|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Tehnike i teorija Usavršite Vašu tehniku! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 06.07.2006
Mjesto: Banjaluka-Republika Srpska
Downloads: 293
Uploads: 3
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 3 Postova
Instrumenti: harmonika,klavijature,gitara
Interesi: razni sportovi...i tehnika sviranja-Dragana Vasovica-Vasketa:-)
![]() |
![]()
e konacno smo dosli do akorda:-)ja sam ovo pisao da razjasnimo za ljude koji su pocetnici jer pretpostavljam da je ova tema za njih (jer vjerujem da profi muzicarima je sve tu jasno i cuju odmah sve i znaju note u malom prstu)da ih nebi zbunilo to oko note.jer razlika je izmedju note i akrda.pjesma napisana za dvije povisilice cis i fis moze zavrsiti sa notom d npr ali moze biti molska u h molu posto je d sastavni dio akorda h mol h,d,fis.pa nekog neupucenog moze odvesti u krivom smjeru kontajuci da je d dur po toj zadnjoj noti a nigdje veze.e zato sam i postavio par postova da razjasnimo to zbog drugih a ne zbog kolega koji su pisali jer vjerujem da je svima to jasno i ja sam i shvatio sta se htjelo reci mozda je samo lapsus bio da se nije ranije pominjao akord.pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Mislim da je ovo što pišete jako površno
i da će nekome tko je početnik nanijeti više štete nego koristi . Jedna nota ? Zašto bi od cijele pjesme gledali uopće samo jednu notu ? Odakle vam ta ideja ? Za određivanje akorda ,a to želite , potrebno je tri note (minimalno) . Te tri note ćete naći u ljestvici koja se koristi u pjesmi . Ovo pitanje je nelogično, pa je teško napisati logičan i jednostavan odgovor . Eto, ako možete probajte i meni objasniti. Možda i ja nešto krivo kontam . Recimo ,kroz primjer neke pjesme ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ne znam .
po meni je pogrešno nešto vaditi iz konteksta . Kako ja mogu znati u kojoj su rečenici ova jedna i pol riječ? Ne znam ni o koliko riječi se radi .. Tako je i s notama . Stavi note cijele pjesme i onda možemo razgovarati o njoj . |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Uploads: 19
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
![]() |
![]()
Mozemo li da vidimo celu pesmu ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
|
![]()
Za ovu pjesmu neznam ni sam koja je jer sam na nju (ovaj isjecak) slucajno naletio na netu.Ali cu ovih dana (ako mognem i sutra) cim instaliram skener izbaciti jednu vjezbu koju cu analizirati i dokazati tvrdnju
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 57
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Većina kolega iz ranijih postova je izjavila toliko nebuloza,da sam ostao bez teksta(neću sad citirati da se neko ne naljuti na mene,a to najmanje želim).Ipak sam pobornik toga da kolege koje se bave profi muzikom moraju znati neke stvari.To su osnove harmonije i osnove teorije muzike,a za one malo ozbiljnije,koji se bave aranžmanima i kompozicijom treba poznavanje kontrapunkta i muzičkih oblika.Ima jedna prekrasna knjiga : ˝Osnovna teorija muzike˝-Marko Tajčević,koja je koncipirana tako da je i laicima razumljiva,a kolegama će otkloniti mnoge dileme i nejasnoće.Da se ne bi dešavalo da neko brka dur i mol,da harmonski a mol naziva E orjental(takve ljestvice ne postoje ni u Iranu i Saudijskoj Arabiji,a kamo li kod nas).Pa će saznati da kompozicija ne mora završiti akordom tonike,može često završiti i akordom dominante,i monogo drugih stvari.Kolege,ko nije pročitao,neka pročita,vjerujte da će vam dosta koristiti.Pozdrav i svako dobro!
Promijenjeno od makso68 (27.06.2010 u 10:59 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|