!

worga's Avatar

Registrovan/a dana: 27.07.2007
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 3
Uploads: 0
Rekao HVALA: 63
Zahvalili mu 11 puta u 7 Postova
Instrumenti: Roland E-A7,Roland Fantom X-6,Roland FR-3x,Siwa&Figli COBRA Special
Interesi: Previše je toga da bih ovde sve rekao... :-)
worga befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Daumen hoch BK-5,Bk-9

Dakle evo i mene,posle godinu dana korišćenja BK-5.S'obzirom na to da sam od pre neki dan vlasnik i novog modela,mogu samo da kažem reči hvale.Prvo za one zaluđene "korgovce sempleraše".Na par svirki koje sam radio sa kolegom koji ima PA-3x bez ikakvog EQ "šminkanja" na mikseti on se začudio koliko BK-5 BOLJE IZLAZI.Počevši od fabričkih ritmova,pa završno sa onim "privatnim".Da prvo rešimo odnos BK-5 VS PA-3x.Isto se desilo i u poređenju sa TYROS 2 i to na svirki a ne u radnji!!!Prvo:Ne pripadaju istoj kategoriji po ceni a BK-5 kao ARANŽER a ne SOLO sprava zvuči MNOGO BOLJE,bez obzira na jačinu svirke(ovo je JAKO VAŽNO).Da napomenem da sam i sam pre nego što je Roland izbacio BK-5 svirao KORG aranžere.(PA-80,PA-1x,PA-800)
Jedina MANA (ako je uopšte mana)BK-5 je što nema taj sempler
Ostalo...su uglavnom prednosti. :-)
Nabrojaćemo samo neke...
1.ODLIČAN ZVUK(dakle ne dobar već ODLIČAN!!!)
2.Stabilan rad sistema.
3.Otporan na variranja napona(poseduje adapter od 110-240V)dakle trpi i agregat i šator itd.
4.Podiže sistem za samo 5 sekundi!!!.Dakle ako nestane struje,za 5 sekundi ponovo spreman za rad(za to vreme se u Fantomu učitavaju semplovi i posle prve pesme i oni su spremni)
5.Za "gospodu" fajlaše...nema DUPLI sequencer ali ima nešto bolje a to je AUDIO X FADE funkcija koja se ostvaruje pomoću pedale i u toku pesme već prethodno označiš sledeću i pre kraja prethodne jedna se "prelije" u drugu...VRHUNSKI.
6.DIMENZIJE (samo 103 cm dužine)dakle u avion kako hoćeš i to kao lični prtljag
7.TEŽINA(samo 7.5kg!!!)I ova stavka ima veze sa prethodnom.
8.Nedostatak rel time mixer-a je rešen jednim pritiskom na taster MUTE gde ostaje samo bass i drum
9.Pomoću pedale se takođe može deaktivirati kompletna pratnja i ostaviti samo bubanj za opciju"ajmo ruke gore" :-)

B K - 9

Da možda ne ponovim nešto što je već rečeno na forumu(a ako i jesam to učinio za BK-5,nema veze...PONAVLJANJE JE MAJKA ZNANJA! :-)

Dakle:
JOŠ BOLJI ZVUK
JOŠ VEĆA KOMOCIJA U RADU
JOŠ VIŠE FABRIČKIH RITMOVA
SUPER NATURAL TONOVI(brutalno zvuči SVE I JEDAN)
REALTIME MIXER
USER DRUM SET
AUDIO KEY(dakle odlupa bubnjar udaraljke,bongose,darbuke...bla,bla...) i evo ih UŽIVO!
a mogu se usnimiti i specifična intra za specifične pesme,glasovi itd.
TEŽINA(6.5 oktava sa samo 9.5kg!!!!)
Ima još mnogo toga ali da za prvi post ne budem previše agresivan...
Prodaja jeste nešto što je cilj uvozniku i prodavcima ali meni lično je cilj da budem DRUGAČIJI ali ipakBOLJI a ne LOŠIJI od ostalih.
Eto toliko od mene...
Nikog nisam vređao,nikoga ne teram da ovo kupuje ali ja sam PREZADOVOLJAN!
Ko ne proba,neće znati
Pozdrav svima!
worga je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 16:21

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije