|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Ketron Ne previše popularni, ali izuzetno kvalitetni aranžeri |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
Ja ne znam ništa ja sam samo pošao da odnesem tetki lek
![]() Nadam se da će tema ponovo krenuti pravim putem..... nego kolega @gerag iz svega do sad napisanog, nisam nigde pročitao, koliko dugo treba ketronu od momenta pritiska na ON taster do momenta kad klavijatura postaje "operativna" tj. spremna za svirku? Ako je negde već napisano izvinjavam se unapred moguće da sam napravio previd.... ali rasplinusmo se.... i još nešto, u kom sve formatu klavijatura prepoznaje loopove te za koje kažete da ih "vuče" direktno sa hdd-a u ritam? Da li je u pitanju klasičan wave ili neki specifičan format? I koliko je editabilna što se tiče prepravke ritmova na licu mesta, ako znate kako je na korgu (isto je od pa1x do pa3) voleo bi da čujem neko upoređenje da li je potrebno manje ili više klikova da se npr u sred tezge zameni neki instrument i to snimi u ritam? edit: @gerag da li i dalje svirate u onom lepom restorančiću kod parka ako budem dolazio ponovo do Vranja da svratim da malo pažljivije poslušam klavijaturu? Prošlog puta sam više obraćao pažnju na ženski svet nisam ni video da neko svira uživo nit čuo šta se svira ![]()
Promijenjeno od nikadvisekorg (07.05.2012 u 01:10 sati) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 07.12.2008
Mjesto: Vranje i Beograd
Downloads: 1
Uploads: 0
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
Instrumenti: Gitara,Aranzer i pevam
Interesi: Dobra muzika i zene
![]() |
![]() Citat:
Lupovi su u wav formatu. Neznam kako se to na Korgu radi jer me nije ni interesovalo a na Audyi u toku svirke mogu da se menjaju "svi" instrumenti koji se nalaze u aranzmanu stila koji se trenutno reprodukuje i da se u toku svirke sejvuju pod istim ili drugim nazivom editovanog stila.Audya ima i jos jednu fantasticnu mogucnost-mozete da loop automatski sa dva klika na trak prebacite u "midi" informaciju i koristite set bubnja koji zelite i da isti editujete kako vam volja!!! Svakog petka i subote sviram tamo slobodno svrati da se upoznamo i da vidis i cujes uzivo klavijaturu a naravno i da je sviras nije nikakav problem. Sto se tice Audye napisacu bas opsirno MOJE utiske i utiske mojih kolega koji je imaju i sa kojima saradjujem cim ugrabim malo vremena.Pozdrav Promijenjeno od gerag (07.05.2012 u 14:56 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Godfather
|
![]()
Dok ne vidim i ne čujem ne verujem!
Dakle, video snimak kako se ovo radi i na šta to liči, ako i radi! Dokaz!
![]() |
#5 |
Kao kod kuće
|
![]()
Klega Ace Odavno postojie programi koji mogu Wav format da prebaci u midi. Ja sam ga koristio za deonice gitare koje su bile u Wav i to funkcionise kako kad.
![]() Verovatno je nesto slicno ubaceno i u Ketron nadam se da je poboljsano. Za recimo gitaru ,bas itd.... odredjuje raspored tonova i tako ih rasporedjuje u midi formatu. E sad kako to radi sa bubnjem nemam pojma jedino ako nema uradjeno kao na Rolandu da svakom udarcu mozes da dodas odredjeni deo bubnja po zelji recimo cinelu,dobos ...... Nadam se da ce nam kolega objasniti. ![]() Promijenjeno od sinisa (07.05.2012 u 18:10 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio sinisa za ovaj koristan post: | gerag (07.05.2012) |
![]() |
#6 |
Godfather
|
![]()
Siniša, brate, znamo svi da postoje software-i, ali da to na klavijaturi pegla realtime i da uz to zaista zvuči kao i sam loop samo sa drugom setom....
Baš nešto i ne verujem... Msm, samo prepoznavanje jednog instrumenta nije toliki problem, ali ovo mi malo magija...
![]() |
#7 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Ace i Vaxter uvericete se ne brinite snimicu kamerom,vrlo dobro znam sta govorim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Ace i Vaxter uvericete se ne brinite snimicu kamerom,vrlo dobro znam sta govorim a vi citajte pazljivo sta sam napisao
"Audya ima i jos jednu fantasticnu mogucnost-mozete da loop automatski sa dva klika na trak prebacite u "midi" informaciju i koristite set bubnja koji zelite i da isti editujete kako vam volja!!! Nisam za tu funkciju rekao da radi realtyme, dovoljno je samo stati kliknuti dva puta na dugme i idemo dalje ali u midi formatu!!!Snimicu kamerom da se uverite al sad nemam vremena ali uvericu vas ne brinite. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Godfather
|
![]()
@sinisa
Realno, mnogo je softvera koji to radi bez problema na istom nivou. Uostalom, ja sam od onih koji kažu i da je mp3 bord koji korg fura čista glupost.
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|