|
![]() |
#11 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
PA4x je upravo ono što je i naznačeno u njegovom nazivu, biti će "stariji brat" trojke s određenim poboljšanjima koja će osigurati dovoljan broj novozainteresiranih kupaca. Možda će među njima biti nešto manje onih koji sviraju "trojku", ali sigurno je da Korg zaljubljenici imaju svoj novi model. Pored toga, dobro je to što sa "četvorkom" Korg nastavlja razvoj top modela. Tužno je gledati kako Roland i Ketron izbacuju samo aranžere srednje klase i meni se čini kao da time žele zakamuflirati svoju nemoć na tržištu. Imati top model nije samo stvar ekonomske računice, radi se o tome da svaki ozbiljan brend mora proizvesti najvišu klasu proizvoda kako bi pokazao svoju moć na tržištu. Tako je i s Korgom, i zbog toga je smiješno govoriti da smo mi muzičari "ovce za šišanje". Novi model svima nama može biti samo prednost, a nipošto razlog za ljutnju, ogorčenost ili bojkot kupovine, kako je netko prije spomenuo. Tko ima novaca, taj će si priuštiti novu klavijaturu bez obzira koji su motivi kupovine. Ozbiljnom profesionalcu glavni motiv sigurno neće biti statusni simbol, on jednostavno drži do svog posla, želi uživati na novom instrumentu i vlastiti doživljaj prenijeti na publiku.
S tehničke strane gledano, mislim da novom Korg ljubimcu prije svega treba osigurati stabilan OS, a ne da ga krpaju nadogradnjama narednih godinu, dvije. Ili da se recimo ne ponovi neki hardware bug kao što je to bilo s baterijom na PA3x. Ostale sitnice poput nedostatka terci, smiješno malog RAM-a ili sitnih slova na ekrančiću će se lako zanemariti jer se ipak radi o "skoro idealnom aranžeru". ![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|